avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Activitate alexandru06

Activitate alexandru06

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Credeți că în decurs de trei ani de facultate nu știu ce adeverința am nevoie . Și salariu pe adeverința se trece și cel brut și cel net și bonurile aferente lunilor respective. Dar au fost greșeli la un salariu brut de 2988 credeți că salariul net este de 2068 și bonuri așa era trecut pe adeverința cu toate că eu am luat 1581 dar fara bonuri ..am avut in luna respectiva doar 156 de ore lucrate . In legătură cu termenul de așteptare firma de paza este una din firmele ...... Nu cred că la o firma care are mai multe domenii de activitate au doar un singur contabil ...... Și nu este o așa mare greutate sa scoți din revisal un lucru pe care îl ai corect introdus în baza de date . ...Și trebuie să întrebi angajatul să îți spună cât a primit pe card ,că sa modifici tu adeverința .......Asta este părerea mea că și cel care nu are studii își dă seama că sunt măgarii .......Și bonurile de dau peste salariu nu din salariu și cu 200 Ron valoarea bonurilor peste salariul de 1581 tot nu da salariul trecut în adeverința...
Buna seara. Lucrez la o firma de paza de o perioada cred că de cam doi ani . Am unul din copii student ,și am nevoie de adeverințe de venit pentru a face dosar pentru bursă. Angajatorul de fiecare dată când am nevoie de adeverințe durează cam aproape o lună până trimite adeverința și asta mereu cu probleme legate de salariu nesemnată fara stampila .Salariul îl primesc pe card fara fluturas ,bonurile sunt 200 Ron scăzute din salariu .C o. este platit cu mai puțini bani decât suntem plătiți pe oră lucrata spre exemplu oră lucrata până la mărirea ...din ianuarie era 10 Ron și c.o. era 8 Ron pe oră. Eu pe lunile pe care am cerut adeverința am luat sa spunem minimum salariu de bază pe adeverința era trecut salariu mult mai mare și bonuri cu toate că atunci când ai de luat minimum nu mai primești bonuri . Unde te poți adresa firma este din București și eu lucrez in provincie . Mă pot adresa la ITM în orașul unde locuiesc ,ce spuneți am sorti de izbândă daca fac o adresă la ITM. Sau îmi fac probleme degeaba .... Va mulțumesc.
Buna ziua. Lucrez la o firma de paza de un an jumate și am doi copii unul la facultate și unul la liceu . Am nevoie de adeverite de salariat pentru amândoi ,așa cer de la instituțiile de învățământ .Cei de la munca spun că încă nu sa încheiat luna cu toate că la financiar firma figurează că declarația 112 a fost depusă din data 7 octombrie pentru luna septembrie. Este corectă afirmația celor de la firma ?
Unde se poate semnala aceasta problema ?La somaj mi-au spus acelasi lucru ,au sunat de la somaj la firma si au primit acelasi raspuns pe 25 aprilie se inchide luna si atunci primesc adeverinta .
Am o problema legata de șomaj . In data de 20 martie am fost disponibilizat in urma desființări postului pe care activam. Pe 19 am primit actele pentru șomaj . La șomaj am descoperit că o parte din acte unde era trecut seria și numărul de la c.i. erau greșite ,lunile lucrate erau pina in ianuarie 2021 ,când ele trebuiau să fie pina in ultime zi lucrata adică 20 martie .Motivul că nu au încheiat luna ,luna la ei se încheie vor data de 25 . După o săptămână vine alte hârtii fără martie cele 20 zile. Motiv același nu sa încheiat luna . La șomaj nu poate primi actele pina nu sunt la zi .Acum trebuie sa aștept pina pe 25 aprilie sa pot ieși la șomaj. Pana atunci ce se poate face ?Este corect, ce spuneți ?
Răspuns la discuția probleme cu vecini
am aceeasi problema ca acum un an . nu gasesc rezolvare ? unde ma pot adresa pina ajung in instanta , de preferat sa nu ajung . parinti sunt batrini , bolnavi nu sunt bani necesari pentru un proces .au adus instalator dar nu sa remediat problema? apa tot curge, ploua in baie si pe balcon apa se scurge si pe fatada blocului este uda fatada la balcon pina la etajul de sub noi . am citit legea dar de cine se aplica , politia se eschiveaza, administratorul la fel . cine ne poate reprezenta nimeni . interlopi fac legea sau ...
Parinti mei locuiesc la bloc si au probleme cu vecini de deasupra , ii inunda foarte des . Acum de aproape doua saptamani au o problema la baie , au tevile prin pardoseala , cred ca sa spart vreo teava si apa se infiltreaza prin perete , mucegaiul se intinde pe suprafata atit in baie cit si pe balcon . A fost la ei , ba nu au bani , ba de la ei nu este nimic . La administratie , au spus ca nu se baga ca nu au ce sa discute cu ei , am uitat sa va spun ca vecini sunt din" lumea interlopa" . si le este frica , la cine putem apela ?



DA , unul 560 si cumulat 900, salariul este calculat in functie de ore lucrate , semnam unul pe 560 dupa care pe cel de 900 totalul
La angajare am primit decit un singur contract cu firma la care sunt angajat acum dar la salariu primesc din doua locuri , salariul nu este modificat ca marime tot minim adunat . Am spus firma la care lucrez este srl .poate sa fie srl avind ca obiect de activitate serviciu de securitate ? Nu ma deranjeaza aceasta , dar sunt curios se pare dupa mine ca este ceva in neregula cu aceste doua firme , despre cea dea doua firma am auzit intimplator cind am semnat statul bani se dau in mina de seful de zona .Poate fi o colaborare ceva ?intre cele doua firme .
Buna seara.Am o intrebare legata de c.m ., lucrez la o firma de securitate ..si am c.m. la acea firma dar primesc salariu pe doua state (de la doua firme )amindoua cu aceeasi activitate, firma la care am c.m. este S.R.L. .iNTREB SI EU SE POATE ASA CEVA ?