Buna seara,
As vrea sa stiu daca se poate incheia un contract de paza, doar pentru o scara a unei Asociatii de proprietari si in ce conditii.
Asociatia are trei corpuri de cladire, cu trei scari de acces din strazi diferite si este dorita paza doar de catre locatarii unei scari ( corp ).
Mentionez ca cele trei corpuri au subsol si parcare comuna.
Multumesc.
Buna seara,
Este vorba de un bloc caruia i s-a anexat recent un nou corp de bloc,
Noul bloc are in comun cu cel mai vechi : intrarea in parcarea subterana si spatiul de depozitare a gunoiului menajer. Implicit exista si posibilitatea de acces liber, dintr-un bloc in altul.
Ascociatia de proprietari a blocului mai vechi are un contract de administrare cu o firma.
Dupa finalizarea noului corp, firma de administrare pretinde schimbarea contractului pentru preluarea in administrare si a noului bloc.
Este firesc acest lucru atat timp cat locatarii noului bloc nu sunt membri ai asociatiei de proprietari ?
In ce conditii s-ar putea mari asociatia cu noii locatari ? Ce demersuri sunt necesare ?
Locatarii noului corp pot functiona intr-o asociatie separata avand in vedere partile comune ?
Multumesc.
Buna ziua,
In fiecare zi, la scara blocului in care locuiesc in sectorul 4 se aduna diferiti cetateni, care nu sunt locatari ai blocului, dar care fac mizerie, galagie si distrug peretii,treptele, balustrada scarii, calea de acces pentru persoanele cu handicap. Zilele trecute usa de intrare in bloc a fost fortata cu o surubelnita si au fost necesare reparatii.Nu exista nici-o modalitate de comunicare cu aceste persoane si orice tentativa in acest sens este urmata de razbunare cu mai multa mizerie si mai multa galagie. As vrea sa stiu daca este necesara autorizatie de constructie pentru ridicarea unui grilaj care sa protejeze scarile care duc la intrarea in bloc. Mentionez ca acest grilaj nu presupune sub nicio forma vreo modificare a constructiei existente si ar avea doar rol de protectie. Multumesc.
Buna seara,
Urmeaza sa achizitionez un apartament intr-un bloc construit de un dezvoltator si am incheiat un contract de vanzare cumparare cu rezerva dreptului de proprietate. Am achitat un mic avans, iar peste o perioada de timp urmeaza sa achit pretul integral, moment in care se transfera dreptul de propietate.Problema este ca asupra integului imobil exista un drept de ipoteca in favoarea bancii X. Notarul mi-a spus ca pe masura vanzarii apartamentlor, si in cazul meu de asemenea ,la momentul finalizarii termenului de plata se ridica ipoteca respectiva. In actul de vanzare cumparare este scris astfel:"Imobilul nu este grevat de sarcini si nu s-au constutuit drepturi reale in favoarea altor persoane, cu exceptia dreptului de ipoteca in valoare de ( aici este o suma foarte mare care nu este pretul apartamentului)plus celelate obligatii de plata aferente creditului precum si interdictiile de instrainare, grevare, inchiriere,dezmembrare,comasare, construire,demolare, in favoarea Bancii X, in baza contractului de ipoteca autentificat sub nr-,de BNP Y,dreptul de ipoteca fiind inscris,iar interdictiile fiind notate in cartea funciara a/....., conform incheierii nr. b/.....,dupa cum rezulta din extrasele de carte funciara pentru autentificare nr. c/ ... si d/.....eliberate de OCPI, sarcina ce urmeaza a fi radiat in baza declaratiei autentificate sub nr.e/..... de catre BNP Z." Mentionez ca BNP Z a incheiat actul notarial si notarul nu mi-a dat cine stie ce explicatii privind modul de radiere a ipotecii la momentul finalizarii tranzactiei, tinand sa sublinieze ca este un notar foarte corect. Deoarece urmeaza sa achit o suma importanta de bani as vrea sa stiu cum functioneaza exact ridicarea ipotecii in astfel de situatii. Multumesc.
Buna seara,
Intentionez sa vand un apartament in care am sediul unei firme in functiune. Doresc sa inchei vanzarea cat mai repede, pentru ca am gasit foarte greu un cumparator in perioada asta de criza si nu as vrea sa ratez ocazia. Deoarece, ma mut in alta localitate as vrea sa aflu o solutie pentru aceasta situatie, in care sunt presata de timp, sa suspend activitatea firmei pentru o perioada de timp sau sa gasesc o solutie mai simpla pentru ca aceasta tranzactie sa nu fie incomodata de existenta acelui sediu social.Multumesc.
Multumesc pentru raspuns; taxa de concesiune si majorarile aferente au fost calculate pentru ultimele 9 luni , perioada corespunzatoare datei de la care am devenit propietar; in fisa de calcul, pentru perioada anterioara cand exista alt propietar acesta taxa apare calculata.Cu siguranta ca voi fi data in judecata, am inteles ca invitatia la conciliere este demersul premergator actionarii in judecata.