avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Activitate silviadumitrescu

Activitate silviadumitrescu

Buna ziua! Sunt despartita in fapt de sotul meu din 30 septembrue 2021, dar nu am divortat inca. Avem o fetita de 12 ani.
Intrebarea mea este: cum as putea trece alocatia care acum este pe numele lui, pe numele meu? El nu vrea sa ii dea copilului alocatia si nici nu participa cu absolut nimic la cresterea ei.
Mentionez ca la notariat nu vrea sa vina iar pentru un proces, din pacate, nu pot sustine financiar un avocat.
Va rog din suflet sa imi spuneti daca in cazul in care merg la executor imi poate da o sansa sa platesc esalonat, mai ales ca eu abia acum aflu de aceasta datorie ,desi ei spun ca au trimis scrisori ,eu nu am primit, iar suma a crescutde la 3500 lei la 5900 lei!! Si ce se intampla cu masina pana achit integral? Va rog mult ajutati-ma!!

ynocentta a scris:

Pentru clarificarea situatiei este de preferat sa contactati executorul judecatoresc pentru a analiza continutul dosarului de executare silita

Inteleg de la executorul judecatoresc ca exista la dosar o decizie judecatoreasca de incuviintare a executarii silite datata cu 02.03.2016. Termenul prescriptiei ( am citit ca este de 3 ani) ma poate ajuta in contestarea executarii silite? Dar cu masina ce se intampla in timpul rezolvarii contestatiei?
Buna seara, va rog ajutati-ma sa inteleg cum un executor judecatoresc imi poate pune sechestru pe masina daca: dosarul nu exista pe portal, nu exista nici o hotarare judecatoreasca in acest sens si in hartiile pe care mi le-a trimis este doar un proces verbal, datele lor, datele mele NEACTUALIZATE! Mentionez ca se presupune ca sunt urmarile unui card de cumparaturide 3000 de lei , cu restituire nefinalizata,facut in 2007. In tot acest timp eu nu am mai primit nici o instiintare!
Buna seara, va rog sa ma ajutati, daca puteti, sa stiu daca faptul ca sotul meu care a plecat pe 4 octombrie 2017,spunand ca merge la munca in Anglia,de fapt plecand la o femeie in celalalt capat a-l tarii si lasandu-ne pe mine si fiica noastra de 7 ani fara nici un venit financiar, este motiv de a face o plangere la politie. Mentionez ca pana in februarie cand eu am aflat adevarul de la altcineva el raspundea rar la telefon spunand ca ne iubeste mult si ca din diferite motive(minciuni) amana momentul de a ne trimite bani, stiind ca nu avem nici de mancare. M-am rugat de el in fel si chip sa trimita macar pentru copil sa iau mancare insa el spunea ca trimite, ma trimitea ca Western Union dupa care nu mai raspundea la telefon. Va rog sa imi spuneti daca pe el il poate pedepsi legea in vreun fel pentru ca ne-a tinut in situatia asta atatea luni, pentru ca nici pana in acest moment nu ma ajuta in nici un fel cu cresterea copilului.Eu m-am angajat in februarie, cand am aflat adevarul insa pana atunci am facut datorii de care nu am scapat nici acum!
Răspuns la discuția Pasaport minor
....am crezut ca e de ajuns acel acord de iesire din tara facut tot la notariat... Va multumesc frumos pentru raspuns!
Discuție Pasaport minor
Buna seara, va rog daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: pot face pasaport fetitei mele de 7 ani in baza unui acord de iesire din tara din partea tatalui? Mentionez ca suntem casatoriti si vrem sa mergem la el , in Anglia, insa am inteles ca la pasaport imi trebuie si o procura din partea lui, dar pentru ca lucreaza ii este foarte greu sa ajunga. Acordul de iesire din tara este perfect valabil. 
Va multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri!
Discuție Pasaport minor
Buna seara, va rog daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: pot face pasaport fetitei mele de 7 ani in baza unui acord de iesire din tara din partea tatalui? Mentionez ca suntem casatoriti si vrem sa mergem la el , in Anglia, insa am inteles ca la pasaport imi trebuie si o procura din partea lui, dar pentru ca lucreaza ii este foarte greu sa ajunga. Acordul de iesire din tara este perfect valabil.
Va multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri!
Răspuns la discuția Executare silita
Buna ziua, am fost data in judecata de II Lazar Petrisor, o firma de la care am cumparat in rate mobila. Acesta, la un moment dat m-a dat in judecata pentru ca nu am platit ultimele rate , insemnand 1230 de lei. Aceste rate nu le-am platit la timp pentru ca a inchis magazinul din Bucuresti si a tot promis telefonic ca va deschide un nou punct de incasare. Pana sa imi dau seama ca minte m-a dat in judecata. Cu cateva zile inainte sa aflu ca ma cheama in Instanta am platit restul de bani tocmai in ideea ca poate asta urmeaza. La prima sedinta in care am fost chemata am prezentat chitanta si bonul cu care am achitat intreaga suma dar judecatorul nu a tinut cont si a hotarat ca trebuie sa platesc suma plus penalizarile aferente. Sunt de acord sa platesc penalizarile , desi am gost mintita, dar de ce sa platesc din nou suma restanta daca am dovezi ca am platit-o deja!!!????

Daca discutam de o hotarare executorie, atunci executarea este legala. Nu se intelege obiectul cauzei pe fond. De catre cine ati fost dat in judecata? De o banca? Sau discutam despre o ordonanta de plata sau o cerere de valoare redusa?

Răspuns la discuția Executare silita
Va rog sa ma iertati pentru exprimare...nu prea cunosc termenii juridici! Da, apelul l-am depus si trebuie sa ma prezint pe 12.12.2017. Cat despre contestatie am depus-o si pe aceasta in baza faptului ca sa facut apel si ca deocamdata nu exista o hotarare definitiva si irevocabila. Voiam sa stiu daca am facut bine sau nu ca am depus contestatie...
Cat despre suma pentru care am fost data in judecata, am depus si la dosar si am aratat si judecatorului ( la infatisare) ca am platit ( bon si chitanta), insa pur si simplu nu a tinut cont!!!!!!!!!!!!!! Pentru acest motiv am si depus apelul!!!