avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters254045

Activitate ContSters254045

Răspuns la discuția Pensii
Femeia respectiva are aproximativ 60 de ani, șotul este pensionar de CAP, trăiesc amândoi, a fost odată mi se pare prin Legea 19, Legea pensiilor care este abrogata momentan, acest răspuns a primit de la Casa de Pensii....
Discuție Pensii
Va rog puțin ajutor...
O femeie care a născut 17 copii are dreptul la vreo pensie? Mentionez ca a lucrat cam un an la CAP.
Multumesc!
Pentru orice eventualitate o depuneti cu venituri zero, (in alb) semnata si stampilata.
Răspuns la discuția Executarea
este vb de un singur credit de la Banca, nu mai exista alte credite pe numele debitorului la nici o banca din tara sau strainatate, nedumerirea apare ca a sunat la banca si a zis ca asa este legea sa nu mai facea ei executari prin societatea lor si a trasmis la o terta peroana pentru a face executarea.
Răspuns la discuția vechime in munca
La concediul fara plata nu se considera vechime in munca si nu se plateste nici o contributie.
CM : Art. 148. - (1) Pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fara plata.
(2) Durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
Răspuns la discuția Declararea mortii prezumate
Declarare a mortii prezumate

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul(a), …………. domiciliat(a) in ……….. formulez actiune pentru



DECLARAREA MORTII PREZUMATE

a disparutului(ei) ……… nascut(a) ………. la data de ……. cu ultimul domiciliu in …………, disparut(a) de la domiciliu la data de …………..


Motivele actiunii:



In fapt, prin sentinta civila nr. …………, din. …….., pronuntata de Tribunalul …………, s-a declarat disparitia persoanei amintite.

De la data ultimilor stiri din care rezulta ca era in viata au trecut mai mult de patru ani, iar de la data afisarii hotararii de declarare a disparitiei a trecut mai mult de 6 luni si totusi nu au aparut vesti ca ar mai fi in viata (pentru cazurile de exceptie se va indica imprejurarea si data cand a avut loc).

In vederea rezolvarii acestei cereri, va rog sa cereti informatii prin organele primariei si politiei, iar pe baza probelor administrate sa declarati mort prezumat pe ………, deces care a avut loc la data de ……………

In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. 76 alin. 2 (alin. 3 in cazurile de exceptie) din Dec. nr. 31/1954, ale art. 40 din Dec. nr. 32/1954 si art. 2 alin. 1, pct. 1, lit g, C. proc. civ.

Dovada acestei cereri inteleg s-o fac cu martorii: ……….. ………..

Depun copia hotararii de declarare a disparitiei.

Prezenta cerere o depun in patru exemplare, doua pentru a fi afisate si unul pentru comunicare, timbru fiscal in valoare de ……… lei si timbrul judiciar in valoare de …….. lei.



Data depunerii

…………..

Semnatura,

……….

DOMNULUI PRESEDINTE AL TRIBUNALULUI ………………..
Răspuns la discuția Executarea
Stiu asta,nu m-ati inteles, persoana in cauza este sub incidenta unei executari si de doi ani se face retinerile salariale in conformitate cu articolele invocate de dumneavoastra mai sus, dar in luna lui martie anul curent sa mai facut o executare tot pentru acel debit restant, astfel plusand cheltuiala cu executarea si onorariile cu inca aproximativ 40 milioane vechi,suma care nu se acopera intrun an de retineri, va multumesc si astept un raspuns la intrebarea mea, SE POATE FACE DOUA SAU TREI EXECUTARI SILITE PENTRU ACELASI DEBIT CARE ESTE SUB INCIDENTA ALTEI EXECUTARI MAI VECHI?
Contractul in sinea lui este TITLUL EXECUTORIU, cea ce ii da posibilitatea creditorului de a nu mai obtine Hotarare judecatoareasca, dumneavoastra trebuie sa faceti dovada platii sumelor care se cer in acea somatie.
1.Recurs in termen.
2. Un avocat bun care sa invoce nulitatea declaratiei initiale, neasistata de o persoana autorizata (in speta; avocat), si dovada ca a fost intimidata sau influientata de o terta persoana sa depuna declaratia dupa bunul lor plac.
3. Succesul pe masura si aici totul depinde de avocat.
Răspuns la discuția Venituri din strainatate
Explicaţii:

Este vorba de venituri din străinătate din profesii libere, activităţi comerciale, drepturi de proprietate intelectuală, chirii sau arendă, dividende, dobânzi, premii şi jocuri de noroc, câştiguri din transferul titlurilor de valoare, alte venituri din investiţii, pensii, precum şi alte venituri aflate în străinătate.

Obligaţii privind declararea:

Depuneţi, până pe 25 mai, Declaraţia privind veniturile realizate din străinătate Formular 201