Am un servici cu contract de munca si paralel mai desfasor activitatea de agent asigurari cu contract de mandat.As dori sa stiu daca sint obligata sa platesc cas,somaj si sanatate si pentru contractul de agent asigurari.
asistenta contribuabili sector 4 mi-a comunicat ca trebuia sa platesc decind am contractul.
Insotitorul unei persoane cu handicap grad I angajat cu contract de munca,beneficiaza de plata orelor suplimentare tinind cont ca persoana respectiva are nevoie de asistenta permanenta?Lunar eu trebuie sa depun o foaie de prezenta la primarie cu opt ore zilnic fara simbete si duminici.Este corect?
daca lucrez cu contract de munca si contract de colaborare fara a fi persoana fizica autorizata pentru cea de a doua activitate mi se deduce ceva din impozit?
daca la 1.03.2007 aveam o vechime in munca de 15 ani si 10 zile cind beneficiez de 20% spor vechime?de la 01.03.2007 sau 01.04.2007?in martie nu mi s-a acordat.
cunosc noua lege si mi se pare nefiresc ca persoana angajata ca insotitor al unei persoane cu handicap sa nu se regaseasca in codul muncii.In fond si la urma urmei este o meserie pe care trebuie sa o faci din suflet in primul rind.Daca esti membru al familiei o faci daca ai suflet..din obligatie..sau nu o faci.Consider ca retribuirea acestei categorii de persoane angajate ar trebui sa fie pe masura muncii depuse...nu este usor sa ai in grija o persoana cu handicap,nu poti avea alt serviciu,iar la pensie o sa te trezesti cu o pensie de doi lei...mai mult cei care sufera sint tot cei handicapati.
nu am condica de prezenta dar in schimb am o foie de prezenta pe care trebuie sa o depun lunar,fara simbata si duminica.Insotitorul unei persoane cu handicap nu este numai un membru al familiei,poate fi oricare alta persoana angajata pentru a desfasura aceasta activitate si din aceste persoane nu stiu cite se vor oferi voluntar pentru simbata si duminica atita timp cit nu sint platite.