buna ziua am o mica problema . acum cateva luni am avut nevoie sa renovez apartamentul si am luat cu chirie pt 2 luni un ap cu 2 cam (buc) ap l-am inchiriat de la o femeie din data de 19 sept pana la data de 19 nov. am semnat o foaie precum am luat la cunostiinta bunurile din casa, nu am semnat contract de inchiriere , doar mi s-a cerut o copie de la buletin , nu m-i s-au dat chitante ,nimic
In ziua in care m-am mutat mi s-au cerut bani pt chirie(475e) pt deschidere cablu tv pt ca era inchis (plata pt 2 luni - 80 lei) , deschidere internet (plata pt 2 luni -72 lei) si plata pt toata luna sept a telefonului fix(pt ca nu se putea imparti - eu mutandu-ma la jum lunii)
pana in data de 15 oct am mai platit lumina(luna sept) , gazul(luna sept)
, intretinerea(luna sept) asta in cazul in care eu am venit la jum lunii dar cucoana a zis ca nu poate imparti
pe dat de 5 nov cucoana a cerut iar plata unor facturii cablu , tel , intretinere , lumina, gazul in total 220 lei , pe care le-am platit
pe dat de 19 nov cand trebuia sa ma mut am mai platit pt 2 zile 20 si 21 , 135 lei
plata pt cele 2 zile de intarziere cu chiria
dupa ce m-am mutat in data de 10 dec m-am intalnit cu cucoana si am achitat 220 plata estimata care a vrut ea pt intratinere , lumina, gaz, tel,
acum femeia ma tot agreseaza la tel sa-i mai platesc 95 lei diferenta intre plata estimata de ea ultima oara si facturile ce au venit
eu am explicat ca se compenseaza cu sept in care am platit luna intreaga in conditiile in care am locuit din data de 19
nu mai stiu ce sa-i explic , nici nu-mi place sa fac taraboi dar nu exista nimic sa-i explic cucoanei ca nu are dreptate
ma agreseaza zicandu-mi ca da ea ochii cu mine si mai are si copia de buletin
precizez ca ma suna si la locul de munca , e ceva penibil dar consider ca am platit destul si chiar ma considera o idioata
va multumesc si scuze pt mesajul lung
da recunosc am scris repede si am omis cate ceva
in 10 mai , politisti mi-ai dat pv cu suspendarea permisului de conducere pt depasirea vitezei legale in localitate
am facut contestatie am mers cu dovada de 15 zile dupa care am luat permisul inapoi
am fost citata la judecatoria fetesti pt proces pe care l-am pierdut ,in iunie( din nefericire nu mi-am luat avocat)
in 15 zile am facut recurs, am depus acea contestatie in ultima zi ,( fiind intr-o vineri iar grefiera a depus-o luni dupa termenul de 15 zile- acesta a fost raspunsul avocatei pt care am pierdut procesul)
totusi imi vine acasa o citatie ca urmatorul termen este pe data de 15 octombrie!!!!!!!!
avocata cere 2 saptamani ragaz ca sa verifice dosarul
obtine in data de 15 oct cu un nou termen in data de 30 oct!
in data de 30 oct sentinta ramane definitiva si irevocabila pt ca nu a fost depusa contestatia in timp , asa spune avocata(dosarul era de castigat pt ca radarul care m-a testat era in mers si nu in stationare)
avocata spune ca aveam 100% castig , tot dosarul in favoarea mea dar din cauza acelei cont . am pierdut
acum astept 15 zile si sun avocata(15 noiembrie)ca nu mai vine instintarea acea sa predau permisul)
plec la fetesti sa cer instintarea scrisa(pe care nu este trecuta nici o data) sa predau permisul
o iau joi 20 noiembrie merg sa predau permisul vineri si imi zic cei de acolo ca pana la 4 e program
acum urmeaza sa-l predau luni
cu mii de multumiri
buna ziua am o problema
trebuie sa predau permisul(bucuresti)in urma unui proces pt viteza nelegala(fetesti)
dupa ce s-a terminat procesul , am sunat avocata si mi-a spus ca am pierdut din cauza ca grefiera nu a depus dosarul in timp(era chiar in ultima zi cand am fost la fetesti) si ca de acum sa astept instiintarea scrisa pt a preda permisul
asta se intampla in data de 30 octombrie(data de la care nu am mai condus)
dupa 15 zile am sunat avocata si am plecat la fetesti si am luat personal instiintarea dar nu e nici o data inscrisa pe ea
5 zile atrebuit sa plec cu serviciul in suceava(am zburat cu avionul)si azi dim m-am dus direct la udriste sa-l predau
cei de acolo mi-au spus sa vin luni sa-l predau dar ca e problema ca trebuia sa-l predau din mai!!!
ce se poate intampla si cum pot sa dovedesc ca nu am primit instiintarea scrisa?
puteam sa predau permisul fara instiintare?
ce sa fac ? da-ti-mi un sfat va rog!
cu mii de multumirii
multumesc tuturor pt raspunsuri
inca o intrebare andreea , te rog
acest contract de intretinere se face la notar ?
apoi in baza lui schimbam actele pe numele nostru?
tot la notar?
luati legatura cu cei de la Federatia Asociatilor de proprietari
str sfintii apostoli nr 44 sect 5
021/3355232
au chiar si o cerere tip pt verificare de gestiune
in general presedinti de asociatie sunt speriati e Radu Opaina , apare des la tv
stiu ca se plateste o taxa dar mai mult nu....nu sunt experta ,doar ce m-am lovit in viata de probleme...
verificati si acolo nu strica...daca nu e rezolvare ramane doar executorul....
CONTRACT DE INTRETINERE
Incheiat astăzi ………………….
la ……………………………
I. PÃRTILE CONTRACTANTE
1.1. D ……………………………………….., domiciliat in …………………………………………
str. ……………………….……. nr. ……, bloc ….…...., scara ….…., etaj ……, apartament ...…… judet/sector ………………, născut la data de ……………………………………………………….. (ziua, luna, anul) in ………………………….. (localitatea)sector/judet ………………………, fiul lui …………………………… si al ……………………, posesorul buletinului (cărtii) de identitate seria …………. nr. …………… eliberat de………………...…………., cod numeric personal …………………………………… in calitate de întretinut, pe de o parte, si
1.2. D ……………………………………….., domiciliat in …………………………………………
str. ……………………….……. nr. ……, bloc ….…...., scara ….…., etaj ……, apartament ...…… judet/sector ………………, născut la data de ………………………………………………………... (ziua, luna, anul) in ………………………….. (localitatea) sector/judet ………………………, fiul lui …………………………… si al ……………………, posesorul buletinului (cărtii) de identitate seria …………. nr. …………… eliberat de………………...…………., cod numeric personal ……………………………………….. in calitate de întretinător, pe de altă parte, au convenit să incheie prezentul contract de intretinere cu respectarea următoarelor clauze:
II. OBIECTUL CONTRACTULUI
2.1. Intretinutul transmite intretinătorului dreptul de proprietate asupra următoarelor valori si/sau bunuri …………………………………………………………………………………………………..
………………………………………………………………………………………………….
in scopul următoarelor prestatii in favoarea intretinutului/beneficiarul întretinerii (numele si prenumele, precum si domiciliul acestuia) …………………………………………………………….……………………………………………………………
III. OBLIGATIILE PÃRTILOR
3.1. Obligatiile întretinutului sunt următoarele
- să transmită întretinătorului bunurile care constituie obiectul prezentului contract;
- să garanteze că bunurile transmise nu au fost scoase din circuitul civil, rămânând continuu în proprietatea sa si că bunurile nu sunt grevate de sarcini sau servituti garantându-l pe întretinător si impotriva oricărei evictiuni, totale sau partiale, conf. art. 1337 din Cod civil
3.2. Obligatiile întretinătorului sunt următoarele:
- să accepte acordarea de întretinere întretinutului/beneficiarului întretinerii pe toată durata prezentului contract;
- să primească în proprietate bunurile care fac obiectul acestui contract;
- să acorde întretinutului o sumă de bani echivalentä cu …………………………………………, în fiecare lună, în cazul în care executarea în natură a obligatiei nu va mai fi posibilă
IV. DURATA CONTRACTULUI
4.1. Părtile au convenit să încheie prezentul contract de întretinere pe termen de …………….….. ani începând cu data de ………………… până la data de ……………………/pe durată nelimitată
V. CLAUZE FINALE
5.1. Modificarea prezentului contract se face numai prin act aditional încheiat între părtile contractante.
5.2. Prezentul contract reprezintă vointa părtilor si înlătură orice altă întelegere verbala dintre acestea, anterioară sau ulterioară încheierii lui.
5.3. In cazul în care părtile îsi încalcă obligatiile lor, neexercitarea de partea care suferă vreun prejudiciu a dreptului de a cere executarea întocmai sau prin echivalent bănesc a obligatiei respective nu înseamnă că ea a renuntat la acest drept al său.
5.4. Prezentul contract a fost încheiat într-un număr de …..……..… exemplare din care …….……… astăzi …………………, data semnării lui
multumesc pt sfaturi si intr-un timp asa de scurt.
inca o intrebare va rog mult
ce pasi trebuiesc urmati pt incheierea unui contract de intretinere?
si daca se cunosc costurile ce implica acesta
chiar si o apreciere , e binevenita daca a mai facut cineva un asemenea contract...
multumesc pt raspunsuri
buna dimineata
Am dori un sfat in ceea ce priveste apartamentul pe care socrul nostru l-a cumparat in ianuarie 2005 , pe cand noi ne aflam in strainatate , pe numele dansului .
Vrem sa trecem apartamentul pe numele unuia dintre noi sau al ambelor nume(al meu si al sotului )
si sa gasim o modalitate cat mai ieftina (da ,stiu toti vrem asta) ceva donatie sau poate mostenire ...
Ce modalitati sunt pt aceeasta schimbare si care este cea mai usoara cale legala ,fara batai de cap si multi bani?
specific ca nu avem probleme in ceea ce priveste acordul socrului sau alte probleme care sa ne preseze lla aceeasta schimbare , insa totul e pe numele dansului si nu-l pot chema la infinit pt orice problema.
insa mai e si satisfacerea muncii noastre ....
multumesc
buna ziua
am si eu o nelamurire cu fratele meu::;
dupa ce l-am ajutat sa ajunga in strainatate( noi locuind aici deja de 4 ani) si i-am gasit un loc de munca la negru ca si sotul meu, el a plecat acasa si a gasit de cuviinta ca noi avem daorii la el.
Apoi ne suna si zice ca daca nu=i dam banii el a mers oricum la avocat si a spus:
ca noi nui dam banii de la depozit de la casa(cu toate ca-i spusesem sa mai astepte pana ce noii veniti in casa ii vor da banii)
ca noi lucram la negru
ca facem imprumuturi si noi nici nu lucram legal aici
ca trimitem lucruri acasa care sunt cumparate dubios
ca sotul e camatar si ca i-m furat noi banii
ca din cauza noastra a pierdut banii de avion si vrea sa-i returnam noi banii etccccccc
intrebarea mea este daca el poate deplangere la politie cu aceste acuzatii(dar fara probe pt ca sunt numai vorbe)se poate intampla ceva?
subliniez ca noi locuim de 5 ani in irlanda ,iar eu cu el ,numai anul asta am avut contac,t cand l-am ajutat sa munceasca
si eu si sotul meu ne simtim santajati, sotul meu chiar ia trimis banii pe biletul lui de avion ,i-a trimis banii pe depozit dar nicidecum pt amenintarile lui, am crezut ca face o gluma pt a-si recupera banii mai repede
am un sot deosebit care nu s-ar preta la cei 600 e ai lui(300 biletu de avion si 300 depozitu de la casa)
ce poate face el impotriva mea si daca statul ar lua in considerare vb unui om dar fara probe?
oricine poate arunca cu noroi in tine doar pt ca lucrez ilegal intro tara straina?
daca puteti sa-mi dati si un nr de lege sa citesc ar fi grozav
va multumesc mult si sanatate la toti ca-i mai buna decat toate
dle Marian cartea de munca am dat-o pierduta ,apoi am fost la inspectia muncii in piata amzei am depus monit oficial cererea pt acordarea unui duplicat al cartii de munca ,mi-au aprobat imi da un duplicat in alb dar ei spun ca nu pot sa.l ridic eu pers fizica ;ei au spus ca urmatorul angajator sau unul din urma .cum ultimul a murit am incercat la penultimul care nu vrea .Intrebarea mea este cum scot eu cartea de munca ca si pers fizica deoarece eu nu mai lucrez in Romania de 4 ani ?Si nici in viit apropiat nu cred ca voi lucra aici ,care viit angaj? ce pot sa fac ?Eu vreau cartea de munca pt a-mi plati asig de sanat si in rom pt ca cea pe care o platesc acolo nu este recunoscuta aici!Nu stiu cum sa rez sa scot duplicatul care este deja acolo dar nu mi-l da ca sunt pers fizica !dar eu nu voi avea un nou angajator in rom! nu stiu cum rezolv si daca legea zice ca numai sc-urile pot scoatecarnetele de munca