avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Activitate dananicole

Activitate dananicole

Răspuns la discuția Va rog ajutor- pensie
Va multumesc pentru promptitudine si pentru raspuns!

In cazul in care as dori sa merg pe varianta 2- " Pentru a beneficia de pensie anticipata partiala, la varsta de 60 de ani (in iulie 2022), trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 35 de ani.", ce imi recomandati sa fac? Sa inchei un contract de asigurare cu casa de asigurari si sa platesc din mana diferenta de 10 ani? Puteti sa imi spuneti si despre ce suma vorbim / luna?

Va multumesc!

Buna ziua

Sunt nascut in iulie 1962. Pana in momentul de fata am lucrat pe cartea de munca 25 de ani. Conform legii, voi beneficia de pensie, fara a mai fi nevoit sa platesc contributii la stat? Cum pot sa cer sa mi se acorde pensie si in special, cand pot sa solicit acest lucru?

Va rog sa ma indrumati, deoarece sunt absolut novice in aceasta problema.

Cu respect,
Buna ziua

In anul 2007, cand a divortat, copilul sotului meu din prima casatorie avea 16 ani. Conform sentintei de divort, sotul meu avea obligativitatea achitarii pensiei alimentare " pana la majoratul" copilului, acesta ramanand in ingrijirea mamei sale. Din anul 2009, sotul meu a ramas fara servici, nemaiavand venituri. A continuat achitarea pensiei alimentare pana in anul 2010,la acealasi cuantum stabilit de instanta, cu toate ca nu mai avea venituri. In anul 2010, la varsta de 19 ani, copilul a venit la noi, din cauza neintelegerilor cu mama sa. A ramas la noi , in ingirjirea noastra- casa, masa, imbracaminte, bani de buzunar, etc, pana la terminarea liceului, in anul 2011. L-am inscris la facultate, am achitat noi caminul, mancarea, imbracamintea, bani de buzunar, etc. afland insa cu stupoare ca copilul nu mergea la scoala, pierzand astfel anul. Mentionez ca sotul meu tot nu avea - si nu are nici in prezent - servici. Dupa o discutie normala- avand in vedere ce a facut- copilul a hotarat sa plece de la noi si sa se inscrie- fara a ne consulta in prealabil si fara a ne intreba daca putem sa il sustinem financiar- la o facultate in alt oras.
Intrebarea mea este: sotul meu, neavand venit, si luand in considerare cele enumerate mai sus, trebuie sa intretina in continuare majorul care, are posibilitatea de a lucra si de a se intretine? Eu, ca si sotie a tatalui sau, am vreo obligatie materiala fata de acest copil, in varsta de 20 de ani, pe care l-am intretinut in ultimii 5 ani?

Va multumesc.
Imi puteti face si trimiterea la legile care stipuleaza acest lucru? Va multumesc
Buna ziua

Angajatul va functiona, dupa perioada de formare de la firma mama, la sucursala din Romania. Intrebarea ar fi deci: sa il angajeze la inceput sucursala si dupa aceea sa il delege pentru perioade consecutive de cate 60 de zile la firma mama, urmand ca dupa stagiul de formare sa ramana la sucursala sau sa il angajeze la inceput firma mama care sa il delege dupa perioada de formare la sucursala. Din cate stiu eu, ceea ce apartine sucursalei apartine de fapt de drept firmei mame..acest lucru se refera si la angajatii sucursalei daca CM este semnat de catre firma mama? Multumesc.
Va rog daca sunteti amabila sa imi mai raspundeti la o intrebare: Ar fi mai bine si ar acoperi toate aceste probleme incheierea unui CM cu anagajatul de catre firma mama prin sucursala Romania . Astfel, conform legii de functionare a sucursalelor care sunt dezmembraminte fara personalitate juridica, angajatul poate lucra la firma mama si la sucursala depinde de ceea ce scrie in CM _ mai multe locuri de desfasurare a activitatii-. Ce spuneti?
Va multumesc. Insa puteti va rog sa explicati pe intelesul profanilor :))) Se poate sa il detasez fara probleme? Cu respect,
Buna ziua

Va rog din suflet sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare si daca se poate sa imi faceti si trimiterea le legea care stipuleaza acest lucru:

Angajatul sucursalei din Romania a unei PJ straine( UE) trebuie sa urmeze o scolarizare la firma mama. Sub ce forma poate fi detasat/delegat acest angajat la firma mama pe o perioada de aprox. 6-9 luni, fara a avea nevoie de formularul A1 sau E101?

Va multumesc anticipat!!!

Buna ziua. A fost chemata la partaj si proprietara imobilului, mama lui Y, deoarece timp de 17 ani, X a investit si a modernizat/marit proprietatea acesteia.
Buna ziua

In 2008 a fost deschis proces pentru partaj judiciar , iar, minune!!!!, in luna iunie 2012 au fost desemnati expertii pentru efectuarea expertizei.

Situatia este urmatoarea: X a fost casatorit cu Y timp de 17 ani. Casa in care locuiau si in care X a platit timp de17 ani modernizare, extindere, mobilier si multe alte bunuri- dovedibile prin facturi, veniturile lui X, etc- este pe numele mamei lui Y.
Y , impreuna cu mama ei a fost chemata de catre X in procesul de partaj. Din partea lui Y nu se mai prezinta nimeni la proces.

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarele privinte:
- cum se va desfasura expertiza ordonata de tribunal
- cat va dura aceasta si care vor fi pasii dupa finalizarea expertizei
- ce cota parte are X din casa in care a investit timp de 17 ani, casa aflata pe numele lui Y si din bunurile dovedibile prin facturi si chitante.

Va multumesc anticipat pentru ajutor!