avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Activitate profnt

Activitate profnt

Bună seara!

Ce demersuri aș putea face în cazul în care sporul de doctorat de 50% (725 lei) mi-a fost acordat de la 1 septembrie, iar nu de la 1 iulie, așa cum prevede legea153/2017? Menționez că lucrez în învățământ, iar titlul științific de doctor l-am obținut în 2009.

Vă mulțumesc!
Va deranjez cu rugamintea de a-mi spune daca pot face demersuri legale si care ar trebui sa fie acestea pentru recalcularea concediului prenatal, postnatal, respectiv, a indemizatiei pentru cresterea copilului.

Mentionez ca sunt profesor, s-a castigat procesul referitor la marirea salariala (Legea 221/2008; creştere salarială circa 33%) in instanta, am primit o parte din banii restanti in transe (martie, iunie, septembrie, decembrie pentru 2014, respectiv pentru 2015).

Ar trebui sa depun memoriu la Casa de Asigurari si la Agentia Nationala la care sa atasez o adeverinta cu salariul recalculat? Daca salariul meu ar fi trebuit sa fie mai mare, implicit, si sumele pentru cele doua concedii, resectiv, pentru indemnizatie ar fi trebuit sa fie mai mari.

Va multumesc anticipat!
Buna seara!

Apelez la ajutorul dumneavoastra, in speranta ca pot afla niste raspunsuri.

Un profesor care are un copil nascut in iulie 2012 solicita angajatorului (institutie de invatamant) plata unui salariu mediu pe unitate, insa nu il primeste, motivandu-se ca nu e semnat contractu colectiv de munca. Trimite si o petitie la Ministerul Muncii si i se raspunde ca l-ar fi putut primi daca ar fi fost stipulat in Regulamentul de ordine interioara al institutiei.

Avand in vedere ca drepturile pot fi solicitate in maximum 3 ani (iertati-ma daca gresesc), poate reveni cu o noua cerere pentru acordarea acestui salariu mediu, daca acum exista contract colectiv de munca semnat?

Va multumesc!

Buna seara!

V-am urmat recomandarile si am trimis Agentiei Nationale sesizare cu toate aspectele semnalate. Zilele trecute am primit raspuns pe e-mail. Suma ar trebui luata in considerare la recalcularea indemnizatiei. Astept si raspunsul prin posta, stampilat, pentru a-l depune la AJPIS Neamt cu o nou cerere de recalculare, in speranta ca vor tine cont de el.

Am solicitat si angajatorului declaratia D112 pe e-mail, insa, nu am primit niciun raspuns pana acum, lucru la care ma asteptam. Pasul urmator va fi sa trimit cerere printata pe adresa MEN. Sper sa nu dureze cinci luni la cum se misca lucrurile.
Va multumesc inca o data pentru sugestiile dvs.! Sper sa nu dureze tot 5 luni sa primesc o copie dupa declaratia D112.
Va multumesc! Iertati-mi ignoranta. Declaratia nominala lunara (D112) ar trebui sa o obtin de la angajator? Pentru ca daca e asa mai ca imi vine sa renunt, desi este vorba de suma de 7000 RON, intrucat a durat 5 luni pana am obtinut adeverinta de la ministerul Educatiei care sa ateste aceste venituri.

La AJPIS am depus cererea de recalculare la sfarsitul lunii aprilie, am asteptat 30 de zile, nu am primit raspuns, am mers sa vad cum a fost solutionata cererea. Mi s-a spus ca a fost solutionata favorabil, ca urmeaza sa primesc banii.

Nu am primit banii la indemnizatia din iunie, asa ca am scris mail si am cerut detalii intrucat am plecat din tara 3 saptamani. Mi s-a raspuns dupa o luna ca pentru recalculare e nevoie de o discutie de clarificare. M-am deplasat iar la AJPIS, dl care se ocupa de solutionarea cererii mi-a explicat punctul lui de vedere, frica mare fiind un control de la curtea de conturi.

L-am rugat sa imi formuleze raspuns in scris, l-am primit abia saptamana aceasta, abia dupa 3 luni (de pe 8 iulie m-am intors in activitate), insa nu m-a convins.

Prin urmare, ce alt demers pot face pentru a verifica daca angajatorul a trecut cu aceste sume in declaratia nominala lunara (D112) din luna in care le-ati primit, respectiv aprilie 2012? In aprilie 2013 nu exista nicio fisa fiscala depusa de Ministerul Educatiei in baza de date de la Administratia financiara, nici pentru 2011, nici pentru 2012.

Va multumesc anticipat!

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Buna ziua!

Spuneti-mi, va rog, in conditiile in care am avut contract pe durata determinata cu MInisterul Educatiei pentru iunie, iulie 2011, iar plata pentru activitatea mea a fost facuta un an mai tarziu, in aprilie 2012 (am adeverinta eliberata de MEN care atesta acest lucru), daca aceste venituri ar fi trebuit sa fie luate in calcul la calcularea indemnizatiei pentru cresterea copilui. In caz afirmativ care este articolul de lege. In caz negativ, care este articolul de lege.

Va multumesc!
Multumesc!
Spuneti-mi, va rog, daca indemnizatia mea a fost calculata corect (2100 RON), in conditiile in care am avut 3 contracte de munca diferite, iar sumele nete trecute pe cele trei adeverinte au fost: 21594 RON, 3536 RON, 4524 RON. Va multumesc!
Multumesc frumos!