avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Activitate garbiny

Activitate garbiny

Taxele (este vorba numai de CAS si CASS,conform legii) pentru cei cu contracte partiale de munca se platesc la nivelul salariului minim pe economie(1.450 lei) si este vorba,conform legii, numai de contributiile angajatorului.
Cat trebuie sa platesc pentru un contract de munca partial dup 01 august 2017?
Dupa calculele mele ar trebui sa platesc 229 ron-CAS si 75 ron CASS,deci intotal 304 ron/ luna dar cand am fost sa platesc mi s-a cerut peste 350 ron/luna,ca asa da programul de la ANAF..
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Probleme de proprietate
Am intabularea facuta,sunt inregistrat la Primarie si platesc impozit pe suprafata mea. Am inteles insa ca nu am nevoie de autor. de constr. pentru izolarea casei.
Răspuns la discuția Probleme de proprietate
Intai multumesc pentru raspuns.
La punctul 2.-acele constructii de anexe(departate de hotar) au peste 20 ani vechime.
La punctul 3-inseamna ca nu pot sa-mi izolez casa cu polistiren pentru ca in acest caz ma apropii de hotar la circa 1,80 m si trebuie sa-mi inchid fereastra de pe acel perete (inacceptabil pentru mine).
Buna ziua,am 3 intrebari:
1. Conform Noului cod civil,art.612:” Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar”.Dar vecinul cum a putut sa construiasca zidul casei sale pe hotarul comun? Este o prescriere dupa o perioada de ani si orice constructie ilegala devine legala dupa trecerea acestei perioade de timp?
2. Pentru constructiile facute in interiorul proprietatii mele(diferite anexe) (din lemn sau zidarie) cu multi ani in urma,fara autorizatie,pot fi amendat sau obligat sa iau autorizatie?
3. Daca am o fereastra,construita acum 30 ani(atunci aveam alt vecin care ulterior a vandut) in zidul meu aflat la 2m de hotar, pot acum sa izolez casa cu polistiren,deci sa ma apropii de hotar pana la circa 1,80m,fara a intra in discutie anularea ferestrei?

Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Pot reconstrui un gard?
Trebuie autorizatie de constructie pentru un gard de plasa,de 10m,separator intre mine si vecin?
Buna ziua,
Vreau sa reconstruiesc singur gardul (in stare avansata de degradare) care ma separa de un vecin,pe prezentul amplasament,dar tatal acestuia(vecinul fiind plecat in Spania de cativa ani nu ma lasa,din dusmanie,amenintandu-ma ca-l darama. Ce pot face? Sa ma apuc sa-l fac?
Răspuns la discuția Contract CASS
Pai nu pot sa fac un contract de asigurare de sanatate acum pentru a deveni asigurat si a nu mai primi anul viitor o alta decizie de impunere?
george-neagu a scris:

Pentru veniturile obtinute din vanzare actiuni, veti primi acasa decizie de impunere in urma depunerii D200, pentru cass. Nu e vorba de contract.


Buna ziua,
Vreau sa reconstruiesc gardul ce ma separa de un vecin (e foarte deteriorat). Am hotarare judecatoreasca pe acea portiune de teren,am cadastru,carte funciara pe propritatea mea dar tatal vecinului(vecinul fiind plecat la munca in Spania de cand a cumparat proprietatea vecina mie) se opune santajandu-ma ca daca vreau sa fac gardul trebuie sa-l mut 1m inspre mine,altfel mi-l distruge. Care e modalitatea cea mai simpla de a face gardul?
Multumesc anticipat.
Discuție Contract CASS
Valoarea lunara a unui contract de CASS depinde de veniturile pe care le-am obtinut anul precedent(declaratia 200) prin vanzarea titlurilor de valoare(actiunile)? Mentionez ca nu am alte venituri.