avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate tunelos

Activitate tunelos

Primaria Vaslui prin HCL 4/2013 a hotarat ca programul de functionare al unui restaurant din Vaslui sa fie in zilele de vineri sambata si duminica pana la orele 24, fara a obtine acordul vecinilor.
Mentionez ca acest restaurant desfasoara activitate de clubpana la orele 5 dimineata, fara a avea cuprinsa activitatea in autorizatie.

Intrebare: Se poate invoca in instanta nulitatea absoluta a acelui articol din HCL nr.4/2013, care a incalcat prevederile Legii 61/1991, modificata cu aplicabilitate de la 07.02.2014, respectiv art.2 al (26)???
Răspuns la discuția Indemnizatie lider de sindicat
Plateste Contributii aferente angajatorului si sindicatul!? Eu cred ca nu deoarece nu exista un contract de munca incheiat cu liderul de sindicat!
Buna ziua,
Detin pe societate un camion functional, si as vrea sa-l scot din evidenta prin casare deoarece nu-l utilizez si nu reusesc sa-l vand.
In cazul in care gasesc cumparator mai pot sa-l vand!? Casarea presupune si radierea?
Va rog legislatie! Gasesc doar detalii legate de casare prin furnizor si prin distrugerea mijlocului fix!
Va multumesc!
Răspuns la discuția Decont TVA la incasare
..si in luna februarie se aduna cu taxa dedusa aferenta operatiunilor deductibile din luna februarie in randul 28.
Problema apare in cazul in care deduci tot in luna in curs (februarie) fiindca ai platit tot sau daca diferenta dintre suma dedusa aferenta lunii februarie din operatiunile lunii februarie si suma din rd 27 taxa deductibila este mai mica decat suma dedusa aferenta platilor pt facturi din luna anterioara, totalul taxei deduse la rd 28 iese mai mare decat totalul de la rândurile 18 - 25, cu excepţia celor de la rândurile 18.1 şi 20.1, cnf instructionilor de completare a decont 300 si ce facem atunci!? nu mai deducem!? Oricum am observat ca permite validare si semnare cu rd 28> decat totalul de la rândurile 18 - 25, cu excepţia celor de la rândurile 18.1 şi 20.1 dar nu stiu daca decontul va fi validat la depunere.

Jurnalul de cumparari trebuie sa cuprinda si randurile din lunile anterioare cu operatiuni nededuse in lunile respective in cazul in care efectuez plata pentru ele si deduc sumele?
Scrieti la asistenta prin email pe site anaf: [ link extern ] ...

textul
"Va rog sa publicati pe portalul cu informatiile legate de persoanele juridice [ link extern ]

si informatii legate de modul in care persoana juridica aplica TVA la incasare sau nu, intrucat pentru persoanele juridice care nu aplica TVA la incasare, deducerea TVA se face in cazul unor achizitii de la persoane juridice ce aplica TVA la incasare la momentul platii catre persoana juridica respectiva, iar daca achizitiile sunt de la pesoane juridice ce nu aplica TVA la incasare deducerea se face la facturare, fiind absolut necesar de stiut in condiiile in care persoana juridica ce aplica TVA la incasare uita sa mentioneze pe factura \"TVA la incasare\" dupa ultimele modificari ale Codului Fiscala prin Ordonanta 15/2012, putand deasemenea sesiza si furnizorul meu asupra aspectului. \"
Va rog sa-mi sustineti demersul ce l-am facut catre mfinante.ro printr-un email catre 'admin.portal@mfinante.ro' cu subiectul "mentiunea TVA la incasare la informatiile legate de persoana juridica" pentru a publica pe portalul lor la informatiile legate de persoanele juridice [ link extern ]
informatii legate de modul in care persoana juridica aplica TVA la incasare sau nu, intrucat pentru persoanele juridice care nu aplica TVA la incasare, deducerea TVA se face in cazul unor achizitii de la persoane juridice ce aplica TVA la incasare la momentul platii catre persoana juridica respectiva, iar daca achizitiile sunt de la pesoane juridice ce nu aplica TVA la incasare deducerea se face la facturare, fiind absolut necesar de stiut in condiiile in care persoana juridica ce aplica TVA la incasare uita sa mentioneze pe factura "TVA la incasare" dupa ultimele modificari ale Codului Fiscala prin Ordonanta 15/2012, putand deasemenea sesiza si furnizorul meu asupra aspectului.
Va multumesc!
Am lucrat in cadrul unei alte asociatii de proprietari ca cenzor si programator pentru impartirea cheltuielilor si obtinerea listelor, pana m-am mutat din cartierul respectiv. A trebuit sa lucrez si cu oamenii deoarece trebuia sa dau lamuriri alaturi de administrator si aveti mare dreptate in ceea ce priveste lucrul cu oamenii. Acum eu as vrea doar sa ies din cadrul asociatiei de cartier deoarece, desi s-au purtat discutii la nivel de scara sa ne asociem legal nu s-au finalizat, chiar daca, dupa cum am mentionat anterior, numai salariile administratorilor si femeilor de servici alaturi de materialele de curatenie si serviciile cu dezinsectia reprezinta cheltuieli ale condominiului care trebuie sa le suportam noi. Alte blocuri atasate asociatiei au lifturi, apeleaza la asociatie pentru reparatii, curatenie la subsol, platesc curentul electric la asociatie...
Da da, da da... am inteles! Aspectul cu energia electrica nu are relevanta a fi discutat deoarece este foarte bine organizarea la nivel de scara! Asa ca am ajuns la urmatoarea concluzie: plateste mai bine si lasa restul! Sunt servicii sau nu satisfacatoare, plateste ca esti obligat, chiar daca am sesizat administratora, chiar daca toti vecinii platesc tacit ca na... ce e 5 lei de persoana, 15 lei de apartament cu 3 persoane, hai sa platim ca e putin! Romania! Spunea cineva undeva de dreptul la asociere nu de obligatia la asociere e trecut in constitutie si iaca eu daca nu vreau sa ma asociez ca nu am pentru ce trebuie sa platesc ca am Legea 230/2007 si H.G. 1588/2007!

Poate avea Codul civil un raspuns in cazul in care serviciile sunt deplorabile si nu vreau sa achit!?

Curatenie nu se face!

Chiar daca se schimba femeia de servici tot asa ramane cu curatenia.

Daca se aduna contributia individuala pentru curatenie ar iesi niste sume imense nejustificate peste ce ar trebui sa reflecte adica: salariile cu contributiile la stat ale asociatiilor + materialele utilizate pentru curatenie + facturi la dezinsectiile efectuate.

Reparatiile le facem prin asocierea vecinilor de scara si angajarea a unui instalator , lumina vine pe factura la 2 luni la o vecina inregistrata la furnizorul de electricitate, deci ne organizam singuri, asa ca nu implica asociatia de proprietari.

Deci cu cine ma lupt daca nu sunt de acord sa platesc ceva nejustificat?
Corect! Mai ales daca tii cont si de subiectivismul organelor de control.