avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Activitate Constantin_Lucian

Activitate Constantin_Lucian



Nu am primit nimic oficial in scris, au trecut 5 ani de la decesul mamei mele, iar de aceasta problema am aflat verbal de la o cunoștința din cadrul car in urma cu câteva luni..


gi-jane2 a scris:

mostenirea e compusa din active si pasive, acceptati mostenirea acceptati si bunurile si datoriile. Numai ca mama nu era datoare ea, ci garantase personal un imprumut al altcuiva. Nu avea o datorie personala pe care sa o mosteniti.
Cineva spune ca

Atunci... succes!




Când zic cineva ma refer la o persoana cu studii juridice... Am înțeles răspunsul Dvs însă am auzit ca in procedura executării se urmăresc inclusiv moștenitorii girantului decedat nu doar cei ai imprimutatului. Din răspunsul dumneavoastră reiese ca din punct de vedere juridic/legal pot sta linistit !?


gi-jane2 a scris:

Nu mai cautati ca nu aveti ce gasi... datoria nu a fost a mamei ca sa aiba ce plati mostenitorii
Iar daca datoria ar fi fost a mamei, dreptul la actiune al creditorului e prescris.



Cineva spune ca datoria este inclusiv a girantului întrucât la momentul când sa întocmit contractul de imprumut girantul a consimțit ca in cazul in care împrumutatul nu mai poate plăti girantu se obliga sa achite întrucât a semnat acordul de plata respectiv ca este de acord ca in cazul in care împrumutatul nu mai plătește sa plătească el. De aceea am cerut articol din codul civil sau din alta lege (dacă exista). Și ca acest lucru se transmite inclusiv moștenitorilor girantului. Deci cum este in final? Mai multe păreri? Cazul fiind împrumutat decedat girant decedat (cine Răspunde?)


Vreun articol ceva din codul civil cu privire la acesta speța exista ? Am tot căutat însă nu am găsit ceva concret, decât ceva de genu ca doar moștenitorii împrumutatului vor plăti creditul și ca pot fi executați silit doar pe bunurile dobândite prin moștenire de la
Împrumutat nu și pe bunurile personale.. legat de girant decedat și răspunderea moștenitorilor acestuia nu am găsit nimic.
Mulțumesc
Buna seara, mama mea (decedata in 2014) a girat o persoana (decedata in prezent) la un CAR. Exista posibilitatatea ca eu in calitate de moștenitor al girantei sa fiu obligat sa plătesc datoriile împrumutatei? Împrumutul a fost luat in anul 2010, Menționez ca nu am primit niciun fel de adresa sau somație in acest sens
Buna ziua,

Stiu ca sa ma discutat pe forum aceasta prolema insa am rugamintea daca exista cineva pe forum care a facut o asemenea declaratie pentru angajati sa -mi trimita si mie modelul. Fratele meu are aceasi problema la firma, desi a instruit angajatii, iar in cadrul fisei postului a fiecarui angajat scrie clar acest lucru. A luat amenda......
Multumesc anticipat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 1746 Cod Civil
Vânzarea terenurilor forestiere
Terenurile din fondul forestier aflate în proprietate privată se pot vinde cu respectarea, în ordine, a dreptului de preempţiune al coproprietarilor sau vecinilor.

Demersurile necesare le faceti la Primaria unde figureaza inregistrat terenul forestier ... Completati cererile aferente , asteptati un termen de 30 de zile, dupa care vi se vor elibera avizele necesare. In cazul in care apare vreun posibil preemtor aveti posibilitatea sa renuntati la vanzarea imobilului, nu va poate obliga nimeni sa vindeti unei anumite persoane. Aveti grije de asemenea cu pretul care il puneti in cererea pentru aviz... Cand va duceti la notar pentru a perfecta actele, pretul din contractul de vanzare cumparare nu poate fi mai mic decat pretul pe care dumneavoastra l-ati trecut in cererea pentru aviz.
Nu ma refer la harti, ci la schite cadastrale cu suprafetele de teren din titlu. Posibil sa nu existe aceste schite si de accea trebuie sa le faceti, ceea ce va si recomand chiar daca cheltuiti niste bani. In caz ca exista acele schite, dar ele nu au fost inscrise in Cartea Funciara alaturi de Titlul de Proprietate nu mai sunt valabile.

Potrivit Ordinului 700/2014
Art. 74. (1) În termen de 1 an de la data intrării în vigoare a prezentului regulament, orice
solicitare de înscriere în cartea funciară a unui imobil, pe baza unei documentații cadastrale
recepționate cu alocare de număr cadastral atribuit anterior implementarii sistemului informatic integrat de cadastru și carte funciară, se realizează cu completarea vechii documentații prezentate în original, sau a copiei conform cu originalul a documentației eliberată de biroul teritorial, cu fișierul.cpxml întocmit de o persoană autorizată, unde se va menţiona la “Menţiuni” vechiul număr cadastral, în vederea introducerii imobilului în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.
(2) După expirarea acestui termen, documentațiile cadastrale prevăzute la alineatul anterior,
neînscrise în cartea funciară își pierd valabilitatea, iar numerele cadastrale alocate se anulează din
oficiu.
Dumneavoastra detineti schitele vechi?
Răspuns la discuția Renuntare in favorem
Pana intrarea in vigoare a noului Cod Civil in 2011 nu cumva se faceau acte de partaj in cadrul succesiunii ? Asta pana cand practica notariala sa uniformizat si a ramas ca actul de partaj sa fie facut autentic... Se cam bateau cap in cap una cu alta