avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Activitate Rose06

Activitate Rose06

Răspuns la discuția Dezbatere succesiune
Va multumesc pentru raspuns. Da, succesiunea a fost deschisa de la inceput prin instanta, pentru ca sora nu a vrut sa se prezinte. Dar avocata prietenei mele spune ca sora ei nu raspunde la instiintari. Si atunci? Ce se poate face intr-un astfel de caz?
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine intr-o problema de succesiune. Prietena mea a deschis succesiune dupa parinti. Prietena mea si sora ei nu locuiesc in Romania, ci sint plecate din tara. Prietena mea nelocuind in aceesi tara cu sora ei, nu a stiut unde s-a mutat aceasta. eu i-am facut rost de dovada cu adresa sorei la primaria orasului de unde locuieste actual(eu locuind in aceeasi tara cu sora). din pacate sora prietenei mele nu semneaza recomandatele trimise pt.a se prezenta la succesiune si astfel nu se poate desfasura succesiunea. Ce mai poate face prietena mea pt. a putea incheia succesiunea? Aceasta e deschisa de aproape un an de zile! Sa dau un anunt la ziar? sau cum se procedeaza legal in astfel de situatii, cind mostenitorii nu sint in tara? Va multumesc pentru timpul rapit.
Răspuns la discuția Drept la mostenire-investitie
Va multumesc frumos pentru raspnusuri. Nepotului nu i s-a cerut niciodata sa plateasca impozit sau asigurare la casa, dar acum este vorba de bani multi pt. a o renova. O sa incercam pe cale amiabila cum ati spus dumneavoastra, pentru ca suntem rude, dar daca nu ajungem la nici o intelegere, atunci o sa cerem ajutorul unui avocat.
Buna ziua. Mama mea are urmatoarea problema: Ea si cu 2 surori au mostenit o casa batrineasca.(una dintre surori a decedat si descedentul acesteia este un baiat). Casa a fost ingrijita de 2 dintre surori cind erau mai tinere. De citiva ani nu au mai putut face nimic si casa a inceput sa se deterioreze, geamurile s-au stricat, usa nu se inchide bine, peretii au crapaturi mari. Mama mea vrea sa renoveze casa, dar fiul sorei decedate nu vrea sa investeasca nici un ban, in schimb vrea sa faca profit. Exista vreo posibilitate ca mama mea sa-si scoata banii cheltuiti cind or sa vinda casa sau atunci cel care nu a vrut sa investeasca nimic va avea acelasi drepturi ca si ea? Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Inchiriere domiciliu
Am inteles bine ca si chiriasul si proprietarul pot avea acelasi domiciliu? Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua, va rog frumos daca puteti sa-mi explicati ce spune legea domiciliului. In cazul meu daca: 5 Persoane au domiciliul la o adresa dintr-un oras si locuiesc cu resedinta la sat. Poate proprietarul sa-si inchirieze domiciliul specificat in CNP la alte persoane? Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția violenta familiala
am anuntat la DGASPC.
Răspuns la discuția violenta familiala
Cunosc doi batrini, bolnavi si care sint terorizati psihic(fizic nu sint sigura, cu toate ca batrinul a fost bagat cu o fractura in spital).din pacate cei doi batrini locuiesc la rude. dar acum nu mai au voie sa vorbeasca cu nimeni, nici macar la telefon. sint sechestrati. dar nu am vrut sa anunt politia pentru ca nu am stiut daca or sa aiba curaj sa spuna ce li se intimpla. asa ca m-am interesat unde pot reclama. mi s-a spus sa anunt autoritatile care se ocupa de astfel de cazuri. am anuntat aceste autoritati si ele mi-au raspuns ca nu i-au gasit pe agresori si batrini la acea adresa cind s-au deplasat, asa ca autoritatile au dat reclamatia mea la o persoana straina care era prezenta la domiciliul dat de mine. iar aceea persoana a promis ca ii va instiinta pe "agresori". ma scuzati, incerc sa nu spun prea mult, pentru ca si-asa imi este frica ca li s-a intimplat ceva rau din cauza mea. eu nu mi-am inchipuit ca aceste autoritati vor instiinta agresorii.
Va rog frumos daca puteti sa-mi spuneti daca este legal comportamentul autoritatilor in urmatorul caz: Am anuntat autoritatile competente ca doi batrini sint supusi violentei familiale, iar acestia au transmis printr-o persoana neautorizata sesizarea noastra agresorului. Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția fals in acte publice?
Stimate domnule Barnea, referitor la raspunsul dumneavoastra mi-am permis sa caut legea privind posta electronica(sau e-mail). Eu ca persoana neavizata interpretez aceasta lege cu totul altfel, decit in raspunsul dumneavoastra.

Legea nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002
privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor

Articol unic. - Se aproba Ordonanta Guvernului nr.27 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, adoptata in temeiul art. 1 pct. IV.7 din Legea nr. 751/2001 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante si publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.84 din 1 februarie 2002, cu urmatoarele modificari si completari:

1. Alineatul (1) al articolului 1 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 1. (1) Prezenta ordonanta are ca obiect reglementarea modului de exercitare de catre cetateni a dreptului de a adresa autoritatilor si institutiilor publice petitii formulate in nume propriu, precum si modul de solutionare a acestora."

2. Articolul 2 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 2. In sensul prezentei ordonante, prin petitie se intelege cererea, reclamatia, sesizarea sau propunerea formulata in scris ori prin posta electronica, pe care un cetatean sau o organizatie legal constituita o poate adresa autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor si ale celorlalte organe centrale, companiilor si societatilor nationale, societatilor comerciale de interes judetean sau local, precum si regiilor autonome, denumite in continuare autoritati si institutii publice."

3. Articolul 6 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 6. (1) Autoritatile si institutiile publice prevazute la art. 2 sunt obligate sa organizeze un compartiment distinct pentru relatii cu publicul, care sa primeasca, sa inregistreze, sa se ingrijeasca de rezolvarea petitiilor si sa expedieze raspunsurile catre petitionari.
(2) Compartimentul prevazut la alin. (1) inainteaza petitiile inregistrate catre compartimentele de specialitate, in functie de obiectul acestora, cu precizarea termenului de trimitere a raspunsului.
(3) Compartimentul prevazut la alin. (1) este obligat sa urmareasca solutionarea si redactarea in termen a raspunsului. (4) Expedierea raspunsului catre petitionar se face numai de catre compartimentul pentru relatii cu publicul, care se ingrijeste si de clasarea si arhivarea petitiilor."