avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate daniola

Activitate daniola

buna ziua
am o nelamurire si nu gasesc raspuns clar; am de facut o cerectie in revisal; am schimbat in 2022 programul de lucru de la 6 la 8 ore si in revisal nu am modificat norma, a ramas program partila cu 8 ore ; acum am vazut; de atunci , la acest salariat s-au mai facut 3 mariri salariale; vreau sa fac corectie; de fapt am facut o clona pe alt calculator si am vazi=ut cum se face; inatai corectez primul contract cel cu salariul care exista in 2022 cu data de la care se aplica, apoi corectez fiecare contract cu data de aplicare a contractului; am 3 corectii. Intrebarea este cum trimit revisalul; export si transmit dupa fiecare corectie sau fac toate corectiile si apoi transmit, cum mi s-ar parea normal mie dar am primit si sugestia ca ar trebui trimis dupa fiecare corectie; Multumesc mult si o zi buna!
Buna ziua
M-am blocat la completarea unui formuar de bilant care cere activitatea preponderenta si activitatea preponderenta efectiv desfasurata la o societate cu o activitate principala declarata la reg.comertului care nu are legatura cu activitatile desfasurate in timpul anului. Una din activitatile desfasurate atarna mai greu la cifra de afaceri deci stiu care este activitatea preponderenta efectiv desfasurata dar nu imi imaginez ce sa trec la activitatea preponderenta. Pana acum nu am avut aceasta situatie si din ce citesc nu imi dau seama. Multumesc
multumesc
Buna ziua
Societatile care isi deconteaza consumul pe baza de decont aferent unui contract de comodat/inchiriere pot beneficia de compensari conform legii 259/2021? Sau aici compensarea se face la nivelul persoanei fizice, proprietar al spatiului, daca se incadreaza in plafoanele de consum?Multumesc
in ordonanta 111/2010 cu modificarile recente aduse de ordonanta 26/2021 gasiti conditiile acordarii indemnizatiei de crestere copil; nu specifica ca trebuie sa fii angajata in momentul in care ceri indemnizatia; puteti citi ordonantele ,le gasiti pe net; in plus sa va duceti si la directia de protectie a copilului din cadrul primariei de sector si sa intrebati din timp de dosar( sunt informatii pe si pe site-urile primariilor); acum comunicarea se face si pe mail; inca un lucru important in derularea unui proces sa va asigurati si ca puteti dovedi ca angajatorul a cunoscut starea sotiei in momentul concedirii ;asta asa pentru usurinta; desi, probabil doar faptul ce evaluarea nu a o fost facuta ca la carte o sa conteze f mult; am vazut castig de cauza si pe motivul ca nu a fost facuta corect informarea; multa sanatate si bafta! nu lasati un eveniment ca asta sa va strice bucuria!faceti efortul sa apelati la un avocat ;uite ca pe aici sunt o gramada priceput,; ii puteti contacta; Sanatate!
din punctul meu de vedere aveti mari sanse de castig; acel articol 61 lit d inseamna ca nu corespunde profesional postului; aceasta se dovedeste destul greu si in conditiile normale nu doar intr-un caz special cu o femeie insarcinata ; necorespunderea cu postul se face cu o evaluarea f amanuntita facuta conform legii care este f stricta; angajatorii de buna credinta sunt f atenti la asta ,nu pot da afara asa usor oamenii; char daca sotia dvs nu era deloc potrivita ptr post evaluarea trebuia facuta inainte nu acum dupa ce a ramas insarcinata; o femeie insarcinata este apoape intangibila ,ea poate fi concediata doar prin concediere colectiva sau din motive disciplinare; sotiei dvs, daca nu mai poate indeplini anumite cerinte ale postului fiind insarcinata, i se puteau gasi alte atributii; exercitati-va dreptul de a-i da in judecata;vorbiti cu un avocat ;conteaza si ce hartii aveti semnate; eu sunt director economic la o firma mica si am si atributii pe angajari ;nu as sfatui niciodata un angajator sa dea afara asa un om; pe de alta parta este adevarat ca se naste in tara asta pe banii angajatorilor; noi am primit banii de la o sarcina dupa 7 ani, intrase copilul la scoala; de aceea le este groaza angajatorilor si de insarcinate si de bolnavi; se recupereaza banii f greu si ptr o firma mica inseamna ceva; cunosc firme care s-au inchis si au lasat banii pe concedii medicale la stat; asta asa, ca o explicatie (nescuzabila) a faptului ca unii devin caini; ceea ce veti obtine poate fi avantajos ptr dumneavoastra si depinde si de angajator si de cat dureaza procesul; daca ,sa zicem sotia se si angjeaza in alta parte si peste 5-9 luni castigati procesul va pot veni si banii pe salariile pe care trebuia sa le aiba la fostul loc demunca plus o dobanda; procesele acestea au termene mici dar daca se contesta ceva oricum dureaza ; se poate ajunge la 1 an cu usurinta; depinde si de angajator fiindca daca nu plateste de buna voie procesul , va fi executat silit , dar daca nu are bani in cont,va fi greu de executat; mai apare o problema la sotia dvs ca daca nu poate sa isi faca stagiul de cotizare de 1 an de munca in ultimii 2 ani nu va putea primi indemnizatia de crestere copil si poate nici concediul de maternitate care se da daca ai stagiu de cotizare de 6 luni in ultimele 12 luni ; pe astea trebuie sa le urmariti dvs. stagiile de cotizare ca sa nu pierdeti banii; oricum, orice pierdeti sa fiti atenti sa recuperati prin proces
completare cerere de mentiuni la ONRC modificare CI
Buna ziua este nevoie de actualizarea actului constitutiv daca se modifica actele de identitate ale asociatilor?
multumesc
buna ziua
va rog frumos sa imi spuneti care este contul in care se plateste taxa judiciara de timbru pentru intrare la masa credala? sediu social este in sector 5; procesul este in Ploiesti; am gasit un cont pe site-ul DITL dar mi-au fost trimisi banii inapoi, aveam detalii vechi ; va rog detalii clare, adica chiar contul, nu mai am timp sa caut maine fiind ultima zi; am gasit acum asta
Cont IBAN: RO70TREZ70521070203XXXXX
deschis la Trezoreria Sector 5
Cod fiscal 4433953
Beneficiar: Primăria Sector 5
e corect?
buna ziua. in legatura cu plata orelor suplimentare ; la atelierul nostru se stie ca nu se pot acorda ore libere pentru a compensa orele suplimentare; in timpul verii este mai mult de lucru; asa ca se plateste sporul la salariu in fiecare luna, atunci cand orele sunt prestate. Este corect? multumesc
buna ziua
as dori sa stiu daca dupa adoptarea legii 282/ 2020 care modifica ordonanta 132/ 2020 referitor la reducerea timpului de lucru mai este sau nu nevoie de trasmiterea in revisal a modificarilor ref la programul de lucru; in lege nu mai apare specificarea de transmitere ca in oug dar nici ca nu trebuie ; modificarea cim, conform cod muncii ar trebui sa apara in revisal dar mie mi-e greu sa aplic de la inceputul lunii; se vad scaderile de venituri in mijlocul lunii cand se retrag comenzi (nu este o firma mare) , asa ca in decembrie , dupa 2 saptamani de lucru hotaram reducerea timpului de lucru ptr vreo 8 zile ; cum sa transmit asta in revisal ; de exemplu pe 18.12. am hotarat ca 8 zile din dec sa nu mai vina ; lucrurile se modifica f repede; in revisal ce scriu ca se modifica de la 168 ore pe luna la 128 ore pe luna dar de cand intra in vigoare? ca daca zic ca din 22.12 nu apare bine in rapoarte; ar trebui sa spun ca din 01.12 se modifica nr de ore pe luna ... si tot asa ptr alte luni? ;asa ca nu am transmis revisal; pe site itm la revista presei informatia ca nu mai trebuie trimis revisal ; pe de alta parte au facut niste modificari in revisal de curand care se refera la posibilitatea de a modifica orele in luna ,saptamana..etc ; iar decl de pe site aici.gov cuprinde si exprimarea asta ca angajatorul declara ca a transmis in revisal dar stiu ca cei de la aici.gov fac greu modificari ; poate isi da cineva cu parerea; Multumesc