Buna ziua. Am si eu o intrebare. Am un credit imobiliar la banca pentru un apartament cu ipoteca pe el. Momentan ma judec cu altcineva si exista posibilitatea sa ma oblige la achitarea unei sume mari de bani. Intrebarea e: Exista vre-o posibilitatea sa imi execute silit apartamentul care este ipotecat de catre banca?
Va multumesc anticipat!
Am si eu cateva nelamuriri si va cer pe aceasta cale ajutor.
Am o firma la care sunt unicul asociat si am un apartament pe firma, care a fost initial pe numele meu. In ce conditii pot pune apartamentul din nou pe numele meu? Trebuie sa dau vre-un procent la stat? (daca da, in cazul in care inchid firma, pot sa pun apartamentul din nou pe numele meu fara sa mai platesc statului)?
Buna ziua.
Am si eu o nelamurire. Am o societate comerciala (S.R.L.) si un apartament pe numele firmei. In momentul de fata ma judec cu cineva in calitate de persoana fizica, existand posibilitatea sa pierd si sa trebuiasca sa datorez persoanei respective o suma foarte mare de bani. Intrebarea este urmatoarea.
Exista vre-o posibilitate sa imi puna sechestru pe firma pentru recuperarea acelei sume de bani?
Mentionez ca firma a fost deschisa dupa inceperea procesului, si apartamentul a fost mutat pe firma tot dupa.
Nu am semnat in aceasta forma. In contract este mentionat: In cazul in care clientul incheie o tranzactie cu debitorul, renunta la drepturi sau renunta la judecata procesului va plati valoarea onorariului de succes...
Insa eu nu am indeplinit nici una dintre cele 3 conditii, pur si simplu obiectul contractului nu mai exista, astfel ca procesul nu se mai poate judeca (nu este intentia mea de a renunta la proces).
Voi incerca totusi sa negociez cu avocatul, insa am nevoie de niste sfaturi inainte...
Am semnat de curand un contract cu un avocat de asistenta juridica pentru demararea unui proces in vederea recuperarii unui prejudiciu de la o persoana fizica. Am stabilit un onorariu de initiere pe care l-am si platit plus un onorariu de succes in procent din suma recuperata la finalul procesului. Ca si clauze am stabilit ca in cazul in care eu negociez cu debitorul, renunt la proces sau la drepturile pe care le solicit, si procesul nu se va mai judeca, tot voi plati acel onorariu de succes
Inca nu am initiat procesul respectiv, paratul nu a fost chemat in judecata, dar acesta mi-a returnat banii din proprie initiativa, fara sa fi avut eu vre-o discutie cu acesta. Astfel ca si obiectul procesului meu s-a pierdut.
Mai este necesar sa platesc onorariul de succes pentru avocat, cu toate ca procesul nu a fost initiat, in ce conditii se poate rezilia contractul?