buna seara ! va rog sa-mi spuneti daca exista o legecare prin care mostenitorii unui veteran de razboi au anumite drepturi daca acesta a decedat?
va multumesc!
Buna ziua si La multi Ani !
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea situatie de fapt. Un nepot vinde cota parte de pe o suprafata de teren detinuta impreuna cu alte persoane rude cu el. Contractul este intocmit de catre un birou notarial. Dupa semnarea contractului fara martori, vinzatorul si cumparatorul sunt invitati afara, pentru a-si inmina c/v terenului. Dar cumparatorul nu mai vrea sa plateasca pentru ca nu a inteles ordinul de marime a sumei( nu facea diferenta intre zeci de mii si mii- el fiind de alta etnie). In urma acestei situatii nici cumparatorul ,nici vinzatorul nu se intorc la notar, pentru ca acesta ia informat sa se intoarca dupa sarbatori sa le inmineze contractele.
Dupa ceva timp persoanele care mai detin cote parti din total teren s-au sesizat privind dreptul de preemtiune, deorece daca cineva dintre ei vor sa-si faca o constructie nu poate , deoare ce nu are delimitata suprafata.
Fata de cele expuse va rog sa-mi spunti cine a gresit in aceasta speta, notarul sau vinzatorul, care sunt demersurile pentru a se anula tranzactia, inca poate notarul sa procedeze la anulare pentru ca eu cred ca el a gresit. Se poate face o plingere impotriva notarului? Va multumesc anticipat!
Buna ziua la toti !
Va rog un raspuns la urmatoare situatie:
In anul 2014 februarie am avut o problema cu parcarea masinii , intocmindu-mi-se p/v in lipsa, iar a doua zi am plecat din localitate pentru mai mult timp.Cind m-am intors( 17.11.2015) am fost la Birou taxe si impozite sa-mi platesc eventualele dari catre stat.Atunci functionarul de la birou mi-a spus ca am o amenda , de la Pol. Locala si mi-a inminat copie de pe p/v si de pe o instiintare de plata lasata de agentul respectiv la usa mea semnata si de un martor. Ce pot face eu acum daca nu am avut cunostiinta de existenta acestor documente la timpul potrivit, este tardiva pentru Judecatorie contestatia pentru anularea p/v ? Va multumesc mult ! Cu stima !
Buna ziua!
Va rog sa-mi dati un sfat in legatura cu urmatoarea situatie. Pina in anul 2013 am avut un contract cu o firma de tel. mob. Acest contract era intre firma mea si cea mentionata. In acelasi an firma mea a intrat in insolventa,faliment, radiere etc.
Eu am vrut sa reziliez contractul cu ei dar mi-au pus conditia sa platesc cite 200 euro pentru fiecare telefon din contract (10 buc.) ,dar am refuzat dupa care a urmat insolventa firmei mele. Acum primesc un E-mail din partea firmei de recuperare prin care imi spune ca mi-a trimis o instiintare de plata la adresa firmei, care este radiata, si imi propune reducerea datoriilor cu 35% daca platesc restul.Nu cunosc suma, care cred ca reprezinta dobinzi si alte penaltati. Mai mentionez ca atunci aveam de platit factura lunii precedente in val. de 1500 Ron,si ei nu au mai fost inscrisi la masa credala.
Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez eu in continuare si ce repercusiuni se pot indrepta impotriva mea daca firma este radiata . Se pot intorce impotriva mea ca fost administrator? Multumesc mult anticipat!
Va rog sa-mi spuneti ,daca in urma insolventei ,falimentului, radierii prin hotarirea judecatorului sindic, cu art .131 din L 85/2006 , ( firma avea debite la fisc) iar lichidatorul judiciar nu a atras raspunderea materiala administratorilor, fiscul poate sa ceara daune si cui ?. Va multumesc mult.
Va rog cine stie , daca -INCHEIEREA- data de REG. COM. prin care se stipuleaza ca in urma radierii voluntare a unei societati activele ramase ( teren si constr.) este executorie sau trebuie sa ma adresez tribunalului respectiv notarului. Cine pune in executie aceasta ,, Incheiere" ? Multumesc mult!
Buna ziua ! Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare :
Cum pot intabula un teren si un spatiu comercial in cazul cind nu am copie legalizata de pe TItlul de Proprietate al vinzatorului acesta nemaifiind in tara si din anul 1999 cind s-a perfectat contractul de vinzare cumparare si nici nu sunt sanse sa gasesc fostul proprietar.
---- de la oficiul de cadastru nu pot ridica duplicatul acestui act pentru ca nu are cine sa-mi dea procura , plus multe documente pe care nu am cum sa le obtin.
----- si mai intreb daca Oficiul detine duplicatul Titlului de ce nu-mi fac intabularea?
------- va intreb pe cei mai cunoscatori , este o birocratie generalizata in institutiile statului?
Va multumesc mult pentru raspunsuri !