avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Activitate proprietar84

Activitate proprietar84

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru situatia descrisa mai jos:
doresc sa achizitionez un teren extravilan , proprietarul este o persoana de 90 care a fost casatorit iar in timpul casatoriei ambii soti si-au lasat prin testament unul catre altul bunurile mobile si immobile (au specificat ca nu au parinti in viata sau copii)
Sotia a decedat si sotul a facut acum un alt testament catre o alta persoana (ingrijitorul).
A specificat in testament "las lui X toate bunurile mele mobile si imobile ce se vor gasi la data decesului in patrimonial meu, instituind o legatara universala" (a specificat ca este vaduv si nu are copii)
Problema mea este si acel testament, mai este valabil testamentul dupa decesul proprietarului daca acesta a vandut terenul in timpul vietii, adica mostenitorul poate anula contractul de vânzare-cumparare?
Ma intereseaza care sunt etapele pentru cumpararea terenului, acesta nu are cadastru si intabulare urmeaza sa-l faca dupa ce eu ii dau o suma de bani ca avans.
Multumesc anticipat !
Răspuns la discuția Cumparare teren
inca nu s-a vandut, inca nu am dat avansul si nu am facut niciun precontract. Urmeaza ca eu sa platesc un avans si proprietarul sa-si faca cadastrul si intabularea.
Ma intereseaza daca testamentul mai are valoare dupa decesul proprietarului daca terenul s-a vandut cand acesta era in viata.

Multumesc
Discuție Cumparare teren
Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru situatia descrisa mai jos:
doresc sa achizitionez un teren extravilan , proprietarul este o persoana de 90 de ani care a lasat prin testament terenul concubinei. Ma intereseaza care sunt etapele pentru cumpararea terenului, acesta nu are cadastru si intabulare urmeaza sa-l faca dupa ce eu ii dau o suma de bani ca avans. Problema mea este si acel testament, mai este valabil testamentul dupa decesul proprietarului daca acesta a vandut terenul in timpul vietii?

Multumesc anticipat !
Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns:
un bloc are doua scarii si pe fiecare scara este cate o asociatie de locatari respectiv proprietari cu bransament comun la Apa nova Bucuresti.
In cazul in care sunt datorii mari la intretinere, implicit facturi mari neplatite la Apa nova se poate face pe una dintre scari o noua asociatie? practic o a treia asociatie de proprietari.
Se doreste infiintarea unei a treia asociatii si in acest caz vom avea 2 asociatii pe o singura scara.
Ideea este sa se faca un nou bransament la Apa Nova la care sa se lege doar proprietarii care sunt cu intretinerea la zi.Se poate face acest lucru?
care sunt etapele care trebuie urmate?
Multumesc anticipat!
Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie: Casierul avea atributii ale presedintelui/administratorului, desi legal era cineva desemnat administrator si altcineva presedinte + o alta persoana ca cenzor.
Casierul asociatiei de proprietari a incasat o suma mare de bani, cateva zeci de mii de euro pe parcursul a cativa ani, fara ca nimeni sa vada acest lucru.
Intr-un final oamenii si-au dat seama de acest lucru. Au pus banii si au cerut o expertiza financiar contabila,pe ultimii 4 ani, au primit rezultatul si au depus plangere la politia economica.
Acum intrebarile sunt: cum se pot recupera acesti bani ? Apa Nova poate sista alimentarea cu apa rece pentru neplata facturilor (aproximativ un milliard de lei)?
Blocul respectiv este intr-o stare jalnica fara caldura iarna, fara apa calda; de curand s-a primit si o somatie din partea Apa Nova pentru neplata restantelor.
Si colac peste pupaza in acest bloc sunt si restantieri ca nu vor sa plateasca; uni dintre ei au fost dati in judecata fara niciun rezultat.

Multumesc anticipat !
Multumesc pentru raspunsuri!
Buna seara,

Locuiesc in Bucuresti, intr-un bloc care are multi restantieri.
Pe scara pe care locuiesc sunt cativa restantieri din cauza carora am ramas fara apa calda.
Va rog sa ma ajutati cu cateva solutii in remedierea acestei probleme.
Am inteles ca daca au restante de mai mult de 3ani acestea se prescriu, estre adevarat?
deasemenea daca sunt dati in judecata si au venituri mici atunci asociatia nu va avea castig de cauza, este adevarat?
Problema este ca nu toti sunt amarati, ci doar nu vor sa plateasca pt ca asa s-au invatat.
De o luna de zile stam fara apa calda din cauza lor, trebuie sa existe o solutie!!!!
Se poate face contract individual cu furnizorul de apa calda(radet)?
Astept cu interes raspunsurile dvs.

Multumesc,