avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Activitate ady80

Activitate ady80

Buna ziua,
Am un apartament cumparat de la parinti acum 7 ani, cu niste clauze viagere. Acum o duc mai bine cu banii si as vrea sa le platesc o suma de bani in contul acelor clauze, ca sa pot ramane proprietar cu drepturi depline. In cazul in care si parintii sunt de acord, cum am putea face asta? Sau este macar posibil?
Răspuns la discuția Plata pierderilor de caldura
Caldura vine prin subsol. Tevile de la subsol sunt perfect izolate?
Buna ziua
Un prieten a divortat anul trecut la mediator si pe baza acordului de mediere instanta a hotarat urmatoarele:
- exercitarea atributiilor parintesti fata de cei 2 minori sa fie efectuata exlusiv de catre mama;
- domiciliul minorilor sa fie stabilit la adresa Str. ....nr. ..., adica la domiciliul reclamantei. (Deci scrie si domiciliul reclamentei si scrie si adresa domiciliului)


Tatal copiilor i-a acordat custodie totala mamei, ca sa-i vina mai usor mamei sa inscrie copiii la scoala, la doctor, si in alte locuri in care ar fi fost nevoie de ambele somnaturi, dar nefiind informat corect nu si-a dat seama ca mama va putea pleca cu copiii din tara fara acordul lui. Fosta sotie a lucrat cu avocat, iar el nu a vorbit nici macar cu prietenii.

Ce mai poate face acum, cand se afla in pericolul de nu-si mai putea vedea copii niciodata, pentru ca fosta sotie a plecat deja in strainatate si intentioneaza sa-si aduca acolo si copii.

Deocamdata copii sunt lasati in grija bunicului matern, care este un pic depasit de situatie.
Buna ziua din nou.
Revin cu problema legata de servitute. As vrea sa vand imobilul si notarul a spus ca n-am nicio sansa si ca ar trebui anulata licitatia pentru nu se pot executa silit imobile fara servitute. Eu cred ca exagereaza, totusi.

Deci exista cateva imobile in jurul unei curti comune. Curtea este proprietatea primariei(mai putin terenurile de sub case) iar in mijlocul curtii este un trotuar ce apartine unui numar de 3 proprietari (eu NU sunt printre ei). Teoretic, se poate merge si pe langa acel trotuar daca faci putina echilibristica, trotuarul fiind facut ca sa nu calci in noroi.

Unul dintre vecinii care au cota parte din acel trotuar vrea sa-mi cumpere casa. Chiar este nevoie sa mai obtin si eu servitute, daca i-o vand vecinului care are deja? In plus, am un perete comun cu vecinul respectiv si daca imi cumpara casa, isi poate face o usa in peretele respectiv si intra dintr-o casa in cealalta.

Ca sa obtin semnaturile tuturor vecinilor pentru servitute ar fi imposibil. Este acasa doar vecinul care vrea sa cumpere casa mea, altul sta mai mult in Italia, iar cea care a fost executata silit (si executorul mi-a vandut numai casa fara cota parte din trotuar) este stabilita definitiv in Anglia de multi ani.

Care este cea mai rapida/ieftina cale de a putea vinde casa catre vecinul care vrea sa o cumpere?

Multumesc





Si daca am un vecin care are 5 grade in casa(apartament nelocuit de 20 de ani), cum fac cu polistirenul? Decat sa se faca mucegai intre perete si polistiren, mai bine sa se faca pe perete ca il curat mai usor.
Da, despre asta vorbeam. Singura metoda prin care pot face ca peretele respectiv sa nu ajunga la temperatura punctului de roua e sa-mi pun o gramada de polistiren pe el (facandu-mi sufrageria mai mica) si eventual si 1-2 calorifere, desi am si la geam. Revenind la ideea acestui subiect, oare este corect sa platesc eu toate astea? Nu ma intereseaza ca pierd o grama de caldura prin perete, dar cu aceste daune/cheltuieli cum ramane?

Mi-am mutat toata mobila de pe acel perete, pentru ca si lumina reduce mucegaiul, si aerisesc mereu. Dar nu asa pot scapa definitiv de problema.
Regulamentul de ordine interioară al Asociatiei: Prin acest document se pot stabili programul de linişte şi somn din bloc, programul la casierie, condiţiile şi orele de acces în imobil, prevederi pentru proprietari cu privire la obligativitatea asigurării confortului minim de locuit (temperatura minimă din apartament pe timp de iarnă, curăţenie etc.), sancţiuni pentru proprietarii care încalcă regulile de ordin interior stabilite.

Asta spune Radu Opaina intr-un articol.


Am observat o gramada de opinii care n-au nicio legatura cu fizica. Din punct de vedere fizic, biologic si logic mucegaiul apare astfel:

1) mucegaiul apare in locuri in care se condenseaza ocazional apa. Nu poate trai "pe uscat".
2) apa se condenseaza in primul rand in cel mai rece loc dintr-o camera. Si nu spun eu asta. Exista o formula matematica prin care se poate calcula temperatura maxima a unui obiect de la care apa incepe sa se condenseze pe el, in functe de temperatura si umiditatea aerului. Daca umidatea ar fi una obisnuita, peretele vecinului ar trebui sa aiba cu vreo 10 grade mai putin ca sa se condenseze apa pe el, dar la bloc lumea mai are fier de calcat cu aburi, mai fierbe mancare la aragaz, si atunci temperatura de la care se condenseaza apa pe peretele vecinului poate fi si cu un grad mai mica decat cea a aerului...si sigur este.
3) oricat se mult as incalzi camera, peretele vecinului ramane la fel de rece. Ba mai mult, diferenta de temperatura dintre aer si peretele vecinului creste odata cu cresterea temperaturii din calorifer...la fel si viteza cu care se condensea apa pe peretele respectiv. Desi pare aberant, apa nu se mai condenseaza acolo decat daca se face mai frig in apartamentul meu decat la vecin, sau daca uscam aerul (umiditate 0%) dar aerul nu mai este respirabil.

Sper ca nu am fost prea tehnic. Toate astea le-am invatat si le-am studiat in ultimii ani, datorita faptului ca am in jurul meu 2 apartamente nelocuite. Am cheltuit o gramada de bani pe dezumidificatoare, higrometre, lac de lemn (ca sa nu mai vina mucegaiul de pe perete pe mobila, vopseluri cu ioni de argint, clor si multe lavete) doar pentru ca niste magari au luat apartamente ca sa bata viscolul prin ele.
Sper ca macar s-a inteles ca nu conteaza cat de bine imi izolez casa, sau cat de cald e in apartamentul meu. V-o spune un om cu astm din cauza vecinilor.
Un dezvoltator imobiliar vinde apartamente si ofera un comision agentiilor imobiliare care ii aduc cumparatori.

Eu am o firma de IT, care detine un site de anunturi imobiliare. Dezolvoltatorul imi ofera si mie acelasi comision daca ii trimit cumparatori, comision pe care il voi factura ca "servicii de publicitate online".

Eu doresc sa impart comisionul cu cumparatorul, pentru a castiga mai multi cumparatori, astfel ca am afisat pe site in dreptul fiecarui anunt "site-ul x.ro in ofera un voucher de x EURO in cazul in care vei cumpara acest apartament".

Intrebarea mea este urmatoarea: sub ce forma inregistrez in contabilitate aceste plati catre cumparatori?

Va multumesc
Buna ziua
Am adjudecat o casa executata silit si la biroul de carte funciara mi s-a comunicat ca nu se poate face nimic pana nu aduc dovada platii impozitului pentru venituri din tranzactii imobiliare (2 sau 3 procente). De asemenea mi s-a sugerat sa platesc eu acest impozit intrucat debitorul inca mai are datorii destul de mari si nu are nimic pe numele lui, deci sigur nu va plati impozitul.

Din ce am citit, inteleg ca nu eu trebuie sa platesc acest impozit pentru ca sunt cumparator si nu vanzator. Exista vre-o metoda sa-mi termin actele fara sa platesc acest impozit?

Am gasit aici un articol interesant dar tot nu m-am lamurit:
[ link extern ] /
Buna ziua
Am cumparat la o licitatie o casa si terenul de sub ea. Cu 3 luni inainte s-au vandut la licitatie un WC din aceeasi curte si 1/3 din aleea comuna, proprietate a aceluiasi debitor. Nu-mi dau seama cum naiba au ajuns imobilele astea separat. Tipul ala are WC si 1/3 aleea de acces, iar eu casa fara servitute.


Ce pot face acum? M-ar interesa un drept de acces pe cale amiabila. Pot incheia contract pentru servitute doar cu unul din cei 3 proprietari ai aleii de acces? Sau trebuie sa le platesc la toti 3?