avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Activitate acrucspiru

Activitate acrucspiru

Am facut plangere la politie pentru distrugere, si in urma vizionarii imaginilor de pe camera de supraveghere s-a indentificat ca si autor un copil in varsta de 13 ani (deci fara raspundere in fata legii).

Am primit de la politie, raspuns la plangerea depusa, cum ca
"
Persona la care fac referire a fost invitata la sediul politiei, ocazie cu care a fost informata de necesitatea respectarii prevederilor legale, totodata fiind sanctionata contraventional conform Lg. 61/1991 Rep
"

Cred ca pentru a ajunge la instanta am nevoie atat de datele copilului cat si datele parintiilor acestuia

Este necesar sa depun o cerere la politie (sau cum se procedeaza ? ) ca sa-mi furnizeze aceste informatii ?
Mazgalirea gardului si peretelui de la casa

Sunt in urmatoarea situatie:
Un copil, mi-a desenat pe gard si pe peretele de la casa tot felul de aiureli. Am facut plangere la politie si pe baza imaginilor de pe camera de supraveghere au depistat copilul in cauza. Apoi am primit si un raspuns scris, cum ca persoana la care fac eu referire a fost invita la sediul sectiei, "totodata fiind sanctionata contraventional conform Lg. 61/1991 Rep"

Mentioneaz ca si eu am vazut imaginile in cauza si era intradevar un copil, dar nu-l cunosc nici pe el si nici pe parintii acestuia.

Cum paguba este semnificativa, asi dori sa-mi recuperez pagubele, pentru ca atat casa cat si gardul sunt acoperite cu vopsea decoativa (mult efort).

Politistul, mi-a spus ca tatal copilului va veni la mine pentru a gasi un compromis, dar au trecut deja 2 saptamaini si nimic.

Asi vrea sa ma indrept catre instanta, ca sa-mi recuperez pagubele, dar cum sa procedez ?
Pe cine sa dau in judecata ? Ca nu am nici-un nume/adresa.

Multumesc anticipat.
Buna ziua,

Ce se poate intampla intr-un proces civil, daca una dintre parti transmite prin avocat, la un termen , o adeverinta medicala pentru a obtine amanarea (trebuind sa fie interogata) si care nu este corecta, persoana respectiva fiind sanatoasa si apta sa se prezinte la termen ?

Este caz penal de inducere in eroare a instantei ?

Multumesc,
Răspuns la discuția Agresor de negasit
Sunt totusi 2 luni... si nu a fost audiat. Ma gandesc la o musamalizare tipica romaneasca.
De aceea va intreb despre posibilele cai de urmat pentur a preveni comportamentul delasator al politistului.

DA- am scos CML ,, si in acest timp a fost audiat un martor .
Acum aprximativ 2 luni am suferit o agresiune. Am reclamat fapta la politie si am identificat in mod clar agresorul.
S-a facut dosar penal, inregistrat la Parchet etc,
Acum cca 2-3 zile aflu ca persoana, pe care am identificat-o ca si agresor nu a fost interogata.
Motivul: Persoana nu mai locuieste la adresa din buletin.

Ca si cum nu sunt curente cazurile cand o persoana are 2-3 proprietatii si locuieste la alta adresa decat cea din buletin.

Ma gandesc ca prin actiunaea sa politistul vrea sa compromita cazul si sa-l scape basma curata pe agresor.

Ce sfat imi puteti da ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Este o sugestie destul de interesanta, in care sa fie compensat faptul ca nu pot intra in apartament !

Dar, puteti va rog, sa-mi precizati, daca o pangere la politie, pentur ingradirea dreptului meu de proprietate ar ajuta ?

acest răspuns util
Multumesc tutror care au raspuns la problema expusa de mine.
Exista si varinata cu un avocat, costisitoare si probabil de durata.
Vroiam sa stiu, daca exista o varianta rapida, si care sa nu implice atat violenta si/sau un proces in justitie.

Si, DA, cred ca rolul acestui forum este sa indice o modalitate de rezolvare a problemei, altfel nu si-ar avea sensul!

Este clar ca partajul face impartirea corecta (oare ? ) sulta vs drept de proprietate!

Intrebare era legata de modalitatea de a intra in imobil.
Cred ca din punct de vedere legal am aceleasi drepturi asupra imobilului ca si sora

Chiar nu exista o modaliate de a intra fara sa apelez la instanta ?
de ex o plangere la politie nu ajuta cu nimic ?

Multumesc,
acest răspuns util
Nu m-am gandit la o evacuare, pentru ca, doar 1/2 din apartament ( - apartamentul este compus din 3 camere - ) imi revine si nu cred, ca vreo instanta poate sa-l oblige sa evacueze apartamentul atat timp cat sora mea nu doreste acest lucru.

Cand spuneti "violare de domiciliu" va referiti la actiunea mea de a intra in apartament ? Dar cum poate fi violare din moment ce, prin intremediul certificatului de mostenire, detin
1/2 din imobil
?
Daca asa zice legea, atunci, indirect ambele parti, atat eu cat si sora suntem vinovati de violare de domiciliu , pentru ca succesiunea nu precizeaza efectiv care ce parte apartine unuia sau altuia (proprietatea comuna in devalmasie)

Revenind la problema initiala: Care este modalitatea pe care mi-ati recomanda-o ca sa pot intra in apartament intr-un mod legal/corect ?

Multumesc,
Va rog sa explicati de ce este nevoie de hotarare judecatoreasca ? Am mentionat ca in urma succesiunii detinem cote egale.