.......si serialul continua. dupa 2 luni si jum. de la ultima sedinta, (19.01.2004) se da solutia de respingere a contestatiei la executare. Solutie logica. La sf. lunii Iulie a.c. neprimind inca comunicarea sun la secretariatul judecatoriei si mi se spune sa fac cerere de urgentare a comunicarii. Ceeace fac si trimit pe adresa de mail a judecatoriei respective. Astazi 24.09 2024, inca tacere. peste o luna se implineste un an de la ultima sedinta , cand a ramas in pronuntare. Este vorba de judecatoria unui mare oras din tara !!! Jocul pasiv este sanctionat la basket. obstructionarea la fotbal, deasemenea. Justitia este unul din cei 3 piloni independenti ai democratiei. Cum facem daca nu functioneaza ???
O hotărâre civila emisa de judecatorie, în favoarea mea, ramane definitiva după ce inculpatului ii este respins si apelul și recursul. Urmează executarea hotararii judecatoresti, prima instanța, incuviintand executarea și conf. C.pr.civ. se trimite somatie iar executorul jud. intocmeste proces verbal la fata locului cu martori, în prezenta mea. Pe data de 2.02.2023, debitorul face contestatie la executare invocand motive în afara textului hotararii, negand chiar chiar ca a fost somat și ca nu s-a făcut deplasarea la fata locului.
Urmează 3 ședințe, ultima pe 30 0ct.2023, urmând pronunțarea peste o sapt. De atunci urmează 7 amanari, ultima pe 9.01.2024, care și aceasta este amanata pe 12.01.2023. cca 2 luni și jumătate de amanari.
1-Nu se pot contesta și la ce instanța ,aceste amanari ?
2-Acest timp de 2 luni și jumătate se adauga în caz ca este necesar la temenul limita de expirare a punerii în executare a hotararii judecatiresti?
In urma unei actiuni de redobandire a unui teren, am obtinut un titlu executoriu de punere in proprietate, printr-o sentinta ramasa definitiva. M-am adresat unui executor judecatoresc, a intocmit dosarul, l-a inaintat instantei care a incuviintat executarea, s-a trimis somatie creditorului si in final, s-a intocmit procesul-verbal la fata locului de punere in proprietate. Creditorul face contestatie la executare si mi-o trimite mie , chemandu-ma in instanta ca intimat-parat. Nu am facut nicio ilegalitate. evident nici executorul. Este numai o tregiversare. Intrebarea mea este dece ma cheama pe mine ca parat in instanta si nu se adreseaza contestatia instantei, sau executorului ? Toate motivele din contestatie sunt atribuite organului de executare, iar persoana mea nu este mentionata nicaieri in contestatie. Pentru a ma conforma citatiei trimise , am depus intampinare in termen, combatand motivele contestatiei. Mi s-a trimis si citatie pentru chemre in instanta. INTREBARE : Aceasta este procedura in cazul contestatiei la executare ? Debitorul este chemat in instanta trebuind sa fiu "avocatul" organului de executare ? Sau este un abuz al creditorului?
Am obținut o sentința ramasa definitiva , prin care instanta „........obliga parata , sa îmi lase în deplina proprietate și posesie, porțiunea din terenul ocupat, din terenul meu........ ”, și pe care se afla și o construcție.
Evident pentru a fi în deplina proprietate și posesie , va trebui ca paratul sa desfinteze construcția, in temeiul art.582,pct.b si c din Noul Cod Civil. Dar desi exista aceasta obligatie a celui care a construit pe un teren ce nu ii apartine, trebuie sa deschid o noua actiune pentru a obliga paratul sa desfinteze constructia de pe terenul pe care instanta a confirmat ca imi apartine mie.
Intrebare 1-Pana la decizia instantei referitor la desfintarea constructiei, eu sunt dator sa fac vreo procedura de confirmare a sentintei , cu un executor judecatoresc? A plati onorariul unui executor, numai de a-mi recupera cheltuielile de judecata , nu merita sa le fac acum , ci odata cu executarea desfintarii constructiei
Intrebarea 2- In afara intemeierii actiunii mele de desfintare a constructiei, pe art. 582,pct.b si c din N.C.C., ar fi utila si mentionarea ilegalitatilor care s-au comis, incepand cu atribuirea terenului de catre consiliul local si terminand cu autorizarea constructiei, pe care le-am probat in cursul desfasurarii procesului si la care nu am primit nicio replica din partea paratilor, acestia recurgand la neprezentare iar dupa pronuntarea sentintei, la dreptul de apel si recurs, respinse ambele de catre instante. Ct priveste taxa de timbru actiunii se calculeaza la suprafa pe care o solicit a fi eliberata de constuctie ?
Multumiri anticipate
Circul de ceva vreme pe aceasta ruta,fie cu masina mea , fie cu autocarul. Fiti sigur, ca nu era cazul de act terorist. Cauta sa depisteze contrabanda cu tigari. Dar asta se poate face in mod civilizat si cu respecatarea legalitatii. Nu este de profilul site-ului sa va spun ca dorea sa deschid valiza pe asfalt. Acum cativa ani era si zapada si am asezat valiza pe zapada. Pe vremea comunismului existau in acelasi punct de frontiera niste mese din beton, pe care deschideau bagajele .I-am spus-o politistului si mi-a replicat de multe ori ca "astea sunt conditiile, ne adaptam". Alt aspect : intra politistul de frontiera si strange actele de identitate , dupa care coboara sa le verifice. Le inapoiaza dupa ceva vreme si le inmaneaza soferului, amestecate si nu in ordinea in care au fost stranse. Si respectivul ca sa le inapoieze, incepe si strige numele fiecaruia. Am dreptul sa protestez la acest aspect, fiindca nu vreau sa mi se srige numele intr-un autobuz de cca 15 m. si cu cca 70 de persoane ????? Eu cred ca autoritatile trebuie sa se adapteze la conditile legale si civilizate. Dar acesta este un alt aspect.
de cand circul pe ruta atena -bucuresti si retur, cu exceptia aeroporturilor, niciodata nu am vazut salariatii vamali la punctele de frontiera terestre pe acest traseu. si sigur nu vamesii au controlat bagajele din cala autocarului , deoarece dupa ce m-am reurcat in autocar , acelasi politist a controlat si locurile de bagaje de mana , aflate deasupra scaunelor pasagerilor.
dtruiacob
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Va multumesc mult. Mi-am imaginat ,fara a fi jurist, bazandu-ma pe cunostintele mele generale ref. la democratie si drepturile cetateanului, ca au facut o ilegalitate, abuz de putere, cum vreti sa-l numiti . Din pacate, desi toti din autocar au inteles cum s-a petrecut perchezitia, nimeni nu a protestat. Ba mai mult, la sosirea la bucuresti, am intrebat soferul daca politia are acest drept si era f. convins ca are acest drept. Din pacate cetatenii romani in mare majoritate nu isi cunosc drepturile. Raspunsul d-voastra imi da certitudinea ca pot sesiza Politia de Frontiera, pentru ca asemenea acte sa nu mai aibe loc. cu stima, arh.d.iacob
zilele trecute , intram in romania ca pasager, intr-un autocar , prin pct-ul de frontiera giurgiu. politia de frontiera, fara instiintarea pasagerilor si ca atare prezenta acestora, au controlat valizele , aflate in cala autobuzului. controlul a fost efectuat in rastimpul in care noi pasagerii asteptam sa ni se inapoieze actele de identitate. n-as fi realizat acest lucru, fiind noapte ,daca nu mi s-ar fi strigat numele sa cobor si sa descui valiza mea, care evident nu o putusera deschide. intrebare : este legal, cu exceptia unor situatii deosebite, deci in conditii normale, ca politia de frontiera sa deschida valizele , fara prezenta posesorului valizei? multumesc , anticipat
mentionez ca este vorba de un card de credit cu suma de 2500 lei preluat deja de o firma de recuperare creante,de la acestia tot creste datoria,din 2011 de cand au preluat au ajuns la 8900 lei.....