avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate bubulina29

Activitate bubulina29

Buna ziua, lucrez in cadrul DGASPC si o zi din fiecare luna, sunt desemnata sa fac parte din Echipa Mobila a DGASPC (un psiholog si un asistent social) la diverse cazuri urgente, in care sunt implicati minori, din judet. In vara anului trecut, am participat la o echipa mobila legata de preluarea unui minor de catre unul dintre parinti (parintii aflandu-se in proces de divort, si avand un program de vizita stabilit de catre instanta), preluarea neputandu-se realiza ca urmare a disensiunilor puternice dintre parinti, care isi aduceau reciproc diverse acuze (parintele la care se afla copilul a refuzat sa il predea celuilalt parinte, motivand ca acesta nu are grija de el), toate acestea avand o influenta negativa asupra copilului. In raportul de echipa mobila am mentionat faptul ca dreptul copilului de a avea o relatie cu ambii parinti nu este in prezent respectat si am recomandat un program de consiliere a parintilor in cadrul serviciului de consiliere al Dgaspc Mentionez faptul ca singurul contact pe care l-am avut cu aceasta familie a fost in ziua respectiva, in cadrul echipei mobile, intrucat cazut este urmarit de un manager de caz. In urma cu cateva zile am fost informata de faptul ca atat eu, cat si colega mea vom fi citate ca martore in cadrul procesului de divort al celor doi soti, in nume propriu si nu ca reprezentante ale institutiei, urmand sa primim citatia la adresa de domiciliu. As vrea sa stiu daca acest lucru este legal, avand in vedere ca noi participam la echipa mobila nu in nume propriu, ci ca reprezentante ale institutiei, tinand in permanenta legatura cu sefii inainte de luarea oricarei decizii. Va multumesc!
Buna ziua! In cautarea noastra pentru un imobil, am intalnit urmatoarea situatie: casa aflata la vazare este in proprietatea unui domn in varsta, cu o boala psihica incurabila, declarat fara discernamant. Fiica lui ne-a explicat faptul ca a demarat procedurile legale pentru a primi ea imputernicire sa vanda respectiva casa, in numele tatalui ei. Pentru ca asteptarea s-a intins pe mai bine de 3 luni, si nu am primit niciun raspuns, am devenit banuitori. Exista o cale juridica pentru a vinde un imobil aflat in proprietatea unei persoane fara discernamamant? Daca da, cat timp poate dura procesul? Va multumesc!
Buna ziua! Am gasit, intr-un bloc aflat inca in constructie, un apartament pe care as vrea sa il rezerv, si fiind ultimul disponibil, timpul ma preseaza. Dezvoltatorul cere un avans de 5% pentru rezervare, bani pe care ii am, in schimb nu m-au lamurit cat timp mai avem la dispozitie pt a vira si restul sumei (credit imobiliar) si a face efectiv actul de vanzare-cumparare. Spune legea ceva in acest sens, sau se stabileste termenul de comun acord? Mentionez ca blocul va fi gata in 2018...
Buna ziua! As dori sa stiu daca este legal ca angajatorul sa restrictioneze luarea concediului legal in anumite perioade ale anului pentru intregul personal, si sa le ceara celor care totusi insista (de ex pentru ca au copii mici, si perioadele respective corespund vacantelor de la gradinita), sa intre in audienta. Multumesc!
Va multumesc pentru raspuns si inteleg partea cu autoturismul. Totusi, in legatura cu imobilul, nu sunt in niciuna din cele trei situatii despre care vorbeste legea ("Orice persoană care dobândeşte, construieşte sau înstrăinează o clădire"), intrucat am achizitionat imobilul la inceputul anului 2011 si l-am declarat in termenul legal de 30 de zile de la incheierea actelor notariale la agentia SPIT de care apartineam la momentul respectiv. Sau trebuia sa il declar, inca o data, atunci cand mi-am schimbat si domiciliul la adresa respectiva?
Buna ziua! In noiembrie 2011 mi-am schimbat numele si adresa de domiciliu, imediat C.I., insa am amanat pana acum schimbarea actelor masinii, in primul rand din nestiinta. Am reusit sa schimb permisul auto, insa la schimbarea certificatului de inmatriculare, m-am lovit de urmatoarea situatie: desi nu am schimbat localitatea de domiciliu, cei de la SPIT m-au informat ca trebuie sa platesc o amenda pentru ca nu am realizat transferul masinii in termen de 30 de zile de la schimbarea domiciliului, motivand ca am fost mutata de la o agentie SPIT la alta, si nu reusesc sa gasesc nicio informatie despre aceasta obligativitate pe site-ul lor. In plus, adresa pe care o am acum in C.I. este a unui imobil pe care il am in proprietate, trebuie sa il declar si pe el la noua agentie SPIT de care apartin? Va multumesc anticipat pentru sprijin!
Răspuns la discuția ce risc?
multumesc mult pentru raspuns! Afacerea este, asadar, dubioasa, asa cum a banuit si persoana in cauza, instinctal, fara a avea vreo notiune juridica despre situatie. Cu atat mai mult, cu cat cel care cere favorul s-a oferit sa ocupe el postul de administrator al firmei prin care ar urma sa se obtina fondurile europene, motivand ca "nu ar vrea sa-l deranjeze pe domnul-victima pentru orice semnatura de nimic"...
Discuție ce risc?
Buna ziua! As dori si eu o parere avizata referitor la urmatoarea situatie: ce risca o persoana careia i se cere, ca si favor, sa accepte ca o alta persoana sa ia, pe numele ei, in concesiune un teren, pe care sa dezvolte o afacere din fonduri europene nerambursabile, luate tot pe numele ei, printr-o firma in care ambele persoane vor figura ca si asociate? Mentionez ca motivul pentru aceasta situatie este varsta perfecta a persoanei careia i se cere favorul, pentru obtinerea de fonduri europene...