In modul in care ati renuntat la abonament se subintelege o denuntare unilaterala, nu o reziliere pentru neexecutarea obligatiilor (de a furniza servicii adecvate si conforme calitativ). Singura solutie era ca in timpul abonamentului sa va fi adresat ANPC, sesizandu-le ca serviciile oferite sunt de foarte proasta calitate, dar si in cazul acesta sunt mici sansele sa se fi rezolvat ceva. In cel mai bun caz, cu ANPC in spatele dvs, operatorul ar fi acceptat o reziliere fara plata acelei taxe (despagubiri). Zic in cel mai bun caz deoarece acea despagubire pe care vi-o cer este justificata (reprezinta discount-ul pe care vi l-au facut la achizitionarea telefonului, deci a nu-l plati inseamna pur si simplu imbogatire fara justa cauza)
Raspunsul dvs este doar partial, din formulare intelegandu-se ca daca daca se ajunge la insolventa, automat bunurile personale ale administratorului vor putea fi executate (ceea ce e fals, deoarece trebuie mai intai demonstrat unul din cazurile la care am dat copy-paste inainte de a-l executa cu orice)
Parerea mea este ca aceasta clauza e completa, avand toate elementele necesare punerii ei in aplicare (situatia, sanctiunea, pana si formula de calcul a sanctiunii). Semnand "Partea II", aceasta clauza va e opozabila.
Doamne, de ce sa dati din salariu? Firma e una, persoana fizica e alta. Din salariu vi se ia doar daca este atrasa raspunderea administratorului in situatii exceptionale in cursul procedurii insolventei.
Puteti declara insolventa, puteti astepta sa o declare altii in locul dvs..in orice caz nu e pericol. Se executa patrimoniul firmei, se plateste cat se poate din banii aia si in final se dizolva.
Prescriptia incepe a fi calculata de la data la care era scadent imprumutul (la data cand trebuia sa va plateasca inapoi, conform contractului). Cel mai probabil sunteti in termen. Solutia ideala e sa le trimiteti o somatie de plata, dupa care ati avea inca 6 luni pentru a le da in judecata. Sau, mai simplu, le puteti da in judecata direct, aratand domiciliul din romania si mentionand ca nu cunoasteti unde locuiesc in strainatate (in caz ca nu stiti si nu puteti afla).
In general, pentru rambursarea anticipata se ia in calcul suma pe care o datorati in momentul respectiv (nu cu tot cu dobanzi pana in 2016), plus un comision de rambursare anticipata. Uitati-va pe contract si vedeti cat este acel comision. Nu uitati ca atunci cand doriti sa rambursati anticipat sa formulati intai o cerere catre banca.
Daca sanctiunea cu plata lunilor ramase in cazul rezilierii anticipate se gaseste in TGC, e bine pentru dvs. Daca se gaseste in alta parte, trebuie platita.