avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Activitate Rufytza

Activitate Rufytza

Buna ziua,

Am o problema cu repartizarea cheltuielilor pentru reparatiile la partile comune. Blocul are trei scari si suntem aceeasi asociatie cu un singur CUI.
Concret, daca reparatia s-a efectuat la scara 1 trebuie sa plateasca scara 1 + 2 + 3, sau daca reparatia s-a efectuat pe o coloana trebuie sa plateasca doar apartamentele care folosesc teava respectiva sau toata scara sau tot blocul?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Noi, Asociatia de Proprietari, am decis intr-o sedinta sa renuntam la repartitoare un sezon. Am transmis firmei Techem, cu care aveam contract, o adresa de reziliere inainte de a incepe perioada cu caldura. Asta a fost tot, ei au luat act si gata.

La sedinta urmatoare, dupa ce a trecut perioada de caldura, am supus la vot daca mergem in continuare pe pausal sau revenim la repartitoare. Cu unanimitate de voturi s-a hotarat renuntarea definitiv la repartitoare iar mesajul locatarilor a fost ,, am avut caldura si am platit mai putin,, Culmea a fost ca acei locatari care suparati ca renuntam la repartitoare pentru un sezon, ca sa vedem cum este si fara, la a doua sedinta au votat cu doua maini.
Si inca un amanunt, a scazut si valoarea facturii de gaze de la 1500 lei la 200 lei pentru ca, pensionarii nu au mai inchis caloriferele ca sa se incalzeasca cu gaze, ca sa faca ,, economie,,
Răspuns la discuția Contract de mandat
Mulţumesc !
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca o persoana aflata in concediul pentru cresterea copilului poate ocupa functia de presedinte al unei asociatii de proprietari si poate primii salariu in aceasta perioada de doi ani?

Va multumesc!
Era varianta cea mai usoara dar suntem vecini, vroiam o cale amiabila.

Multumesc!
Problema este ca nu s-a intamplat o data.
Uneori ii scad tranzactiile personale din salariu si ii dau diferenta, o data a depus banii din proprie initiativa. Acum cheltuielile a depasit salariu.

As vrea sa-i transmit un mail cu Legea si articolul in speranta ca se sperie si realizeaza ca nu are voie sa faca asa ceva.

Multumesc!

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu articolul / articolele de lege pe care le incalca presedintele unei asociatii de proprietari care isi face cumparaturile personale cu cardul atasat contului asociatiei. I s-a explicat ca atunci cand ramane fara bani poate solicita salariul in avans si nu are voie sa cumpere din contul asociatiei.

Multumesc!
Mulţumesc pentru raspunsul pe care il intuiam.
Buna ziua,

Este posibila redirectionarea catre asociatia de proprietari avand in vedere ca in categoria entitatilor nonprofit se cuprind, de exemplu: asociatiile, fundatiile, organizatiile sindicale, patronatele, partidele politice, asociatiile de proprietari, casele de ajutor reciproc ale salariatilor, in masura in care, potrivit legilor proprii de organizare si functionare desfasoara activitati nonprofit iar sumele primite din impozit sa fie folosite in acest scop.

Iar daca se reuseste strangerea acestui fond ce destinatie trebuie sa aiba: plata facturi, investitii, reparatii ?

Va multumesc !
Răspuns la discuția Primă avocat
Multumesc !