avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Activitate olivia stoicescu

Activitate olivia stoicescu

Voi relua aici subiectul discutiei (se pare ca am gresit ceva in postare).
Pe rolul tribunalului, am fost parata intr-o cauza in pretentii, in care reclamantul a solicitat plata unei sume de bani, rata inflatiei, dobanzi; instanta a respins cererea. In apel, a fost schimbata in tot hotararea, instanta -desi arata in considerente ca partea are dreptul la actualizarea sumelor cu rata inflatiei, in dispozitiv nu retine decat acordarea sumei de bani, penalitatilor si cheltuielilor de judecata. Ce fac: platesc si rata inflatiei? Multumesc
Plata taxa timbru. Dacă unei instituții publice (persoana juridica) cu sediul în Argeș i se pune în vedere, de către ICCJ sa plătească o taxa de timbru, atunci unde trebuie platita? (primărie sau trezorerie? București sau Argeș?)
Da, poate așa este dar mă interesa care e modalitatea prin care pot contesta.
Buna ziua, timp de 3 ani furnizorul de apă nu mi-a emis factura, iar dupa acest termen mi-a fost emisa o factura cu o suma fff mare de plata care cuprindea si perioada mare de 3 ani din urma ( i-am instiintat ca refuz sa o platesc).
După acest refuz, am primit o somație si un titlu executoriu din partea unui executor judecatoresc, impotriva careia am facut contestatie la executare.
Instanta mi-a respins contestatia pe motiv ca aveam la indemana alte căi de drept comun (de ex: actiune in anularea facturii, actiune in rezilierea contractului)
Va rog sa ma ajutati: nu am introdus corect actiunea? ce actiune trebuia sa introduc? Multumesc
Discuție plata amenda
Buna ziua,
Unde se plateste o amenda judiciara aplicata in temeiul art.187 pct.2 lit.c cpc?
Amenda a fost aplicata institutiei publice din care face parte consilierul juridic care nu s-a prezentat la termen.
Am primit de la furnizorul de apa o factura cu o suma imensa(cam de 10 ori față de ce consumam normal), în urma acesteia descoperind că am o pb.cu apometrul(am făcut o expertiză metrologică la o firmă agreată de cei de la apă).
Apoi am facut o adresa către cei de la apă si le-am înapoiat și factura în cauză, pentru a o anula.
Mi s-a răspuns că nu se poate , așa că vreau să-i dau în judecată.
Vă rog să mă sfătuiți ce fel de acțiune ar trebui să fac și cum să cer să nu-mi oprească apa până la finalizarea procesului?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta: care este termenul in care se poate introduce o actiune in anulare a unor operatiuni de plata efectuate fara aprobarea lichidatorului judiciar al unei firme in insolventa?
Multumesc.
Noi (institutie publica) am fost achizitori.

Firma X a fost executantul.
Buna ziua
Am avut un contract de lucrari cu firma X in care a fost solicitata si constituita o garantie de buna executie la dispozitia noastra valabila pana in anul 2020.
Firma X a intrat in insolventa de curand iar noi ne-am inscris la masa credala cu suma reprezentand garantia.
Intrebare: Daca la un control al Curtii de conturi s-au descoperit nereguli privind lucrarea(s-a platit la unele articole de deviz mai mult decat s-a realizat), pot sa notific firma X ca ii iau garantia de buna executie aflata la dispozitia mea in banca?