avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Activitate olivia stoicescu

Activitate olivia stoicescu

Plata taxa timbru. Dacă unei instituții publice (persoana juridica) cu sediul în Argeș i se pune în vedere, de către ICCJ sa plătească o taxa de timbru, atunci unde trebuie platita? (primărie sau trezorerie? București sau Argeș?)
Da, poate așa este dar mă interesa care e modalitatea prin care pot contesta.
Buna ziua, timp de 3 ani furnizorul de apă nu mi-a emis factura, iar dupa acest termen mi-a fost emisa o factura cu o suma fff mare de plata care cuprindea si perioada mare de 3 ani din urma ( i-am instiintat ca refuz sa o platesc).
După acest refuz, am primit o somație si un titlu executoriu din partea unui executor judecatoresc, impotriva careia am facut contestatie la executare.
Instanta mi-a respins contestatia pe motiv ca aveam la indemana alte căi de drept comun (de ex: actiune in anularea facturii, actiune in rezilierea contractului)
Va rog sa ma ajutati: nu am introdus corect actiunea? ce actiune trebuia sa introduc? Multumesc
Discuție plata amenda
Buna ziua,
Unde se plateste o amenda judiciara aplicata in temeiul art.187 pct.2 lit.c cpc?
Amenda a fost aplicata institutiei publice din care face parte consilierul juridic care nu s-a prezentat la termen.
Am primit de la furnizorul de apa o factura cu o suma imensa(cam de 10 ori față de ce consumam normal), în urma acesteia descoperind că am o pb.cu apometrul(am făcut o expertiză metrologică la o firmă agreată de cei de la apă).
Apoi am facut o adresa către cei de la apă si le-am înapoiat și factura în cauză, pentru a o anula.
Mi s-a răspuns că nu se poate , așa că vreau să-i dau în judecată.
Vă rog să mă sfătuiți ce fel de acțiune ar trebui să fac și cum să cer să nu-mi oprească apa până la finalizarea procesului?
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta: care este termenul in care se poate introduce o actiune in anulare a unor operatiuni de plata efectuate fara aprobarea lichidatorului judiciar al unei firme in insolventa?
Multumesc.
Noi (institutie publica) am fost achizitori.

Firma X a fost executantul.
Buna ziua
Am avut un contract de lucrari cu firma X in care a fost solicitata si constituita o garantie de buna executie la dispozitia noastra valabila pana in anul 2020.
Firma X a intrat in insolventa de curand iar noi ne-am inscris la masa credala cu suma reprezentand garantia.
Intrebare: Daca la un control al Curtii de conturi s-au descoperit nereguli privind lucrarea(s-a platit la unele articole de deviz mai mult decat s-a realizat), pot sa notific firma X ca ii iau garantia de buna executie aflata la dispozitia mea in banca?
Buna ziua,
Cum pot sa aflu unde este acum arhica ce i-a apartinut I.A.S.BUFTEA(intreprindere agricola de stat)?
Am inteles ca ar fi preluat-o un lichidator dar nu stiu alte amanunte.

Multumesc.
Conform art.77 din Legea nr.188/1999, un functionar public poate fi sanctionat cu "diminuarea drepturilor salariale cu 5-20% pe o perioadă de până la 3 luni".
Intrebarea mea este : sintagma "pe o perioada de pana la 3 luni" include sanctionarea pe 3 luni sau se interpreteaza ca sanctionarea pe 2 luni si 29 zile?