Buna Ziua,
Daca o societate figureaza cu datorii la bugetul local, se poate infiinta poprire asupra veniturilor (salariu, pensie etc) sau a bunurilor detinute de catre administratorul respectivei societati?
Va multumesc.
Buna Ziua,
Conform art.261, alin 1 si 2: "1)Orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport care trebuie înmatriculat/înregistrat în România datorează un impozit anual pentru mijlocul de transport, cu excepţia cazurilor în care în prezentul capitol se prevede altfel.
(2)Taxa prevăzută la alin. (1), denumită în continuare taxa asupra mijloacelor de transport, se plăteşte la bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale unde persoana îşi are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz.
- ceea ce as dori eu sa stiu daca o persoana care are flotant intr-o alta localitate decat cea de domiciliu, poate sa inmatriculeze un vehicul (in speta tractor/scuter) pe raza localitatii unde are flotant? Prin domiciliu specificat in articolul din Codul Fiscal se intelege exact doar domiciliul legal sau se include si flotant sau resedinta?
Buna Ziua,
As dori sa stiu care este temeiul legal prin care o institutie (respectiv autoritate locala) poate cere informatii unei alte institutii (respectiv banca) despre o anumita societate, in vederea inceperii procedurilor de executare silita. Am primit raspunsuri de la banci inclusiv ca ei nu ne pot da informatii, pentru ca sunt confidentiale samd...si ca sa trimitem direct titlu executoriu daca societatea figureaza cu datorii, pai cum sa trimit adrese de infiintare a popririi la toate bancile existente daca nici macar nu stiu daca au cont la banca respectiva sau nu?
Buna Ziua,
Daca o persoana juridica isi depune declaratia fiscala rezultata dupa reevaluarea unui anumit imobil la sfarsitul anului (de ex. Nov 2012), procesul verbal de reevaluare si inregistrarile contabile fiind cu sfarsitul anului trecut (31.12.2011) se mai poate face reevaluarea cu acea data, retroactiv? Nu exista un termen legal in care o persoana juridica trebuie sa-si depuna declaratiile fiscale rezultate din reevaluare? In lege scrie ca trebuie sa inregistrezi in evidentele fiscale cu data la care si-au facut ei reevaluarea, dar daca iti trimite actele dupa aproape un an? Ma puteti ajuta va rog cu o baza legala, un articol din Codul Fiscal sau Codul de Procedura Fiscala?
Buna Ziua. As dori sa stiu daca, in cazul unui debitor care figureaza cu datorii la o institutie se poate pune poprire si asupra unui alt membru al familiei, respectiv sotie, fiu, daca acestia sunt singurii din familie care au venituri. Caz concret, contribuabilul care figureaza in evidentele noastre fiscale are datorii iar singurul din familie care lucreaza din familie este un fiu de-a lui, se poate pune poprire si acestuia, facand parte din familie si locuind in acelasi loc? Daca da, unde pot gasi baza legala care reglementeaza acest fapt?
As vrea sa stiu daca este adevarat ca in cazul unei persoane condamnate la inchisoare cu executare se pot sterge restantele pe care aceasta le are la bugetul local al unei primarii (ex. amenzi) si daca este adevarat, care este baza legala sau ce dovada ar trebui primariei ca sa poata sterge aceste datorii?