avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Activitate elenna9

Activitate elenna9

Buna ziua, as dori sa stiu cu ce ma poate incurca fratele meu la apartamentul facut donatie in anul 2015 de catre parintii, dupa decesul parintilor nostri.. Mentionez ca fratele meu duce o viata mai dezbinata si parintii au avut incredere mai mare in mine si mi-au facut aceasta donatie. Desi sunt 2 apartamente, cel donat mie ( in care au fost amandoi parinti titulari, doar ca acum figurez eu in acte, desi este tot bunul loc cat vor trai) si cel in care sta acum fratele meu fiind doar al mamei ( mostenit in urma decesului fratelui ei, fiind fara alta familie si intretinut tot de noi). In teorie noi am vorbit ca asta in care locuiesc parintii mei sa raman eu, si mi l-au donat mie, iar celalat dupa moatea mamei sa ramana al lui. Fiind 2 copii cate un apartament de fiecare. Doar ca fratele meu nu doreste acum sa i se faca si lui acte, as vrea sa stiu daca ma poate incurca la donatia facuta de parintii mei si sa mai ramana si cu apartamentul mostenit de mama (cel in care sta acum).
Donatiile pot fi atacate"?
Multumesc anticipat pentru raspuns
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc frumos inca o data.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc frumos. Dar pentru a primi informatii de la Camera Notarilor Publici ai Judetului, e suficient sa fac o solicitare scrisa, ca mama si reprezentat legal al minorului? Ca sincer am tras multe cu legislatia din Romania, cu Autoritatea Tutelara, " ca intru in conflicte de interes" cu copilul meu. Nu era suficient ca un minor de 7 ani ramasese fara tata. Un frate care ma chemat repede la dezbaterea mostenirii,, (cereri peste cereri la Autoriatate, timpi, termene, declaratii., invoiri "fortate" de la munca, scoala ) si de clarificat cu impartitul bunurilor a mai durat vreu 4 ani.
In mod constient e ca trebuie sa fac acelasi "circiut" cu Autoritatea, pentru a obtine mostenirea copilului si mi se face rau, numai gandul ca trebuie sa ma justific pentru ce fac pentru binele copilului, macar de nu as mai trece prin ce am trecut.
Buna ziua, as dori o informatie, in legatura cu mostenirea. Copilul meu este un minor de 13 ani, si este fara tata I.V. de la varsta de 7 ani (tatal a decedat ). Sa zicem ca mostenirea intre frati copilul meu M. si fratele major V.,de 30 ani, acum, sa clarificat. Ei doi la ora actuala, in urma decesului bunicului I.C. de pe tata, ar trebui sa mosteneasca partea tataluiI.V. Bunicul I.C., fiind divortat in acte din tinereze, dar totusi locuia sub acelasi acoperis in aceeasi casa cu bunica I.O., De fel copilul meu M. provenit din a doua "casnicie" (doar minorul e mostenitor) si cu mine, nu prea am fost agreati de familia tatalui copilului I.V.
Am temerea ca asa cum fratele copilului meu sa grabit sa dezbatem mostenirea dupa tatal lor I.V.,(acum 5 ani.) sa nu fi facut mostenirea dupa bunicul I.C., doar el cu matusa si copilul meu minor sa il scoata prin neprezenta din mostenire. Precizez ca minorul are dominilui si pe teritoriul romaniei si in Italia aici unde locuim, cumva suntem de gasit. De impartit este ceva mostenire....
In ce conditii pot sa aflu daca au dezbatut mostenire fara noi, si daca au facut asa ceva se poate "ataca" intr-o oarecare maniera ?
Buna ziua, as dori sa stiu si eu ce as putea face in cazul in care apartamentul pe numele mamei mele(bolnava cu grad de handicap de gradul 2) a fost inundat de vecina de la etajul de deasupra. Problema e ca vecina cu ceva timp in urma a mai inudat acelasi apartament din neglejenta, ca si acuma.Nu sunt probleme pe teava ci pur si simpla pune dopul la cada si uita de ea, sau alte motive. Ideea e ca data trecuta a inundat doar la baie si sa zicem ca "am trecut cu vederea" ca mama vecinei vrea a faca baie si uita de cada cand se umple. Dar de data asta a inundat baie, bucatarie, hol si sufragerie (tot acea mama a vecinei care uita sa verifice cand sa umplut cada. idea este ca pe langa suroaiele de apa de pe pereti care picura din tanav si se preling pana pe parchet, mai e vorba si de afectarea partii electrice. cel putin in sufragerie de cate ori aprinde lustra sau pune ceva in priza ii e frica sa nu faca vreun scurt circuit. In ce conditii as putea sa o trag la raspundere pe vecina de deasupra apartamentului mamei mei( bolnava de gradul 2) ca sa se invete minte sa nu ne mai inunde.Ca si mama ei o fi batrana si bolnava, dar si apartamentul mamei mele are de suferit. Mentionez ca apartamentul mamei mele nu este asigurat, dar nici sa-mi distruga vecina de deasupra un apartament de zeci de mii de euro.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Asa ar fi cel mai corect, dar de unde sa iau datele, si cam acum cati ani a fost adusa conducta de gaz, preturile sunt diferite. Si chiar si in conditiile acestea, de le zic eu vecinilor cifra corecta, care s-ar cuveni fiecarui locatar in urma cercetarilor, si ei tot nu vor sa-mi dea samnatura, ce pot face in cazul asta. Am inteles de la vecinii mai maleabili care si-au pus mai recent centrala, ca sunt unii care nici nu vor sa aude de semnatura fara 300 ron.
Buna ziua, pentru moment nu am facut nici o cerere nicaieri, daor ca fiind nou locatar, vecinii stiind ca vor primi bani, de cate ori mau intampinat mi-au si spus cat ma costa semnatura( fara pic de rusine) stiind ca nu am nici o alta solutie, blocul complet fiind debransat de la CET. Stiu doar ca pt a face cerere la EON, pt centrala , trebuie sa iau de la asociatie un formular ce trebuie completat cu semnaturile vecinilor
Iar acum ca sunteti si dvs avocat, stiti ca ma costa si avocatul si eventual un proces, La ce cifra ajung? ce ma costa mai ieftin?
ziua, am si eu o nelamurire, Am cumparat un apartament pe numele fiicei mele, minor de 12 ani, bani mosteniti in urma decesului tatalui, ceea ce implica si autoritatea tutelara.( Ma refer la faptul ca am de facut declaratii si justificari). Nelamurirea mea este ca acest apartament a fost deja debransat de la CET ( si mai cu seama ca nu mi s-a spus cand l-am cumparat) luat asta vara, cand nu era caldura pe teava si nici calorifere taiate in casa sau altceva)asta e un alt subiect, dar la ora acctuala ma vad nevoita sa pun obligatoriu centrala. Initial am vrut sa pun centrala electrica dar interesandu-ma un pic am inteles ca nu renteaza, asta as fi vrut sa fac, doar ca sa nu am treaba cu vecinii, dearece in scara cu pricina sunt ramase doar 3 apartamente fara centrala. Eu acum ca sa pot face demersuri pentru ami pune centrala imi trebuiesc 17 semnaturi. Este posibil sa mi se ceara 200-300 lei de semnatura? Ajung intre 3500 si 5100 lei doar pentru semnaturi plus costul centralei. Este posibil asa ceva? Doar si teava de gaz a avut un pret atunci cand primul locatar si pus centrala. Aparte de lucrul asta eu dand din mana bani pentru semnatura, cum justific acei bani fata de autoritatea tutelara, desi nu-mi convin nici sumele imense ce mi se cer.
As dori un sfat de la dvs, cum sa procez.
Răspuns la discuția PENSIE ALIMENTARA
Multumesc frumos, asa sunt mai linistita. Normal ca am dovada platilor, O zi buna
Buna ziua, as dori sa stiu daca este legal si recunoscut faptul ca eu fac transfer bancar in contul fostei cumnate sume de bani lunar( cu specicatia "reprezentand pensie alimentara din partea fratelui meu pe luna respectiva "x"),tinand cont de faptul ca fratele meu cand munceste, cand nu munceste ori cand si-o achita el sau nu. Iar de fosta cumnata ma pazesc ca de nu stiu ce sa nu spun altcev a, pentru ca la purtat odata pe la politie si procuratura, ca sta cu pixu si hartia in mana la ce primeste legal.

Cand fratele meu le-a dat fostilor socri 500 lei nici nu au vrut sa recunoasca. Iar in momentul cand fratele nu si-a achitat timp de 6 luni, ea la chemat in procuratura. Sa stins totul in momentul in care fratele meu ia dat la politie suma calculata la minimul pe economie in momentul respectiv, pentru ca nu avea un loc de munca in acea perioada, acu vreo 2 ani in urma, suma ce ia fost data pe loc de parintii mei si ei fiind batrani si bolnavi, si am avut de suferit cu totii.nu vreau sa mai sufere iar si parintii, pentru ca fosta cumnata, vrea numai bani si nici nu se prea ingrijeste de fata( 14 spre 15 ani).

Ea e recasatorita a 3 oara si are al 3 lea copil cu al 3 barbat. Nepoata mea fiind cea mai mare, o cred ca sufera si ea ca e marginalizata de propria mama, dar nu am cesa fac. Eu vreau sa-mi protejez familia sa stiu sigur ca nu are ce sa-i faca legal fosta cumnata fratelui meu.

Eu lucrez in strainatate si macar cand nu are el loc de munca sau e in somaj ca acum sa-l pot ajuta. Eu momentan i-am trasnferat in contul ei bancar sume pentru 2 luni, ceea ce ramasese el in urma.
Dar tinand cont de faptul ca el a mai dat bani din mana la fostii socri si nu au recunoscut, vreau sa stiu daca trasferul meu bancar cu specificatii amanuntite este legal si recunoscut de lege. Asa sunt in oarecare masura si eu sigura ca ajung direct le ea " cu dedicatie"
astept raspuns si va multumesc anticipat
momentan fratele meu este in somaj iar