avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Activitate cosminelle

Activitate cosminelle

buna ziua!
va rog sa ma ajutati cu un sfat!
cum pot afla daca un imobil este proprietate publica/ privata a satului sau proprietatea privata a unei persoane?
se poate sa fie proprietate publica daca terenul este proprietate privata a unei persoane fizice?
nu stiu numai adresa!
regimul juridic din momentul eliberarii autorizatiei de contructii ma poate ajuta sau cine plateste impozitul?
in concret, o capela mortuara construita pe proprietatea privata a parohiei X se poate sa fie proprietatea satului , adica sa o foloseasca toti locuitorii?

va multumesc
buna seara!

va rog sa ajutati int-r problema!

am obtinut in instanta restituirea taxei auto!
in dispozitivul hot. se face referire la faptul in cauza dedusa judecatii se poate retine numai dobanda legala si nu fiscala, asa cum cerusem!
in dispozitiv nu se face referire la restituirea dobanzii, de niciun fel ci numai la restiturea sumei platita cu titlul de taxa de poluare!
am facut cererea catre finante, nde am cerut si dobanda si argumentand acest drept dar nu am primit-o. mi-au fost virati banii- fara dobanda!
ce pot face?
o cerere de lamurire a sentintei respective? o asemenea cerere ii imprescriptibila!
tratatelor nu m-au lamurit!
sunt un absolvent de drept, fara experienta practica!
va multumesc!

Răspuns la discuția Admitere in Barou 2012
dr. de optiune , scuze!
Răspuns la discuția Admitere in Barou 2012
din cate inteleg eu, rezerva intra in tematica (limitele dr. de dipozitie asupra mostenirii) iar dr. de disp. la fel(transmisiunea mostenirii)!

sorry

am si eu o intrebare: cap. civila a pers fizice sau juridice potrivit vechiului sau noului cod?
buna ziua tuturor!

am o nelamurire legata de examenul de admitere din acest an
avand in vedere ca in tematica se face referire la prevederile NCC in ceea ce priveste actul juridic civil, capacitatatea civila( pers. fizice si pers. juridice) o invatam si potrivit noilor prevederi avand in vedere ca regulile privin cap. in general trebuie invatate conf. NCC sau potrivit Decretului 31/1954?

multumesc, apor la invatat
Răspuns la discuția Caini comunitari
VA MULTUMESC!
AVETI DREPTATE!
MIE NU MI-A VENIT IDEEA ASTA!

MULTUMESC!
IDEE NU E CA AS ASTEPTA NEAPARAT SA FACA AUTORITATILE CEVA CI SA EVIT INEVITABILUL
va multumesc!
am si eu 2 copii sin sunt ingrozita la gandul ca ar putea lua ceva boli. am vb. si cu veterninarul ni vrea sa faca nimic.

multumesc!
m-am exprimat gresit , parcul e foarte aproape de casa si , intr-adevar intra destul de des in curte!
nu sunt ai mei , sunt abandonati si un vecin ia tot hranit

va multumesc
buna seara!
traiesc in mediul rural si in incinta casei mele este un loc de joaca pt. copii, unde se aduna multi copii mai ales pe timpul verii
din pacate exista si doi caine bolnavi - raie ,.... care dupa parerea mea pun in pericol sanatatea copiilor!
cainii stau jos copii mai cad... e de-a dreptul scarbos si la felul cum arata!
daca adresez o cerere primariei semnatata de mai multi parinti e in regula , adica e de competenta lor sa ia anumite masuri in aceasta privinta?

va multumesc