avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Activitate juristro

Activitate juristro

10. La articolul IV punctul 3, alineatele (2) si (3) ale articolului 2 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. a) se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 6,8 ISR.
(3) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. b) se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 2,4 ISR."
................

Daca o sa cautati pe GOOGLE.Ro legea respectiva din care v-am atasat aceste randuri sper sa puteti sa va elucidati problema dumneavoastra sau daca nu mergeti la organele competente care se ocupa de dosare de indemnizatie ptr copii.
o zi buna!
Legea 166/2012 indemnizatie crestere copil 2013
Legea 166/2012 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 124/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială (indemnizatie crestere copil) publicata in Monitorul Oficial 699 din 2012.
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
....................................



7. La articolul III punctul 1, alineatul (1) al articolului 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 1. - (1) Pentru copiii nascuti, adoptati, incredintati in vederea adoptiei, luati in plasament, in plasament in regim de urgenta sau tutela pana la data de 31 decembrie 2010, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului ori producerii evenimentelor mentionate, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara reprezentand 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni. Incepand cu luna ianuarie 2012, cuantumul minim, precum si cuantumul maxim ale indemnizatiei lunare se raporteaza la indicatorul social de referinta, denumit in continuare ISR, si nu poate fi mai mic de 1,2 ISR si nici mai mare de 6,8 ISR."10. La articolul IV punctul 3, alineatele (2) si (3) ale articolului 2 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. a) se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 6,8 ISR.
(3) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. b) se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 2,4 ISR."
Răspuns la discuția mostenire
Poate sa faca persoana care vrea sa lase mostenirea: un Testament olograf adica sa scrie pe o foaie de hartie un testament cu mana lui si numai ptr cel caruia vrea sa ii lase toata mostenirea,sa fie scris de mana,datat si semnat de el si e perfect valabil dupa decesul respectivului care il intocmeste sau sa mearga la notar si sa faca un Testamen autentic cu dorintele sale dar acesta costa....amandoua testamentele sunt valabile dar sa nu fie facute sub presiune sau mai cine stie ce metoda de constrangere ptr a obtine un folos necuvenit.......
Ar fi mai simplu daca Dv-tra v-ati face tot Dv-tra o IMPUTERNICIRE simpla din partea ...ADMINISTRATORULUI catre ...X tot dumneavoastra semnatade d-tra. si stampilata cu stampila firmei in care sa specificati ca reprezentati interesele firmei in calitatea pe care o detineti in SC si ca o eliberati ptr a va servi la Instanta de judecata.......cred ca asta ar rezolva problem :)
Poate avea calitate de reprezentat orice persoană (fizică sau juridică) care manifestă dorinţa de a încredinţa unei alte persoane săvârşirea în numele său a unor anumite acte juridice precum şi persoana care, în virtutea unor circumstanţe, are necesitatea de a fi reprezentată.

Are calitate de reprezentant persoana fizică sau juridică împuternicită să facă în numele şi din contul reprezentatului anumite acte juridice. Persoana fizică poate să reprezinte interesele unei altei persoane la încheierea de acte juridice numai dacă are capacitate deplină de exerciţiu.

Legea nu permite unor persoane să fie reprezentanţi. Astfel, conform art.78 din Codul de procedură civilă, nu pot fi reprezentanţi în judecată judecătorii, procurorii, ofiţerii de urmărire penală, poliţiştii, deputaţii şi consilierii din autorităţile reprezentative, cu excepţia participării lor la proces în calitate de împuterniciţi ai acestor autorităţi sau în calitate de reprezentanţi legali.

De regulă, persoana juridică poate avea calitatea de reprezentant al unui persoane fizice sau juridice. În special, organizaţiile necomerciale fondate ca uniuni de persoane juridice, asociaţii se constituie cu scopul de a reprezenta interesele membrilor săi în raport cu autorităţile publice, cu terţii şi chiar în instanţă de judecată. Persoanele juridice cu scop lucrativ pot să reprezinte interesele altor întreprinzători atît în bază de procură, cît şi în baza contractului de mandat, agenţie comercială etc. Autorităţile publice reprezintă interesele persoanelor juridice de drept public. De exemplu, primarul reprezintă interesele unităţii administrativ-teritoriale.

Procură generală este procura prin care reprezentantului i se acordă împuterniciri de a încheia orice act juridic cu un bun al său.

Procură specială este procura prin care reprezentantului i se delegă împuternicirea de încheia acte concrete, de exemplu, de a vinde, a dona un bun, a primi o sumă de bani ori anumite bunuri de la debitori sau creditori.

Procura este valabilă în termenul stabilit în cuprinsul ei, însă nu mai mult de termenul stabilit de lege. Potrivit regulii generale, termenul de valabilitate al procurii este de cel mult trei ani. Procura eliberată pentru încheierea unor acte juridice în afara R. M. şi autentificată notarial este valabilă până la anularea ei de către persoana care a eliberat-o. Dacă termenul nu este indicat, procura este valabilă timp de un an de la data întocmirii. Termenul de valabilitate al procurii de substituire nu poate să depăşească termenul de valabilitate al procurii iniţiale, în al căreia termen a fost dată.
.................:)

Daca au cerut in instanta asa ceva ...trebuie sa faceti aceasta Procura ptr a va putea reprezenta singur interesele sau daca nu apelati la un avocat.....

O zi placuta!..............
Procura generala
(reprezentare cu titlu gratuit)
Procura

Subsemnatul ................................ cetatean .................................., nascut la data de ............................, in localitatea ........................................., de sex ..............., casatorit/necasatorit, domiciliat in ....................., str. ..................... nr. ................., bloc ........, scara ........, etaj ........, apart. ........., sector/judet ..................., posesor al ...................., seria ............... nr. .......................... eliberat de ...................... la data de ..........................................., cod numeric personal .................................. AMINISTRATOR SI ASOCIAT UNIC al S.C……………………………….S.R.L. in calitate de MANDANT

Imputernicesc prin prezenta pe: (tot d-tra….va treceti )
......................................cetatean .........................., nascut la data de ...................., in localitatea .............., de sex ............................., casatorit/necasatorit, domiciliat in ...................., str. ................................... nr........ ..........................., bloc .........., scara ........, etaj ........, apart. ..............................., sector/judet .............................., posesor al ................................., seria ............... nr. ........................ eliberat de ........................ la data de ....................................., cod numeric personal ..........................., sa ma reprezinte cu depline puteri, si sa-mi sustina interesele in fata1) ......................................., in cauza2) .........................., inregistrata sub nr.3) ................../................, cu termen de judecata la data de ....... .....................avand ca obiect4) ................................, in contradictoriu cu5) ............
...................................... .in calitate de MANDATAR.

Pentru aducerea la indeplinire a acestui mandat, mandatarul meu este imputernicit sa se infatiseze la toate termenele de judecata si va avea dreptul sa faca orice fel de cereri si declaratii, sa intenteze orice fel de actiuni, sa le sustina, sa le restranga, sa le retraga, actiuni care sa aiba ca obiect orice fel de tulburare din partea oricui, sa faca orice fel de cereri si declaratii, sa formuleze probatorii; sa declare apel, recurs, revizuire, contestatie.

Are dreptul sa formuleze cerere de interventie, de chemare in garantie, cerere reconventionala, cerere de recuzare; sa sustina cereri de perimare, de conexare, declinare de competenta, de sus- pendare si repunere a cauzei pe rol, sa primeasca citatii, somatii, sentinte, decizii si sa semneze pentru acestea unde va fi necesar, sa invoce orice incidente exceptii sau mijloace de aparare.

Poate sa ceara comunicari de acte; sa cheme la interogatoriu si sa raspunda, sa solicite proba cu martori, verificare de scripte, expertize, cercetari la fata locului si sa participe la acestea; sa depuna concluzii si sa urmareasca realizarea dreptului meu, sens in care va putea solicita si primi investirea hotararii cu formula executorie si va putea solicita executarea silita.

1. Se va arata instanta de judecata.
2. Civila, penala, comerciala etc.
3. Se va indica numarul dosarului.
4. Se va indica felul pricinii.
5. Se vor indica partile din proces.

In acest scop, mandatarul meu va putea angaja un avocat care sa-mi reprezinte interesele, va putea face plati in numele meu si pentru mine, va plati toate taxele legale putand face orice declaratii, formula cereri si primi orice fel de inscrisuri, in limita prezentului mandat.

De asemenea, in baza prezentului mandat mandatarul meu este imputernicit sa renunte la judecata sau sa puna capat procesului civil printr-o tranzactie, in care scop va stabili, impreuna cu partea adversa, clauzele acestei tranzactii, solicitand pronuntarea unei hotarari de expedient.

Prezenta procura ii confera mandatarului si dreptul de a exercita toate caile legale de atac si a ma reprezenta in fata oricarei instante, pana la solutionarea definitiva si irevocabila a actiunii si va face orice demersuri pentru ca subsemnatul sa intru in posesia bunurilor cuvenite pe caile cele mai avan- tajoase si in timpul cel mai scurt.
Mandatarul meu este imputernicit, de asemenea, sa solicite inscrierea dreptului de proprietate in cartea funciara consimtind la intabulare si va indeplini toate formalitatile necesare pentru inscrierea in evidentele fiscale a titlului de proprietate asupra .......... .

Prezentul mandat este gratuit si netransmisibil, valabil pana la revocarea sa expresa si, in baza lui, mandatarul meu va semna, in numele meu si pentru mine, oriunde va fi necesar, semnatura sa fiindu-mi pe deplin opozabila.
Solicit autentificarea prezentului inscris.

Redactata si dactilografiata in ............. exemplare,fiecare cu valoare de original (la Biroul Notarului Public ...........), astazi, data autentificarii………….
S-au eliberat partii .............. exemplare.

MANDANT
………………………………..
Buna ziua,
Puteti infiinta un S.R.L.cu un obiect de activitate in principal si sa activati in secundar alte obiecte cate vreti din start la REGISTRUL COMERTULUI in actele de infiintare, adica in ACTUL CONSTITUTIV AL S.C.asta ca sa nu mai platiti alta data adaugarea unui alt obiect de activitate care costa... asa ca cel care va intocmeste ACTUL CONSTITUTIV sa aiba grija sa bage cat mai multe obiecte de activitate la inceput ptr ca este mult mai bine..si le activati in secundar doar pe cele care va intereseaza acum.......:)
Răspuns la discuția jurist fara experienta!
Examenul de licenta este obligatoriu de sustinut si promovat,fara acest examen nu puteti profesa in domeniul juridic. Aveti nevoie de adeverinta in prima faza sau diploma de licenta care atesta promovarea si nota de la licenta apoi va puteti angaja la un agent economic(firma) ca si Consilier Juridic si puteti profesa.Urmeaza mai apoi inscrierea in Colegiul Consilierilor Juritici Bucuresti vi se da legitimatie de Consilier Juridic iar dupa 2 ani de la data inscrierii in colegiu ca stagiar C.J se sustine examenul de DEFINITIVAT IN PROFESIA DE CONSILIER JURIDIC dupa care deveniti Consilier Juridic Definitiv si Membru C.C.J.B.Puteti urmari site-ul Colegiului Consilierilor Juritici Bucuresti acolo aveti detalii. Succes!
Trebuie sa ai si un C.I.M. ca sa faca dovada ca esti angajat ca si Consilier Juridic....toate detaliile le ai pe site-ul C.C.J.Bucuresti si la tel de la secretariat ti se pot da relatii la tot ceea ce te intereseaza daca vrei sa te inscrii in Colegiul Consilierilor Juridici....exista si o taxa anuala de plata la colegiu....dar mai bine du-te la ei la sediu e central si e usor de ajuns si a te edifica.....Bafta!
Răspuns la discuția vanzare auto firma
Daca va mai pot fi de folos cu ceva scrieti-mi poate un sfat sau o opinie in plus conteaza....pt ca totul in lume sa fie legal, asa cum se doreste, trebuie sa facem acte reale si clare in baza legislatoiei in viguare,iar legea S.C. e clara si o puteti citi pe net sau cumpara de la librarii iar statutul S.C. si actele constitutive se respecta....cel putin in Romania....:)