avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Activitate raresbogdan

Activitate raresbogdan

Buna ziua.
Anul trecut in luna mai am avut un accident de masina cu daune. Politia a intocmit un process verbal si s-a constatat ca soferul celalat a fost de vina . Acest proces verbal a fost anulat prin instanta in luna ianuarie a acestui an. In urma accidentului masina mea a fost reparata pe asigurarea soferului vinovat. Cine plateste reparatia masinii mele in valoare de 8000 lei si eventual a soferului? Eu totusi sunt nevinovat. Ce trebuie sa fac acum?
Răspuns la discuția legea fumatului 2016
Multumesc. Cei de la TV spun ca din data de 16.03.2016 .........
De cand intra in vigoare aceasta lege 16 martie (miercuri) sau 17 martie (joi) ?
Unii angajati poarta EIP dupa orele de program . Ce masuri se pot lua?
Sortator deseuri, in timpul lucrului la banda de sortare, nu purta manusile de protectie, s-a intepat intr-un obiect ascutit (posibil ac ) .
Dupa acordarea primului ajutor a fost trimis la urgenta pt vaccinare. De la urgenta sortatorul a fost trimis epidemiolog unde i s-a recoltat o proba de sange pt analize(hepatita, etc)
Societatea a instintat ITM-ul . Lucratorul s-a intors la serviciu si asteptam rezultatele .
Ajutati-ma!!!!!!
Trebuie sa facem cercetare? comisie? asteptam rezultatele? luam masuri pt nepurtarea echip de munca(manusi) ?
Cu stima !
La dosarul PSI trebuie sa fie obligatoriu ?
- Organizarea apărării impotriva incendiilor
- Fisa obiectivului
- Planul de intervenţii avizat de ISU
Multumesc
Lucrez la o firma de salubrizare si cei de la Sanepid spun ca suntem obligati sa facem vaccinarea anuala a personalului cu antitetanos si antitifoidic.
Suntem obligati? Care este baza legala ?
Daca un angajat refuza vaccinarea ?
Discuție fisa obiectiv
Daca este Organizarea apararii impotriva incendiilor pe locul de munca mai trebuie completata si FISA OBIECTIVULUI ?
Intr-o organizatie cu Sindicat, salariatilor care nu sunt membri de sindicat li se retine ocotizatie in cuantum mai mic decat membrilor de Sindicat.
Este legala aceasta retinere?
Daca nu este legala se poate recupera suma retinuta?
Mentionez - cotizatia salariatilor care nu sunt membri de Sindicat este prevazuta in Contractul Colectiv de munca aplicabil.
buna ziua
Daca societatea se aprovizioneaza cu combustibil(benzina,motorina), antigel, uleiuri, vopsele - necesarul de substante chimice pentru garaje si ateliere auto - trebuie sa intocmesc lista cu substante chimice si sa cer fisele tehnice de securitate de la furnizori ?
Societatea la care lucrez se ocupa cu salubrizare, colectarea si sortarea deseurilor periculoase si nepericuloase . De exemplu la statia de sortare deseuri poate veni oricine sa aduca deseuri periculoase sau se colecteaza in puncte special amenajate (vopsele,lacuri,uleiuri, DEE, baterii, chiar si substante neidentificate ).In cazul lor trebuie trecute in lista de substante chimice periculoase ? Fise tehnice de securitate ?
Cu stima