Buna seara
In iulie 2019 am fost autorul unui accident de circulatie minor (fara nicio intentie), in urma caruia s-a intocmit un proces verbal de intelegere amiabila.
Proprietarul masinii lovite avea Casco si si-a reparat masina prin firma de asigurare A. Eu aveam asigurarea la firma de asigurare B.
Zilele trecute, dupa mai bine de 2 ani de la data accidentului, am primit o comunicare adresa de la Judecatorie, emisa pe 7 septembrie 2021, prin care mi se comunica faptul ca in 30 de zile de la primirea comunicarii trebuie sa depun o intampinare (in 3 exemplare, una la judecatorie si cate un exemplar pentru fiecare parte din proces), in calitate de intervenient fortat.
Intampinarea trebuie sa contina:
-numele si prenumele, cnp, domiciliul sau rezidenta paratului (eu nu sunt parat, ci intervenient fortat inteleg)
- exceptiile procesuale pe care paratul le invoca fata de cererea reclamantului
- raspunsul la toate pretentiile si motivele de fapt si de drept ale cererii
- dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat din cerere
- semnatura
Urmeaza un formular de cerere, dosarul de daune, inscrisuri, chitante, copie dupa intelegerea amiabila, RCA, etc.
Ultima pagina primita prin posta contine rezolutia, care dipune comunicarea cererii si a inscrisurilor catre parat si intervenient fortat, cu mentiunea obligatiei de a depune intampinare, sub sanctiunea decaderii din dreptul de a depune probe. Paratul si intervenientul vor fi informati ca pot sa raspunda prin orice alt mijloc adecvat, fara utilizarea formularului de raspuns.
Ceea ce mi se pare ciudat este faptul ca la dosar asiguratorul reclamant A a atasat asigurarea mea RCA veche, si nu cea noua (proprietarul masinii lovite a facut copie dupa ambele asigurari dar a completat in intelegerea amiabila numarul asigurarii vechi, lucru pe care l-am descoperit acum). Eu am asigurare RCA perfect valabila care acopera perioada accidentului.
Rog sa ma ajutati cum sa procedez cu trimiterea intampinarii si ce trebuie sa contina ea pentru a clarifica aceste aspecte. Se poate trimite prin e-mail? Trebuie sa merg la sediul Judecatoriei si celor 2 asiguratori pentru a depune intampinarea in original? Multumesc frumos.
Buna ziua,
As avea urmatoarea intrebare:
Doresc sa cumpar o casa, si proprietarul a facut modificari (de fapt, a daramat totul si a reconstruit), in virtutea procedurii de extindere si consolidare.
Daca eu cumpar acel imobil (proprietarul imi spune pe baza vechii intabulari), cum reusesc sa obtin (platind, etc) intrarea in legalitate, si certificarea faptului ca de fapt am o locuinta noua? Imi este util in eventualitatea in care as vinde-o.
Multumesc anticipat
Buna ziua
As dori sa va intreb care sunt pasii pentru cumpararea unui apartament care este luat de proprietar cu credit bancar? Sunt ceva probleme deosebite?
Proprietarul spune ca totul e in regula, achit la banca suma pe care o mai are de platit, si restul i-l dau lui. Cam cat estimati ca dureaza toata procedura?
Multumesc anticipat
:-) Este casa, ca altfel nu asteptam. Multumesc frumos, am sa rezist asteptarii, astept oricum de 4 luni sa iasa actele.....
Exact asa se intampla, curatorul il va reprezenta in actul de vanzare. Cat priveste decizia celuilalt frate de a renunta la partea sa, nu am stiut ca se refera doar la partea mamei. Altfel spus, eu ar trebui sa fiu sigur ca eu pot cumpara imobilul si nu ma trezesc cu ulterioare probleme din partea celuilalt frate. cat priveste timpul de rezolvare a problemei, nu stiu cat ar trebui sa dureze finalizarea tutoror actelor. Am inteles ca la sfarsitul lunii ar trebui sa iasa decizia finala de punere sub interdictie si actul de tutela. Dupa acesti pasi, imobilul se poate vinde? Cat de sigur este sa fac un precontract, si cat ar trebui sa astept? daca lucrurile s-ar rezolva rapid, ar fi ok, dar nu vreau sa ma trezesc ca platesc banii pentru un precontract si apoi astept cu anii.
Multumesc
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:
Parintii mei au cumparat prin chitanta de mana un teren intravilan acum aproximativ 10 ani.
Intrucat doresc sa preiau eu terenul ulterior, as dori ca parintii sa incheie un contract de vanzare-cumparare cu respectivul vanzator, pentru a putea sa mi-l vanda ulterior mie.
Care sunt pasii legali care trebuiesc indepliniti in realizarea acestui deziderat, si ce acte trebuiesc intocmite? Mentionez ca terenul nu are nicio constructie ridicata. Daca pretul de vanzare de acum 10 ani a fost de 20 milioane lei vechi, in grila notariala se va aplica aceeasi valoare, sau terenul se va incadra in grila actuala?
Cam care ar fi suma estimativa pentru rezolvarea tuturor aspectelor? Terenul se afla in zona rurala, in intravilan.
Problema ar fi fost mult mai simpla, dar vanzatorul, pentru a-si trece in titlul de proprietate un alt teren aflat in apropierea casei lui, a apelat la primarul bun prieten cu el, pentru a-i sterge din titlul de proprietate si din noua harta pe care a intocmit-o locul care ma intereseaza pe mine, introducandu-i-l pe celalalt. Incercand sa vorbim cu primarul, a spus ca locul nu mai exista efectiv si ca nu va veni nimeni sa il revendice, si sa stam linistiti. Mie nu mi se pare normal.
Multumesc anticipat
Buna ziua
Buna ziua,
Doresc sa cumpar o casa. Sotia proprietarului de drept nu mai traieste, si proprietarul de drept are o boala care il face sa nu aiba drept de discernamant.
In acest sens, fiul proprietarului a intentat o procedura de punere sub interdictie, urmand ca decizia finala sa iasa in curand, precum si dreptul de tutela. (Intervine in ecuatie si un curator). Fiul proprietarului mai are un frate, care i-a dat semnatura ca renunta la partea sa.
Intrebarea mea este: cand pot fi sigur ca din punct de vedere legal pot incheia un act (sau un precontract), in asa fel incat sa nu pot fi pacalit, sau ca voi astepta la nesfarsit obtinerea proprietatii?
Fiul proprietarului va obtine in curand prin notariat succesiunea din cate am inteles.
Multumesc anticipat
Buna seara. Doresc sa cumpar o casa aparent noua. La discutia cu proprietarul, mi-a precizat urmatoarele: a ridicat noua constructie pe baza celei vechi, folosind titulatura: extindere si renovare casa veche. Bineinteles ca vechea casa a fost demolata si o alta noua a fost construita.
Dorind s-o cumpar, proprietarul pretinde ca nu vrea sa mai cheltuiasca bani si sa astepte o luna pentru obtinerea intabularii, si doreste sa foloseasca intabularea vechii constructii.
Intrebarea mea este: care sunt riscurile la care ma supun daca accept sa consideram la vanzare vechea intabulare, si daca merita sa risc sa fac acest lucru. Din punctul meu de vedere, pare dubioasa afacerea
Multumesc anticipat