Buna ziua!
In iulie acestui an mi-am depus actele la Ministerul Justitiei pentru a deveni traducator autorizat. Din pacate si din neatentie taxa judiciara de timbru am platit-o intr-un cont gresit la bugetul local al municipiului si nu al comunei unde locuiesc. (3 limbi straine*300 lei, vezi
[ link extern ] ).
Aici la punctul 8. se face referire la OUG 80/2013 art. 22 lit. b.).
Desigur, am vizat chitantele la judecatorie si am depus o cerere de restituirea sumei de 900 lei la primaria municipiului, la taxe si impozite. Cererea mea a fost inregistrata la ei.
Ca si raspuns prin posta dupa o luna am primit ca nu exista cadru legal pentru restituirea sumelor provenite din taxe judiciare de timbru facandu-se referire la OUG 80/2013 art. 45. - (7) Procedura de restituire a sumelor achitate cu titlu de taxe judiciare de timbru se aproba prin ordin comun al viceprim-ministrului, ministrul finantelor publice, si al viceprim-ministrului, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice.
Stiti cumva daca s-a decis asupra restituirii de acest gen? Unde as putea cauta? Din iulie 2013 a trecut totusi aproape o jumatate de an. Asta inseamna ca nimeni in tara asta nu a primit nici un leu inapoi din astfel de taxe.
Multumesc!