avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Activitate berleuza

Activitate berleuza

Buna seara.Sunt pensionara si vreau sami fac cerere pentru un bilet de tratment.Am doua nepotele de 8 ani si 4ani de la fiica mea care a decedat si care primesc pensie de urmasi de la mama lor.Tutore este tatal lor. Vreau sa le iau si pe ele sa luam o camera de doua persone .Tatal lor mia spus ca imi face o procura notariala .El lucreaza si nu poate sa plece cu ele.VA rog spunetimi cum sa procedez.Ele au decizie si cupon de pensie beneficiaza de bilet pensionar ?.
Va multumesc din suflet pentru raspuns.
Sunt functionar public nascuta pe data de 23.04..1957,si cf legii pensiilor ma ncadreaza sa ies la pensie in ianuarie 2018 la impinirea varstei de 60 ani si 9 luni. si am inteles ca voi fi scoasa automat la pensie (din corpul functionarilor publici).cu toate ca varsta de pensionare la femei e 63 ani. Eu as dori sa nu ies la pensie pana la 31-12..2018 , deoarece mi-a decedat fiica intrun accident,si au ramas doua fetite care trebuie sprijinite material , si am niste datorii la banca .Ma puteti ajuta cu un raspuns . Multumesc mult
Răspuns la discuția declaratii salarii
Unitatea la care am lucrat in aceea perioada se afla in lichidare judiciara si nu am primit salariile lunar Am plecat prin transfer la 01-01-2003 la alta unitate operatiunea in cartea de munca si transferul fiindumi aprobate de lichidator.Pentru aceea perioada salariile l-am primit ,fiind inscrisa la masa credala de la lichidator si am inteles ca el a depus declaratia de cass in bloc si nu defalcat pe fiecare salariat.
pentru perioada 01.05.2001-31.12.2002 nu figurez ca am contribuit la casa de pensii,deoarece unitatea la care am lucrat nu a trimis declaratia cu statele de plata .Dovada ca am lucrat am si mi s-a oprit cass la salariu am cartea de munca .Ce se intampla pierd ca vechime acea perioada . ?
Va multumesc
Discuție pensionare 2013
buna ziua.
Mama mea e nascuta in 23/04/1957.s-a angajat in data de 15/07/1975 si pana in prezent nu a avut nici o zi intrerupere in cartea de munca deoarece trecerea de la o intreprindere la alta sa facut prin transfer.are lucrati 11 ani in grupa a II procent 100%.Pentru perioada 01.05.2001 pana la 31/12/2002 intreprinderea la care lucra si se afla in lichidare judiciara nu a depus la casa de pensii declaratiile de salarii si in baza de date nu figureaza ca asigurat in acea perioada.Salariile pentru aceea perioada le-a primit in noiembrie2003 de la lichidatordupa ce s-a vandut intreprinderea si am inteles ca lichidatorul nu a facut defalcat declaratiile pentru fiecare angajat .Mama a lucrat in aceea perioada asa figureaza si in cartea de munca si a plecat prin transfer la alta intreprindere la data de 01/01/2003 cu acordul lichidatorului.Cand poate iesi la pensie anticipat fara penalizare .?Pierde la pensie pentru acea perioada ?
Va multumesc
Răspuns la discuția dezbatere mostenire
parintii finului au decedat unul in 1997 iar tatal in 2005 dar nu au dezbatut sucesiunea dupa nici unul .va multumesc mult
finul meu a decedat in octombrie 2010 si nu a avut copii . A fost casatorit 15 ani si impreuna cu sotia au cumparat un apartament .Parintii lui au decedat acum 5 ani si nu au dezbatut mostenirea ,iar ca rude are o sora care traieste.La data mortii aveau o datorie la banca de 30000 roni ,dar era pe numele sotiei ca el nu avea servici.neavand copii am inteles ca la mostenire va venii sora cat are dreptul la casa? dar datoria din banca ? sotia are dreptul la mostenirea care nu e dezbatuta de la socrii ? daca da cate parti ? in urma socrilor a ramas o casa si multe terenuri dar de la moartea finului meu nu au mai primito in curte ca ii spun ca nu are dreptul si o amenita ca ii ia apartamentul.cheltuielile de inmormantare le-a suportat ea . cui trebuie sa se adreseze daca ei nu vor sa discute cu ea la un notar sau direct in instanta de judecata ca saraca nu prea are bani ca plateste banca. va multumesc