avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Activitate anda206

Activitate anda206

Discuție Minori-divort
buna ziua. Am17 ani si impreuna cu fratele meu de 12 ani va trebui sa ne prezentam in fata instantei pentru audiere peste 2 saptamani, deoarece parintii nostri sunt in divort.
As dori sa stiu ce fel de intrebari ne sunt adresate? Adica eu am suferit foarte mult datorita tatalui meu, care era violent, mai ales violenta psihica, ne ameninta si as dori sa stiu daca ii pot spune aceste lucruri judecatoarei cand vom fi audiati. Cat de mult ar conta aceste lucruri in proces?
Va multumesc!
Deci cererea de ordin de protectie a fost depusa in luna mai, pe 18 mai, iar primul termen de judecata a fost 29.11.2012, s-a depus pt preschimbarea termenului si a fost dat noul termen 04.10.2012. Nu mi vine sa cred nici acum cat de mult timp a fost lasat?? Pentru ce? Cand noi suntem torturati zi de zi
Va multumesc ca mi-ati raspuns la intrebare. Vreau sa va spun ca sunt disperata si ca traiesc cu frica zilei de maine atat eu cat si cei doi copii. Acest animal. ca nu-l pot numi altfel, a facut o scena de violenta in urma cu o seara, amnintandu-mi baiatul cu moartea, spargand geamuri, intrerupand electricitatea. Cei doi copii si mama mea sunt ingroziti, iar politia nu a facut altceva decat sa-l avertizeze verbal si sa-i dea o amenda.
sunt ingrozita de faptul ca acesta poate amana judecarea ordinului de restrictie atat de mult. Oare nu se gandeste nimeni prin ceea ce noi trecem zi de zi? Oare instanta nu poate hotari din primul termen al judecatii sentinta? Avem declaratiile de la politie, de la protectia copilului, martori, declaratia unui vecin la politie, si 2 plangeri penale.

Inca mai sper ca pe data de 4 octombrie, cand se judeca, instanta va lua decizia corecta.
Obiectul dosarului depus de avocat este :EVACUARE, EXERCITARE AUTORITATE PÃRINTEASCÃ, EMITERE ORDIN DE PROTECŢIE. Ce inseamna mai exact asta?
Va multumesc
Răspuns la discuția Ordin restrictie
Multumesc. Cat de importante sunt declaratiile copiilor in acest caz, tinand seama ca ei au fost supusi permanent la scene de violenta psihologica si verbala, fiind afectati de aceste lucruri?? Este necesara prezenta lor in instanta pentru eliberarea ordinului de protectie?, pentru ca acestia au multe de spus in opinia mea
Sotul meu este extrem de violent si de 4 luni traiesc alturi de copii mei o drama alaturi de acest om. Se imbata, face scandal, afecteaa in mod continuu dezvoltarea psihica, sociala a copiilor, ne adreseaza permanent injurii, cuvinte jignitoare si mai ales ne ameninta cu moartea, are acte de violenta, intrerupe programul normal al copiilor in fiecare seara si ma ameninta cu demisia locului meu de munca.
Am depus plangeri la politie, cat si la protectia copilului privind cele intamplate. Am depus si un ordin de restrictie, noua lege impotriva violentei 25/2012.
Sotul meu primeste amenzi frecventa acasa, pe care nu le plateste, evident, pe care sunt mentionate motivele amenzi. Pot sa folosesc aceste documente ca probe in instanta? Ce alte documente mai pot folosi? Cat de mult poate dura un astfel de proces avand in vedere situatia critica?(sotul MA AMENINTA ca isi va pune avocatul sa amane termenele pentru a ne face viata un calvar in continuare).
Va multumesc
Discuție Partaj
Buna ziua. Sunt in divort cu sotul meu si as dori sa aflu cateva detalii despre partaj.
Casa in care stam este a mamei mele, ea fiind proprietara, eu fiind trecuta pe titlul de proprietate ca mostenitor. Sotul ma ameninta ca si casa o sa intre la partaj, dar din cate stiu eu bunurile mostenite nu intra la partaj.
De asemenea, mai detin si niste terenuri agrigole, iar sotul meu sustine ca poate cere despagubiri pe urma acestora, insa acesta rareori a fost sa munceasca la camp. Poate sa obtina despagubiri la partaj de pe urma terenurilor agricole tinand seama ca muncile agricole au fost in cea mai mare parte facute de mine si mama mea?
De asemenea aveam niste aparate electrocasnice cumparate in timpul casatoriei, acestea fiind pe numele sotului, iar acum acesta sutine ca sunt ale lui, incepand deja sa-si mute din ele fara aprobarea mea, ceea ce nu mi se pare legal.
Ma mai ameninta ca el a avut serviciu si ca ne-a intretinut pe mine si cei doi copii si ca o sa fiu obligata sa-l desbagubesc cu o suma gigantica cand va trebui sa plece, insa el nu s-a intretinut din acel salariu?
Bunurile care exista din-nainte ca acesta sa vina aici pot intra la partaj? Acesta ma ameninta ca anumite bunuri cumparate de parintii mei le vor supune la partaj.
Va rog lamuriti-ma si pe mine. Va multumesc:(
Credeti ca plangerile de la politie si cele de la protectia copilului sunt necesare pentru solutionarea cauzei?? Nu stiu ce alte acte imi pot fi de folos, pentru ca doresc o solutionare cat mai rapida. Va multumesc din suflet celor care mi-ati raspuns
s a apelat la o cerere de preschimbare a termenului, cu solutionare in octombrie, dupa parerea mea prea tarziu:(:(. Care sunt conditiile care trebuiesc indeplinite pentru a-l da afara pe acest individ? Adica am depus aceasta cerere de evacuare si protectie. Se poate solutiona de la primul termen? Daca nu cat poate dura?
Va multumesc
Dar cu ce difera aceasta ordonanta de ceea ce am depus noi, aceea evacuare si ordinul de protectie? Ne ajuta asta intr-un fel? Si cat poate dura procesul in cazul descris de mine mai sus, tinand seama de violenta sotului?
De asemenea, cat poate dura divortul? Tinand seama ca am 2 copii care vor sa ramana cu mine. Am inteles ca sunt in jur de 3-4 termene de judecata, pentru ca am inteles ca numai dupa divort sotul poate parasii casa pentru ca pana atunci refuza sa plece

Da, pe buletin acesta are adresa cea la care locuim acum.
Buna ziua, am 38 de ani si impreuna cu mama mea si cei doi copii traim in spaima in fiecare zi din cauza sotului care ne-a distrus viata. Am depus cererea de divort la sfarsitul lunii aprilie, iar prima infatisare este pe 13 septembrie. Datorita violentei sotului meu am depus si urmatoarea cerere:evacuare, EXERCITARE AUTORITATE PÃRINTEASCÃ, EMITERE ORDIN DE PROTECŢIE.
As dori sa stiu cum se procedeaza pentru ca cererea de mai sus se judeca tocmai in data de 3 octombrie iar pana atunci este imposibil de trait cu acest om.
Avem plangerile de la politie, plus plangerile depuse de copii la protectia copilului.
Care sunt sansele sa se mai dea un termnen pentru judecarea ordinului de protectie? Se poate solutiona din prima data a judecatei? Sotul m-a amenintat ca avocatul lui va cere amanarea a cat mai multor termene pentru a ramane in continuare in casa noastra! Este posibil sa faca una ca asta doar ca sa se razbune si sa incerce sa ne dostruga in continuare? Cat de mult poate dura un astfel de proces, in situatia in care noi suntem presati de luni de zile de acest om, suntem amenintati cu moartea si batjocoriti? Precizez ca casa este a mamei mele, iar eu apar pe actul de proprietate ca mostenitor. Va rog ajutati-ma! Sunt disperata. Va multumesc!:(:(:(:(:(:(:sorry: