avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Activitate ionutalex86

Activitate ionutalex86

Nu a vrut sa-mi inregistreze cererea deoarece nu am avut acte doveditoare care sa arate ca inca mai sunt proprietarul auto ptr care s-a platit taxa. Am insistat si degeaba. Mi-au cerut si cartea si talonul masini in original
Buna seara. Am aflat faptul că se restituie sumele reprezentand taxa de poluare a autovehiculului publicata in oug 93/2022.
Intrebarea mea este :
Mai pot recupera taxa daca nu mai sunt proprietarul masinii ? Detin copii de pe talonul si cartea masinii in cauză , copie de pe chitanta taxei de pouare.
Am fost la cei de la anaf sa depun cererea si doamna de la ghiseu mi-a zis ca daca nu mai sunt proprietar al autoturismului si daca nu am cartea in original si talonul nu se poate restitui. Este adevarat? Exista o portita ptr a recupera aceasta taxa daca nu mai sunt proprietar ?
Va multumesc pentru atentia acordata
Buna ziua . Numele meu este Lamasanu Ionut si vin cu o nelamurire din partea tatalui meu. Nu stie sigur daca i-a calculat corect aceasta decizie cu grupele de munca si daca mai poate beneficia de recalcularea din 2018-2019 pe grupele de munca .
Mai jos o sa va scriu date din decizia lui de pensie din 02.07.2009
1. in baza legii nr 19/2000 se admite pensia sociala 901 lei
2. varsta 50,6 luni
varsta standard de pensionare 63.6 luni
Reducerea varstei standard de pensionare;
- datorita conditiilor speciale si deosibite de munca 13 ani si 0 luni
3. Stagiul de cotizare
- stagiul complect de cotizare [ conf. lg.192000] 32 ani
- total stagiu de cotizare realizat 45 ani 0 luni si 11 zile
dintre care ; - sector de stat din care ;
- in gr. I [ lg.3/1977 ] 22 ani 7 luni 18 zile
- in gr. II [ lg.3/1977 ] 1 ani 6 luni 9 zile
- conditii deosebite 1 ani 2 luni 26 zile
- conditii normale 6 ani 5 luni 17 zile
- stagiul asimilat 1 an 5 luni 27 zile
- stagiul asimilat [alte drepturi asig.soc.] 0 ani 2 luni 4 zile
- stagiul aferent gr. I si II 11 ani 6 luni
4. Puncte realizate [cu sp.V. in perioada 03.1970 -03.1992]
a. numar puncte realizate 30.63135
numar puncte conf. OUG 209/2008 ;10.69359
b. punctajul mediu anual 1.29140
dic care , maj.OUG 209 /2008 = 0.33417
Valoarea punctului de pensie 697.50

Va multumesc frumos pentru atentia acordata si va doresc o primavara frumoasa
Răspuns la discuția Antecontract achiziție imobil
Va multumesc frumos pentru informatii. Cu siguranta va voi urma sfaturile.
Va doresc multa sanatate si o seara frumoasa in continuare.
Buna seara tuturor! Ma numesc L.Ionut si am o intrebare legata de un antecontrac de vanzare cumparare al unei garsoniere.
Il luna octombrie 2016 am facut un antecontract de vanzare cumparae la un notariat intre mine si dezvoltator achitând atunci un avans de 20.000 euro din totalul de 25.000 . Antecontractul expira vineri 24.02.2017. Exista vre-un risc daca nu il reinoiesc? Daca dezvoltatorul zice că nu poate saptamana aceasta sa meargă la notar si spune ca de luni încolo sa mergem sa reanoim antecontractul, se poate intampla ceva daca este expirat? Precizez ca dezvoltatorul nu este încă gata cu utilitățile si intabularea,cadastru ( actele necesare ptr contractul de vanzare cumparare)
Va multumesc frumos pentru atentia acordata. Ionut din Bucuresti
Discuție Mostenire
Buna ziua. Poveste mea este următoarea iar întrebarea va fi la final : bunicul meu a avut o casa cu terenul din jurul ei. Bunicul la crescut pe tata nefiind al lui.Tata Fiind al bunici mele dintr-o căsătorie anterioara.Când tata s-a căsătorit cu mama, bunicul ia dat mamei mele prin vanzare-cumparare casa și terenul. Intre timp tatăl meu a decedat. Tata mai are un băiat cu o alta femeie iar acesta mă amenință că o să mă de-a în judecată ptr că are și el dreptul. Este adevărat că are și el dreptul chiar daca actele vânzare cumpărare au fost făcute între bunicul și mama mea? Repet bunicul fiind tatăl tatălui meu. Mulțumesc mult pentru atenția acordată
Cu stimă și respect L.Ionut
Răspuns la discuția Antecontract de vanzare/cumpare
va multumesc frumos pentru raspunsul dat si o sa tin cont de sfaturile dumneavoastra!
o zi buna va doresc
Buna ziua. Doresc sa achizitionez o garsoniera iar managerul de proiec mi-a oferit un pret la plata cash (25000 euro).am dat 500 euro la rezervare garsoniera si doreste restul pana la 20000 euro la semnarea antecontractului vanzare-cumparare si cei care raman 5000 euro la final cand se va semna actul de vanzare cumparare.mentionez caci constructia ese in desfasurare si mai are circa 35 la suta pana la finalizare (termen de finalizare decembrie) iar actele au spus ca sun gata prin lina februarie.
Intrebarea me este daca este bine ceea ce fac; sa dau o suma asa mare la antecontract (sau asta inseamna plata cash) chiar daca ei nu au actele gata (cadastru, intabulare etc) ? se poate face antecontract fara intabulare si cadastru? iar daca se poate face antecontract, se poate trece in cartea funciara ?
sunt la prima tranzactie de acest fel si am o mica teama de acee va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. va multumesc pentru atentia acordata si va doresc o zi placuta in continuare! cu stima si respect Lamasanu Ionut :)
Răspuns la discuția Concediu crestere copil
va multumesc frumos pentru ajutor. va doresc multa sanatate
Buna ziua si imi cer scuze daca deranjez! Sotia mea munceste in functia de bucatar la un hotel din Bucuresti din luna decembrie 2013 (cu acte in regula). Ea acum este insarcinata in luna 3-a iar la ultima ecografie i s-a spus faptul ca sarcina este pozitionata jos. a fost sfatuita sa nu ridice greutati iar la serviciul ei este nevoita sa mai faca si asemenea lucruri. Intrebarea mea este urmatoarea: Cat timp de cotizare trebuie acumulat ca sa beneficieze de prenatal, postnatal si concediu de crestere copil? Maine o sa mergem la medicul ginecolog cu rezultatul de la ultima ecografie si ma gandesc daca o sa ii dea concediu medical (pentru o sarcina dificila) in urmatoarea perioada pana la cocediul prenatal, se va pune acest medical la acea perioada de cotizare?....sau trebuie sa munceasca pana implineste acea perioada de cotizare? Va multumesc frumos pentru atentia acordata si va doresc tot binele din lume