avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Activitate IxulescuPaul

Activitate IxulescuPaul

Răspuns la discuția INFORMATII scrise BEJ
Asa ma gandeam si eu.Dar de la BEJ mi-a spus, persoana care se ocupa de dosar, ca NU CREDE ca exista alta posibilitate decat copierea intregului dosar(care ar dura 2 zile).Am solicitat in scris pe mail, confirmarea scrisa a informatiilor furnizate telefonic dar nu am mai primit raspuns.Desi, initial mi-a raspuns in 20 minute.Dar intre timp si-a dat seama, si i-am confirmat, ca vreau sa fac contestatie.Ma duc dimineata acolo si vor gasi, cred, o solutie.
Oricum, riscul de aparitie de acte de executare peste noapte, care sa faca sa dispara perimarea, implicit prescrierea, e major, avand in vedere ca executorul are deja dosar penal si e prieten cu juristul de la firma de recuperari.
Pana la urma ar fi vina mea.Deja am fost fraier.Nu mai insist si ma duc, in vizita surpriza, la Bej.
Multumesc!
Exista posibilitatea de a cere executorului sa furnizeze informatiile cerute, in scris cu stampila si semnatura, fara a xeroxa intreg dosarul de executare?Care ar fi reglementarea?
Răspuns la discuția Taxa timbru
Pentru a risipi orice nelamurire, in privinta unei taxede timbru, va adresati instantei cu actiunea pe care vreti sa o intreprindeti.Iar instanta, FIIND SINGURA IN MASURA SA STABILEASCA VALOAREA TAXEI DE TIMBRU, va va pune in vedere sa platiti taxa de timbru pana la primul termen si va va comunica valoarea ei.O platiti si, la primul termen, prezentati chitanta.Daca nu va convine valoarea, nu o platiti si actiunea se stinge.Aceasta este calea corecta, legala, chiar daca in practica cam toti procedeaza altfel, cu avocatii in frunte, platind taxa "din auzite" si din presupuneri.Va spun din experienta, dupa zile intregi pierdute cautand acelasi raspuns.Asa am procedat si instanta a respins, asa cum era normal, exceptia netimbrarii invocata de intimata.

[Mesaj editat - partea ştearsă se referea la un mesaj care a fost ulterior şters]
Daca, pe calea contestatiei la executare, nu am invocat un motiv existent la acel moment, respectiv faptul ca titlul executoriu (contract credit) isi pierde puterea executorie in momentul cesiunii de creanta, nestiind acest fapt, solutiile instantelor in acest sens fiind ulterioare contestatiei (ex.: Sentința civilă nr. 6045/2013 dată în dosar număr 18767/211/2012, de Judecătoria Cluj-Napoca), MAI AM VREO CALE DE ATAC pentru a se constata acest fapt?
Dar mostenitorii tatalui meu, parte in acelasi dosar, decedat intre timp, fiind terte persoane interesate, pot invoca acest fapt intr-o noua contestatie?Daca da, cand?Doar dupa ce se incepe urmarirea silita impotriva lor?
Daca poprirea a fost infiintata, pe contul debitorului, pentru sumele incasate de la angajator, aceasta isi pierde efectele odata cu incetarea raportului contractual, mai exact pensionare?
Poprirea pensiei isi pierde efectele la data decesului pensionarului?
Daca nu, dar nu au fost efectuate acte de executare mai mult de 6 luni, mai exact retineri de sume, avand in vedere ca nu mai datoreaza niciunul dintre terti sume debitorului, poprirea se perima?
Răspuns la discuția PERIMARE EXECUTARE SILITA
Multumesc!
Banuiesc ca ar reprezenta o recunoastere a datoriei si un temei legal pentru a cere o alta executare silita, in cazul perimarii, respectiv anularii actualei executari silite.Tocmai din acest motiv ezit sa semnez angajamentul.Dar nu stiu daca, semnand acum, in cursul executarii, face vreo diferenta.
Asa banuiam si eu, mai ales ca executorul e prieten cu juristul care reprezinta "creditoarea".Dar am vrut sa ma asigur.Deci chiar sunt "baieti buni" si ar trebui sa accept angajamentul, pentru a nu trece la executarea bunurilor?!?Si nu vor sa ma pacaleasca?!?Mi se par prea amabili... suspect de amabili.Mai ales ca insista de la B.E.J. sa-mi faca o favoare.De asta am intrebat.O fi!...
Multumesc pentru raspuns!
Stiam, din ce am citit, ca poprirea pe cont ramane activa pana la acoperirea datoriei, nu se perima, dar numai datorita faptului ca, existand retineri lunare(sau cel putin periodice), executorul face acte de executare si incheie procese verbale.Altfel... nu vad de ce ar mai exista dezbateri si , mai ales, riscul pentru "creditori" ca executarea lor sa se perime.Iar unele chiar se perima, din spete citite.S-ar infiinta proprire si gata!!! Dar nu e asa... Cum e, nu stiu exact.De asta intreb.
Nimeni nu-si ascunde nimic.
Executare silita inceputa in mai 2012, dupa vechiul cod.Continua dupa vechiul cod?
Exista poprire cont.Dar nu au mai fost facute plati si retineri din februarie 2015.
Ultimul act de executare, de care am cunostiinta, este retinerea de 1/3, din pensia pe luna aprilie a tatalui meu(decedat pe 6 aprilie 2015), cu mai mult de 6 luni in urma.
Tatal meu era debitor, iar eu sunt codebitor, in acelasi dosar de executare.
S-a perimat executarea silita?Daca cer constatarea perimarii, si o obtin, se anuleaza toate actele de executare?Avand in vedere ca in iulie 2012 s-ar fi implinit termenul de prescriptie, creditorul ar mai putea cere (re)inceperea executarii silite?
Daca semnez un angajament de plata, URGENT, cum imi cer de la B.E.J., pana ma lamuresc cum e cu perimarea, influentez cu ceva perimarea, respectiv prescrierea?