avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate silviaRadu54

Activitate silviaRadu54

Bună ziua, în anul 2000 am construit o casa în regie proprie, Subsol,parter,etaj mansardat și pod nelocuit. Exista acte,autorizații, etc la tot mai puțin subsolul (tehnic).E ca si cum nu exista. As vrea sa las actele fără probleme în urma mea, mai ales ca,casa e donata ,eu având drept de uzura fruct.
Întrebare : cum introduc acum pivnița =subsol în acte.
Va mulțumesc
Silvia
Buna ziua ,
Am facut la primaria Sectorului 3 din Bucuresti o solicitare de atribuire a titlului de proprietate pentru terenul aferent apatamentului unde locuiesc conform Legii nr. 18 / 1991, art 36 alin 2.
Acest apartament l-am donat fiului meu cu uzul fruct subsemnata. Impozitul , rolul este nominalizat astfel : Numele copilului care a primit donatia si uzul fruct subsemnata.
Raspunsul Primariei final, dupa ce mi-au cerut in 3 randuri Certificate fiscale pentru ca expirau termenele pana deeschideau ei dosarul , declaratii notariale, etc….acum au gasit o alta gaselnita :
“ NU poate fi solutionata cererea pana la transmiterea deplinei proprietati prin stingerea dreptului de usufruct viager asupra apartamentului “, cu alte cuvinte pana mor eu.
V-as ramane racunoscatoare cu un raspuns la ce as putea face , va multumesc
Silvia
Răspuns la discuția Dreptul de uzufruct
Mi-au răspuns printr-o simpla adresă, nici decizie, nici notificare !
Mulțumesc și eu, ce ma sfătuiți ca pot face?
Buna ziua ,
Am facut la primaria Sectorului 3 din Bucuresti o solicitare de atribuire a titlului de proprietate pentru terenul aferent apatamentului unde locuiesc conform Legii nr. 18 / 1991, art 36 alin 2.
Acest apartament l-am donat fiului meu cu uzul fruct subsemnata. Impozitul , rolul este nominalizat astfel : Numele copilului care a primit donatia si uzul fruct subsemnata.
Raspunsul Primariei final, dupa ce mi-au cerut in 3 randuri Certificate fiscale pentru ca expirau termenele pana deeschideau ei dosarul , declaratii notariale, etc….acum au gasit o alta gaseslnita :
“ NU poate fi solutionata cererea pana la transmiterea deplinei proprietati prin stingerea dreptului de usufruct viager asupra apartamentului “, cu alte cuvinte pana mor eu.
V-as ramane racunoscatoare cu un raspuns la ce as putea face , va multumesc
Silvia
In cazul in care pentru speta de sus au trecut 45 de zile si nu am primit nici un raspuns de la Casa de Pensii si nu vreau executor judecatoresc, pot sa fac plangere penala pentru nepunerea in executare a unei hotarari judecatoresti ? Pot folosi art.287 art. ( e ) Cp , prin asimilare ?
Multumesc
Printr-o hotarare judecatoresca ramasa definitiva in urma recursului am castigat drepturi restante la pensie din anul 2012.

1. Cum trebuie sa procedez?
2. Sentinta judecatoareasca legalizata cu menţiunea definitivă şi irevocabilă trebuie investita si cu formulă executorie ?
2. Care este termenul legal in care trebuie sa primesc sumele restante si noua Decizie recalculata de pensie ?

Va multumesc
La dosarul de pensie pentru limita de virsta, printre alte acte si adeverinte am depus o adeverinta in care erau evidentiate pentru anii 1993 - 2001 sume cu caracter nepermanent ( prime si alte drepturi ) in care se scrie " penstru aceste venituri nu v-a fost retinuta si virata contributia pentru pensie suplimentara, DAR ANGAJATORUL A PLATIT CAS INCLUSIV pentru aceste sume, ele fiind parte integranta a fondului de salarii. "
Bineinteles ca aceste sume nu au fost luate in calcul de casa de pensii.

Intrebare :

DE CE NU POT FI LUATE IN CALCUL ACESTE SUME ?

pentru aceste sume reprezentand venituri suplimentare , angajatorul a platit contributia de asigurari sociale la sistemul public de pensii, aceste drepturi salariale suplimentare au fost incluse in salariul de baza brut, iar bugetul asigurarilor sociale a fost alimentat cu contributia de asigurari sociale platita de catre angajator.
Dar printr-o actiune in justitie ? Se poate face analagie cu munca in acord ?




Răspuns la discuția Legea 263/2010
Va multumesc foarte mult pentru efortul si promptitudinea raspunsului Dvs.
cu stima
Răspuns la discuția Legea 263/2010
Sunteti foarte amabil, eu nu am stiu sa dau toate datele necesare acum trec mai jos tot ce am, inclusiv niste semne de intrebare ..pentru care imi cer scuze ...

sex : F, nascuta la 11.01.1948

 Iese la pensie in iunie 2006 – cu punct pensie 0,03214 ( intre ianuarie 1990 si feb 2010 nu mai lucreaza , eu am gresit ca am scris ca a iesit la pensie !!!! )
Stagiu de cotizare realizat 14 ani 9 luni si 16 zile din care 3 ani in sector agricol
 Se face o revizuire a pensiei in feb 2010 in care I se adauga gr. II de munca si are astfel :
Stagiu de cotizare realizat :
17 ani 3 luni si 16 zile
Grupa II : 10 ani 2 luni 26 zile
3 ani in agricultura si
conditii normale: 1 an 6 luni si 20 zile
Stagiu aferent grupa II = 2 ani si 6 luni
Puncte realizate 10,42047 punctaj mediu anual 0,40891.
 Alta decizie nu are ! sau cel putiun nu am mai gasit la ea…cu toate ca in mai 2012 cind scriu casei de pensii, avea punctul de pensie pe talon de 0,46804 ????!!!!
Cer prin adresa catre casa de pensii in mai 2012 recalcularea pensiei cu OUG 100/2008 si OU 114/2009.
Primeste talonul pe luna iulie astfel :
 punct majorat de la 0,46804 la 0,51395,( aici imi cer eu scuze ca in emailul trecut am scris gresit 0,51295 ….scuze ), pensie marita de la 350 la 377 si suma restanta de 486 RON.
Scriu din nou la casa de pensii si cer explicatii pe sume deoarece nu a venit nici o decizie de pensie si primeste raspuns in 22 aug 2012, astfel “ urmare solicitarii dvs. incepind cu luna 07.2012, ati beneficiat de art. 169 din Legea 263/2010 pentru perioada efectuata in grupa de munca, punctajul crescind de la 0,46804 la 0,51395, iar cuantumul pensiei crescind de la 350 lei RON la 377 lei RON, de asemenea ati primit si o diferenta in cuantum de 486 lei RON pe perioada 01.2011 – 06.2012. “, fara alte comentarii vis a vis de OUG 100/2008, si fara a se emite o noua Decizie de pensie , asa cum cred ca era normal !!!!!
Cu scuzele de riguare , va rog sa-mi spuneti daca sa insist si pe OUG 100/2008 si va multumesc enorm pentru ajutor…eu inteleg dreptul de prescriptie de 3 ani ( caasa prevede legea ) dar casa de pensii nu si-a facut datoria..... in lege nu scrie ca era obligatia mea sa-scriu sa-mi cer drepturile, era obligatia lor sa le calculeze si sa le dea !!!!! nu sa astepte ei 3 ani ca sa nu mai dea banii la oameni....in aceasta situatie sunt mii de oameni in aceasta tara daca nu milioane....numai vecinii mamei pe care i-am intrebat nu au primit nici o marire si toti au lucrat pe aici in grupa II de munca...Groaznic !!!!!
Sa aveti sanatate va doresc
Am nascut 2 fetite gemene in 07 iunie 2005 si am beneficiat de indemnizatie de crestere numai pentru una dintre fete. Mai pot solicita acum retroactiv si pentru cealalta ?
Multumesc