avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Activitate contanda

Activitate contanda

Doamna Anca, nu contesta nimeni buna dumneavoastra intentie, dar modul de abordare a problemei a fost total gresit dupa parerea mea...
In primul rand problemele fetitei nu au aparut toate brusc, ele doar s-au agravat cu timpul, datorita stresului la care a fost supusa. Daca tatal nu a putut sa duca copilul la doctor ar fi trebuit sa se duca dansul la un psiholog care sa il invete cum sa se comporte cu fetita in situatia data. De ce a asteptat pana cand problemelei bietei fetite au luat o asa amploare?
Trebuie sa tineti seama de un lucru: copiii nu vor sa isi supere parintii si atunci incep sa spuna cam ce stiu ei ca si-ar dori parintele sa auda...adica dumneavoastra va spune ca ii place cand stati cu totii la masa si radeti sau glumiti si nu ii place "la buni", iar bunicii ii spune ca ii place linistea care este la ea si nu ii place cum este la dumneavoastra !!!(adica incep sa minta) Dumneavoastra scriati ca la tribunal a spus niste povesti de domeniul SF-ului despre cum a fost tratata la dumneavoastra in casa...deci copilul vrea sa ramana linga bunica si mama ei, acolo se simte ea mai in siguranta.
Este adevarat ca nici eu nu as sta departe de copilul meu timp de 2 luni, mai ales 2 ani, dar atata timp cat punctul de vedere al mamei lipseste din discutia de fata, ma abtin sa fac comentarii.
Cert este ca toate problemele fetitei, legate de rezultatele la scoala, de sanatate si cele de comportament, provin de la "razboiul" in mijlocul caruia ea s-a trezit aruncata. Daca parintii o iubesc cu adevarat ar trebui sa lase la o parte orgoliile si ambitiile si sa gaseasca o modalitate de comunicare.
Denumirea de "mama vitrega" nu este cea din povestea Alba ca zapada, orice ve-ti face dumneavoastra pentru ea, in sufletul ei "mama" va fi tot mama, pentru ca "sangele apa nu se face" (chiar daca uneori este dureros).
Tatal trebuie sa castige sufletul si increderea acestui copil, nu o hartie prin care domiciliul sau este la tata! Ce va face tatal cu aceasta hartie daca fetita este in continuare dezorientata si rupta in mii de bucati de acest razboi dintre parinti? Incercati sa rezolvati problema tratand si vindecand cauza nu efectul!!!
Daca mama nu da dovada de maturitate (dupa cum spuneti), sa aiba macar tatal maturitatea necesara si sa faca unele concesii spre binele fetitei, dar sa nu se indeparteze de ea!!! nici nu banuiti cat de aspru ii judeca mai tarziu copiii pe parintii care au gresit in repetate randuri fata de ei.
daca va treziti cu alti bani in cont, conform legislatiei in vigoare, sunteti obligat sa restituiti banii in maxim 3 zile de la obtinerea informatiei! pentru a restitui banii cel mai bine este sa solicitati bancii dumneavoastra refuz la incasare sau sa faceti efectiv plata in contul de unde au fost primiti! Aceasta obligatie de restituire o aveati si la prima suma incasata eronat.
Doamna, am si eu o intrebare: problemele fetitei si racirea relatiilor ei cu tatal nu cumva au inceput in momentul in care ea a aflat ca tatal ei se recasatoreste?
Copiii spera in sufletelul lor ca parintii se vor impaca, dar in momentul in care unul dintre ei se recasatoreste, realizeaza ca aceasta "impacare" este tot mai departe....ei se simt parasiti si abandonati, chiar daca parintele cu care stau le ofera toata dragostea din lume! si asta pentru ca ei au "pierdut" unul din parinti.
Daca tatal a facut greseala pe care a facut-o fostul meu sot, sa ii spuna copilei ca "va avea o noua mama" e de inteles atitudinea micutei. Asta va spun din experienta mea, cand fetei mele (care atunci avea 9 ani) i-a spus asa ceva tatal ei, a fost foarte dezorientata si speriata (in conditiile in care eu eram si fizic langa ea, nu la mii de km distanta) si m-a intrebat cu lacrimi in ochii daca eu "vreau sa o dau"!!! Am simtit ca imi cade cerul in cap... si i-am explicat copilului ca nu incape in discutie asa ceva, iar aceea femeie nu este mama ei ci doar sotia tatalui ei.
Din ceea ce povestiti dumneavoastra,("atac de panica in timpul procesului") problemele fetitei au fost agravate (daca nu chiar declansate) de incercarea tatalui de a stabili domiciliul la el.
Este foarte bine pentru fetita daca mama ei o ia sa locuiasca impreuna, in acest fel sunt convinsa ca problemele psiho-sociale de care spuneti vor fi mult diminuate!
Spuneti ca aveti si dumneavoastra o fetita, credeti ca i-ar fi mai bine sa locuiasca cu o straina(imi cer scuze, dar in ochii unui copil asta este o "mama vitrega") decat cu dumneavoastra?
Daca vreti sa o ajutati pe fetita sotului dumneavoastra, puteti sa o faceti oferindu-i dragoste si incredere, incercand sa fiti prietena cu ea, nu mama! Copilul s-a simtit amenintat de demersurile tatalui, in mintea ei nu a fost decat faptul ca isi va pierde si mama dupa ce, deja, isi "pierduse" tatal...
Cat despre ceea ce au spus cei de la pasapoarte din Bucuresti, presupun ca nu le-ati spus corect datele problemei, deoarece eu am facut de mai multe ori pasaport individual fiicei mele chiar la Directia de Pasapoarte din Bucuresti, pe baza hotararii de divort in care scrie "incredintata spre crestere si educare mamei" fara nici un acord din partea tatalui, pentru ca asa este legislatia in vigoare!
Iar in privinta stabiliri pensiei alimentare, este o eroare, nu poate fi 75% din veniturile tatalui ci 25%!
Este de laudat faptul ca aveti o relatie atat de apropiata cu copilul, dar trebuie sa luati in calcul si faptul ca la pubertate copiii devin mai rebeli si e normal sa ii "deranjeze" anumite limite impuse de parinti. Vorbiti si cu mama copilului si vedeti daca problema este chiar reala, copiii care provin din familii destramate au tendinta de a deveni duplicitari!
Cat despre limitarile accesului dumneavoastra in casa fostei sotii, sunt de inteles, dumneavoastra cum v-ati simti sa vina in casa mai tot timpul fostul sot al actualei dumneavoastra sotii?
In urma deschiderii unui proces s-ar putea sa pierdeti foarte mult din ceea ce a-ti castigat in anii de dupa divort pentru ca vor apare tensiuni intre toate persoanele implicate! iar cel care va pierde cel mai mult va fi chiar copilul...
Fratele dumneavoastra s-a gandit cam ce se intampla daca masina e implicata intr-un jaf sau intr-un accident cu morti? ca spuneti ca nici nu stie numele real al "smecherului".
Dragi bunici,
Vreau sa va dau un exemplu trait de mine, din care poate trageti niste concluzii ........
Ambii mei parinti sunt licentiati si mama chiar a fost ... profesoara!!!
Tatal meu a fost un parinte destul de strict cu mine si cu sora mea, dar cand a venit vorba de nepoti, chiar si-a incalcat unele principii, printre care si acela de a nu interveni nimeni cand un parinte ii face observatie copilului sau !!! A trebuit sa ii aduc aminte de mai multe ori ca este un principiu pe care l-am invatat chiar de la el si pana la urma s-a controlat si nu a mai intervenit!
Intr-o zi, venind de la servici, am gasit-o pe fiica mea -care avea cam 3 ani atunci- in capul lui, stateau amandoi la televizor!!! si i-am spus ca nu il inteleg, cu noi a fost un tata destul de exigent, iar fata mea i s-a urcat si la propriu si la figurat in cap. Raspunsul primit m-a lasat fara replica "ATUNCI ERAM PARINTE SI TREBUIA SA VA EDUC, IAR ACUM SUNT BUNIC SI TREBUIE DOAR SA MA JOC CU NEPOTII, VOI TREBUIE SA II EDUCATI"
Cat despre mama, care a fost profesoara, am simtit pe pielea mea ca era mult mai permisiva si avea o viziune mult mai larga cu elevi, dar cand venea vorba de noi, copiii ei, se schimba total atitudinea. Intr-un fel este normal, pentru ca intervine implicarea emotionala si responsabilitatea este una cand e vorba de copiii tai si alta cand e vorba de elevi.
Mai trebuie luat in calcul si faptul ca modul de a educa si creste copiii in ziua de azi nu este la fel cu cel de acum 20-30 de ani, pentru ca nici copiii nu mai sunt la fel!
Incercati sa priviti lucrurile si prin ochii norei dumneavoastra.
Dumneavoastra va placea sa va spuna soacra cum sa va cresteti copiii?
Ar fi bine sa gasiti pana la urma calea de comunicare si de intelegere cu nora pentru ca este in interesul nepoatei si al fiului dumneavoastra!
Va doresc numai bine si mult succes in rezolvarea problemei!
legea nu este retroactiva, doar ca nu a fost luata in seama nici de "contribuabili" si nici de cei care trebuiau sa o puna in aplicare !!!
Din cite cunosc, nu se pot duce cu creantele mai mult de 5 ani in urma, deci asta inseamna august 2007 daca asta a fost prima instiintare care va fost transmisa. Mai multe detalii puteti afla si de aici:
[ link extern ]
Răspuns la discuția copiator cumparat in rate
Din ceea ce scrieti, rezulta ca s-a achitat doar avansul, respectiv prima rata cum o numiti dumneavoastra.
Amortizarea mijloacelor fixe incepe in luna urmatoare intrarii lor in patrimoniul firmei, indiferent daca sunt achitate integral sau nu.