avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Activitate teo689

Activitate teo689

Multumesc pentru informatii. Ar fi fost foarte usor asa , cu ajutorul CNP-urilor, daca ar fi fost trecute pe certificatele de nastere , al mamei si al meu sau in certificatul meu de casatorie. Nu stiu daca se pot trece CNP-urile pe vechile certificate de nastere.
Multumesc pentru raspuns. O sa incerc pe toate caile.
Buna ziua, vreau sa fac succesiunea unei garsoniere dupa decesul mamei mele. Ea a divortat in urma cu 30 ani, insa nu a pastrat actul de divort. Am gasit totusi un nr de act de divort, trecut in decizia de pensionare. Cum procedez sa fac legatura intre mama si mine la notar.
Multumesc.
Asa este.
Va rog sa ma lamuriti cu privire la o a doua succesiune pe care trebuie sa o fac dupa parinti, care este procedura ?
Anul trecut a murit tata in luna februarie, am facut succesiunea dupa el, impartind apartamentul intre mine, fratele meu si mama. Dupa 4 luni a murit si mama. Nu am facut succesiunea imediat, in anul 2020.
Acum, in anul 2021, eu si cu fratele meu ne-am hotarat sa facem succesiunea dupa moartea mamei.
Mentionez ca nu am trecut pe rol la administratia financiara partea fiecaruia si nu s-a platit impozit.
Cum procedam pentru scoaterea unui certificat fiscal, necesar la notar?
Răspuns la discuția Parinte cu Alzheimer
Spuneti-mi va rog ce este o curatela si daca este obligatorie in acest caz?
Am o problema cu mama. Acum 2 luni tatal meu a decedat si de atunci mama mea a intrat intr-o depresie severa, care a degenerat in manifestari urate, cu pierderi de memorie, agresivitate, incoerenta, ceea ce a dus la internarea ei la spitalul Obregia. Eu mai am un frate cu care nu ma inteleg foarte bine, relatia este rece. As vrea sa stiu daca eu vreau sa o internez pe mama la un camin de batrani, dupa externarea din spital, trebuie sa cer acordul si fratelui meu? Sau la internarea intr-un camin de batrani este nevoie de acordul ambilor copii sau doar unul?
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Titular cont bancar decedat
Multumesc pentru raspuns.
Tatal meu a decedat, era casatorit si avea bani depusi intr-un cont bancar, fara imputernicit. Eu mai am un frate si vreau sa stiu daca banii din cont se impart la toti ( adica mama si cei doi copii) sau doar la cei doi copii.?
Multumesc.
Pe adeverinta apare numele de Dascaluc Costel, numele de familie Dascaluc fiind al tatalui vitreg si Costel fiind de fapt Constantin. Tatal meu se numeste Craciun Constantin, mama lui l-a inscris la CAP cu numele mai sus amintit. Am inteles ca se poate rezolva aceasta problema cu ajutorul a doi martori care vor da declaratii la notar cu privire la faptul ca acestia cunosc faptul ca Dascaluc Costel este aceeasi persoana cu Craciun Constantin.
Pe mine m-ar interesa daca se merita tot acest efort cu privire la aceasta pensie de agricultor sau cum i-o mai spune.