avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Activitate ionelala

Activitate ionelala

Solicitarea la Legea nr. 544/2001 referitoare la continutul unui contract incheiat intre o primarie si un constructor, privind reabilitarea unei strazi constituie informatie de interes public, sau prezinta o exceptie? multumesc
multumesc frumos!
Buna ziua,

Am o intrebare, se tot vehiculeaza in ultima perioada ca persoanele care aveau sume depuse pe Livretele CEC de economii de dinainte de 90 isi pot recupera banii, raportati la inflatia actuala sau in titluri de stat. Stiu ca o cale sigura este aceea de a da statul in judecata, insa este un proces de durata si nu stiu cu ce as mai ramane dupa ce se platesc toate cheltuielile de judecata.
Intrebarea mea este: Se pot recupera acei bani si pe alta cale? Pot face dovada existentei acelui libret de economii deoarece inca il mai am.
Multumesc!
Buna ziua,

Am o intrebarea legata de plata in plus a unor sume impuse de banci pe langa suma achitata de asiguratorul creditului.
Tatal meu a decedat acum doua luni in urma si avea 3 credite la care el era si asigurat. Mama a anuntat bancile si asiguratorii de decesul tatalui, la una dintre banci ea era trecuta ca co-titular al creditului, fapt ce ea nici nu-l stia, cand a vazut semnatura si-a dat seama ca era falsa. A inaintat demersurile necesare catre asiguratori si acestia au platit sumele datorate, insa cei de la banci o mai obliga pe mama la plata unei sume de aprox. 300 de lei fiecare. Cand intreba ce semnifica aceste sume nu primeste nici un raspuns, i se aduce la cunostinta doar ca daca nu plateste ii vor creste penalitati. (fapt ce s-a si intamplat, cam 30 lei la doua saptamani).
Mama ar plati sumele de bani, insa nu este sigura ca acest fapt va incheia relatile cu bancile, pentru ca mereu cand merge la banca i se comunica ca mai are cate o suma de bani de platit. (a cerut inchiderea contului si nimic)
Va rog, spuneti-mi in aceasta situatie ce este de facut? mi se pare ca este un abuz.
Multumesc!
Va multumesc foarte mult pentru ca m-ati lamurit. Am inteles ce trebuie sa fac si cum se calculeaza.
Va doresc o zi frumoasa!
Buna ziua,

Sunt studenta in anul II de studiu la un program de master la o facultate de stat cu invatamant la zi. Din aprilie 2013 pana in 10 ianuarie 2014 am lucrat cu jumatate de norma la un SRL care din pacate a intrat in insolventa si si-a inchis activitatea. In consecinta am contribuit la stat timp de 8 luni cu o suma calculata pentru venitul meu de 375 lei pentru programul de jumatate de norma.
Sunt insarcinata in 3 luni si urmeaza sa nasc in luna iunie anul acesta.
Stiu ca mamele studente iau o indemnizatie de crestere a copilului cu 200 lei mai mica decat mamele care au lucrat 12 luni in ultimii 2 ani si aveau un salariu minim pe economie.
In situatia aceasta nu stiu daca m-ar avantaja sa mai contribui individual la stat timp de 4 luni pentru a avea 12 luni de contributii, pentru a obtine o indemnizatie mai mare sau in momentul cand voi depune actele pentru indemnizatie se va tine cont doar de faptul ca am frecventat cursurile la zi. (lucrand cu jumatate de norma, calculul ar fi 8luniX375lei/12 care ar rezulta o suma f mica si voi beneficia de minimul acordat de stat).
Va rog sa ma ajutati sa gasesc cea mai buna solutie pentru a obtine o indemnizatie decenta pentru cresterea unui copil, legislatia s-a mai schimbat si au intervenit modificari destul de consistente. Unde as putea sa adresez mai multe intrebari legate de situatia mea?
Va multumesc!
Sunt proaspat absolventa a facultatii de A.P. si caut un loc de munca in domeniu.
As vrea sa stiu daca se merita sa particip la un concurs pentru un post de inspector de specialitate debutant, insa nu stiu cu exactitate ce salariu pot lua in cazul in care as avea aceasta functie. Stiu ca nu poate fi un salariu prea mare, m-as multumi daca ar fi macar minimul pe economie, deoarece sunt interesata sa profesez in domeniul studiilor terminate.
Multumesc!