Buna seara! Am si eu o nedumerire. Intre 2 societati s-a incheiat un contract de leasing la 05.09.2005. Datorita neplatii ratelor restante, contractul a fost reziliat de drept, iar la 29.04.2009 a fot ridicat autoturismul. La 15.10.2009 se emit 2 facturi reprzentand cost kilometri aditionali si utilizare defectuoasa, su scadenta la 25.10.2009. Se formuleaza cerere de excutare la data de 07.11.2012. In mod normal, executarea ar fi prescrisa, insa, in anul 2010, societatea de leasing formuleaza cerere de dechidere a procedurii de insolventa asupra utilizatorului, cerere ce a fost respinsa. In derularea acestui dosar de insolventa se achita doar ratele restante de leasing. Intrerupe aceasta plata cursul prescriptiei, avand in vedere faptul ca cele 2 facturi au alt obiect si nu au fost recunoscute niciodata de noi?
Reclamantul este fiul celui decedat. Acesta a cumparat in timpul vietii cu sotia sa (mama vitrega a reclamantului) o garsoniera pe care o estimeaza reclamantul la o valoare de 50.000 lei. Taxa de 3 % se calclueaza la aceasta valoare sau la 1/2 din garsoniera, care, practic, va intra in discutie?
Avand in vedere faptul ca insulta si calomnia au fost abrogate, este admisibila actiunea in pretentii prin care se solicita daune morale, pe cale civila? Partea este de-a dreptul terorizata de vecinul sau, care ii adrseaza injurii, o defaimeaza, ii arunca cu tot felul de substante prin curte, ii sperie clientii de la magazin, etc., lucruri care se intampla de 4 ani de zile. Exista inclusiv o filmare in acest sens si plangeri la politie. Care ar fi temeiul juridic? Se plateste taxa de timbru la valoare? Multumesc! :)
Buna ziua! Am si eu urmatoarea speta si nu stiu cum sa o solutionez. #-o O societatae a inchiriat un teren pe care si-a amplasat diferite utilaje, Intre timp, proprietarul a vandut terenul. Noul proprietar, deoarce nu ne intelegem la pretul chiriei, ne-a trimis o adresa sa ne luam utilajele, fara a ne atasa niciun act de proprietate, doar mentioneaza ca a cumparat terenul cu contract de vanzare-cumparare. Deoarece nu ne-am luat utilajele, a patruns cu doua masini pe teren si ne-a blocat calea de acces spre utilaje, noi neputand sa la mai folosim, stopand astfel procesul de productie si afectandu-ne relatiile contractuale cu beneficiarii nostri. Ce posibilitate de castig avem, din moment ce contractul de inchiriere espe inchiet pe termen ne 5 ani si cum sa procedam? Multumesc!!!
Va prezint urmatoarea speta, cu rugamintea de a ma lamuri si pe mine. Intr-o actiune in revendicare, paratul formuleaza intampinare prin care solicita respingerea actiunii si cerere reconventionala prin care solicita granituirea proprietatilor pe vechiul amplasament. Pe parcursul procesului, reclamanta doneaza terenul fiului sau. Acesta formuleaza cerere de interventie in nume propriu. Intrebarea este, se va respinge actiunea fata de ambii,(daca se va respinge) si se va constata ca a avut loc o transmisiune a calitatii procesuale active si reclamanta initiala nu mai are calitate, calitatea de reclamant fiind preluata de intervenient? Referitor la cheltuieli, se vor compensa daca se va admite atat revendicarea, cat si reconventionala privind granituirea? Multumesc anticipat!
Buna ziua! Am si eu o nedumerire: cand unul dintre vecini a schimbat gardul front stradal, a inlocuit vechiul stalp ce delimita proprietatile cu unul nou, care are dimensiuni de 25x25 cm. Cu acordul vecinului, a montat noul stalp, care, din expertiza, se afla 8 cm pe proprietatea sa si 17 cm pe proprietatea vecinului. Vecinul a decedat iar fiul sau solicita obligarea acestuia la demolarea stalpului deoarece se afla 17 cm pe proprietatea lui. Intr-o atare situatie, stalpul trebuia montat incat axul sa cada pe linia granituitoare sau trebuia sa fie montat cu totul pe terenul celui care l-a a inlocuit? Expertul concluzioneaza in sensul ca se poate aprecia cel mult ca cei 17 cm din stalp apartin vecinului...#-o