avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Activitate suits

Activitate suits

Buna seara. Am si eu o mare problema. Am un prieten care are fetita operata in Italia de transpozitie de mari vase la inima. A plecat cu E112 la Milano, formular prelungit o data pana la data de 23.05.2016, dar acum in urma interventiilor chirurgicale la inima, a aparut o membrana pe trahee, care trebuie operata si aceasta. Spitalul din Milano, solicita un nou formular E112, situatie in care acestia au programat-o la operatie, pe data de 17.05.2016. Cum se poate solicita un nou formular E112, daca pacientul nu poate fi transportat in Romania si nu se detine un raport medical complet, de la spitalul din Milano, unde a fost operata!? Tatal detine doar o adresa din partea spitalului, unde este internat copilul. Va multumesc anticipat. O seara buna.
Discuție Poprire salariu
Buna ziua. Va roga sa ma ajutati cu un raspuns, in urmatoarea problema:
parintii mei vor sa faca un imprumut financiar de la o institutie, eu sunt girant. Cei de la institutie pot cere direct angajatorului poprire pe salariu? Stiu ca doar prin hotarare judecatoreasca se poate cere acest lucru. Pe adeverinta este stipulat ca la cererea lor (directa, nu este stipulat ca prin executare silita sau hotarare judecatoreasca), pot cere poprire pe salariu. Sub incidenta carei legi se supune aceasta problema? Codul de Procedura Civila art. 728? Va multumesc anticipat. O zi buna
Buna ziua. Mama mea a iesit la pensie anticipat, dar a depasit acesta perioada, ajungand la limita de varsta si s-a facut recalcularea pensiei. Vrea sa isi deschida un PFA, am fost la Registrul Comertului, s-a inregistrat si acum din punct de vedere fiscal ce trebuie sa faca? Ce taxe/impozite trebuie sa plateasca? Tr sa plateasca ceva la Casa Pensiei si la sanatate? Ce formulare se completeaza la ANAF? Sper ca nu i se anuleaza pensia....Stiu ca daca este anticipata tr sa aleaga intre pensie si PFA. Astept raspuns urgent, va multumesc
Răspuns la discuția Succesiune
Imobilul este singurul bun. Nu sunt alte bunuri care pot intra la masa succesorala.Va multumesc mult pentru raspunsuri si ajutor. O seara buna.
Discuție Succesiune
Buna seara. Am si eu o problema, pe care va rog sa ma ajutati sa o rezolv. Bunica mea ,92 ani, are 2 copii (a mai ramas cu unul - mama - , unchiul meu a murit, fiind plecat in USA unde i-au ramas sotia si copii) si detine un imobil la curte, pe care i l-a vandut mamei mele, cu conditia contractuala de uzufruct viager. Pana la moartea bunicii mele, bunica este proprietar, apoi mama va deveni ea proprietar. Dupa decesul bunicii mele, succesiunea in cat timp se face? Am inteles ca exista penalitati financiare in cazul in care nu efectuezi succesiunea in termen de ..? zile. Daca exista acest contract de vanzare cumparare, mai poate veni cineva din familie cu pretentii asupra detinerii imobilului? Eu vreau ca bunica mea sa fie in viata pana la 1000 de ani, dar trebuie sa ma gandesc si la asemenea situatii. Va multumesc si astept raspuns. O seara buna.