avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate Anton_S

Activitate Anton_S

Multumesc mult pentru raspunsurile concludente si prompte!Weekend placut!
Buna ziua! Este obligatorie medierea in materie contraventionala? Daca da, atunci se suspenda termenul de 15 zile de contestatie? Concret, marti ar fi ultima zi in care fratele meu poate depune plangere contraventionala pentru anularea unui proces-verbal si cineva i-a zis ca actiunea va fi respinsa din start:O Multumesc!
Buna ziua! Mi s-a ridicat masina pentru parcare neregulamentara. Neavand asupra mea actul de identitate solicitat pentru completarea procesului-verbal, angajatul societatii m-a rugat sa dictez datele personale. Fiind foarte suparat, am dictat gresit ultimele 6 cifre ale CNP-ului, iar angajatul a gresit si anul nasterii, nu a scris ceea ce am dictat eu. Intentionez sa introduc plangere contraventionala, datele fiind gresite banuiesc ca sunt sanse. Intrebarea mea este daca evetual pot sa ma acuze de fals in declaratii? Precizez ca ”organul constatator” nu era politist local, era un simplu angajat al unei societati comerciale imputernicite de Consiliul Local. Multumesc.
Răspuns la discuția Suspendarea act administrativ
Va multumesc mult!
Răspuns la discuția Suspendarea act administrativ
Vă mulțumesc! Cunosc aceste prevederi, însă nu prea știu cum se aplică în practică. Termenul de răspuns la plângerea prealabilă fiind scursă, nu știu dacă mai pot să introduc suspendarea pe cale separată, în condițiile art 14 din Legea 554. Oare aceast articol trebuie interpretat în sensul că introducerea cererii de suspendare este posibilă doar în termenul de 30 de zile, în carea teoretic autoritatea ar trebui să răspundă plângerii, sau se poate și după acest termen? Ori, dacă introduc împreună cu acțiunea de anulare nu știu cum procedează instanța. Dacă fiecare capăt de cerere, atât suspendarea cât și anularea, primesc un singur termen, atunci cred că nu mai are rost să mă chinui cu suspendarea, nu? pentru că interesul ar fi acela de a suspenda aplicarea actului administrativ până la judecarea fondului.
Bună ziua! Intenționez să introduc o acțiune în anularea unui act administrativ normativ, insă probabil o să primesc un termen destul de îndepărtat. Până la soluționarea fondului aș încerca suspendarea executării acesteia. Problema este următoarea: cum ar fi mai avantajoasă, formularea cererii de suspendare separat, înainte de introducerea acțiunii propriu-zise de anulare, sau împreună cu aceasta? În orice caz, se poate introduce separat dacă termenul de răspuns la plângerea prealabilă a expirat deja? Sau în acest caz singura posibilitate rămâne introducerea odată cu acțiunea în anulare. Mulțumesc anticipat.
Bună ziua! Vă rog să mă ajutați în clarificarea următoarei probleme: Într-un proces de contencios administrativ care vizeaza anularea unui hotărâre a Consiliului Local, hotărâre cu caracter normativ cine are calitatea procesuală pasivă:
1. Municipiul X prin Consiliu Local, în calitate de emitent al actului, singur
2. Municipiul X prin Consiliu Local, în calitate de emitent, alături de Primar în calitate de reprezentant al unității administrativ teritoriale în justiție?
Deși am citit o mulțime de sentințe în domeniu, nu pot să ajung la concluzie fermă. În unele se stabilește că trebuie chemat și Primarul, în conformitate cu prevederile Legii 215 el fiind cel care reprezintă UAT în justiție, pe când în altele se specifică faptul că în litigiile formulate în baza Legii contenciosului administrativ, emitentul actului are legitimitatea de a sta singur în proces.Care este opinia Dvs. în acest caz? Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Incompatibilitate
Nu mi s-a oferit funcţia respectivă, ci astfel cum am scris mi s-a propus ocuparea, evident prin concurs. Deci incompatibilitatea este clară. Cine are competenţa de a constata incompatibilitatea? Dacă voi ocupa funcţia respectivă, consiliul local va constata incompatibilitatea sau viitorul angajator?
Răspuns la discuția Incompatibilitate
Bună ziua!Deci, să înţeleg că nu ar fi incompatibilitate, având în vedere că este vorba de două localităţi/instituţii diferite? Am citit şi eu această prevedere, şi interpretez în sensul că se aplică doar dacă este vorba de aceeaşi localitate, în cazul consilierilor locali. Dar cum rămâne cu Legea 188/1999, în baza acesteia nu se poate reţine incompatibilitatea?
Bună ziua. La alegerile locale din iunie am câştigat un mandat de consilier local si am fost validat. Recent, mi s-a propus ocuparea unei funcţii publice (funcţionar public de execuţie) la o Primărie din altă localitate. Am auzit multe păreri diferite despre o eventuală incompatibilitate în acest caz, şi v-aş ruga să mă ajutaţi care este adevărul până la urmă. Dacă ocup funcţia publică propusă, va trebui să renunţ la mandat? Dacă nu renunţ la mandat, oricine poate sesiza Prefectura sau există o procedură anume? Mulţumesc pentru atenţia acordată.