Buna seara.Am primit de la ANAF decizia de impunere 630 pentru plata CASS /2012.Sunt pensionar ,in acea perioada am lucrat pe baza unei c conventii civile.Conform decl.200,venitul meu anual a fost de 13680 lei.
Cei de la ANAF mi-au calculat CASS la un venit anual de 27360 lei si am de plata 1308 lei.Intreb, daca este corect sa platesc aceasta suma pentru un venit pe care nu l-am obtinut.
Se poate folosi ca sediu, pentru infiintare PFA un spatiu comun ,facandu-se un contract de folosinta gratuit intre Asociatia de proprietari si PFA ,care urmeaza sa incheie un contract de administrare cu acea Asociatie ?
S-au care ar fi varianta cea mai buna si in acelasi timp legala.
Sunt pensionar cu gradul II de invaliditate cu drept de lucru de 4 ore.Am dreptul de a -mi infiinta PFA.
La asociatia de proprietari a blocului meu Presedintele Asociatiei a decedat, trebuie sa depunem la judecatorie act aditional la procesul -verbal de constituire ?
Si al doilea caz, Presedintele asociatiei si-a dat demisia din aceasta functie, stiu ca trebuie ales alt presedinte dar nu stim daca mai depunem acte la judecatorie.
Multumesc tuturor care-mi pot oferi un raspuns.
Buna dimineata,in cazul in care asociatia de proprietari incheie un contract de administrare cu PFA,declaratia fiscala 112 cine o transmite ? Multumesc !
Buna ziua,am o prietena care a cumparat un apartament dar nu locuieste in el.
La adunarea generala a proprietarilor s-a hotarat ca si proprietarii care nu locuiesc in bloc, sa plateasca intretinere lift ;energie electrica spatii comune si lift.
Va intreb daca este legal ?Multumesc !
Buna ziua.Am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta.
Daca un apartament este inchiriat,cui ii revine sarcina de a achita fondul de reparatii,
remuneratie administrator,chiriasului sau proprietarului ?
Va multumesc.
Buna ziua,sunt pensionara pe caz de boala din 11-02-2009,gr.III,cu o vechime de 30 de ani si1 luna,sunt nascuta pe 11-09-1959.
As vrea daca puteti sa ma ajutati cu o informatie.Pensia poate deveni nerevizuibila de la varsta de 55 an ?In decizie scrie varsta standard de pensionare 60 ani 0 luni.
Va multumesc !
Intr-un bloc sunt 23 de ap.,din acest numar doar doi locatari au acte de proprietate,restul locatarilor sunt chiriasi(proprietar fiind C.F.R.).Se poate infiinta o asociatie de proprietari in aceasta situatie? Stiu ca pentru constituire este nevoie de acordul a 50+1 din nr. proprietarilor ,dar in acest caz cum se procedeaza?