avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Activitate truscamonika

Activitate truscamonika

Multumesc frumos !
Punerea in plata a deciziei de pensionare
Buna ziua , in data de 04.06.2024 sotul implineste 60 de ani cu 40 de ani vechime in munca , doreste ca din data de 05.06.2024 sa depuna dosarul de pensie anticipata . Intrebarea este daca trebuie sa puna in plata decizia , chiar daca eventual nu-i convine quantumul pensiei calculate ? Daca nu , cat timp este valabila decizia respectiva , in ce interval de timp trebuie sa o depuna in plata ?
Buna ziua , sunt persoana cu handicap accentuat si am obtinut un credit pentru achizitionarea unui autoturism , cu plata dobanzii de catre stat . Am depus toate actele care mi s-au cerut la DGASPC , dar nu am primit nici un raspuns . Mentionez ca doua rate am platit deja integral . Intrebarea mea este cum aflu cand si in ce forma va achita statul dobanda aferenta creditului ? Cine ma va instiinta ca s-a achitat dobanda aferenta lunii respective ?
Va rog frumos sa-mi scrieti cat este penalizarea la pensia anticipata , adica la 60 de ani ?!
Vă mulțumesc frumos !
Pensia anticipata si pensia anticipata partiala
Buna ziua , as dori sa stiu cand ar putea sa iasa sotul meu la pensie anticipata , fiind nascut in 04.06.1964 , si avand o vechime in campul muncii , la ora actuala de 40 de ani .
Răspuns la discuția Moștenire Falsă
Multumesc frumos pentru raspuns .
Răspuns la discuția Moștenire Falsă
A finalizat-o și nu există testament , ea a mizat pe faptul că nici un moștenitor nu s-a grăbit să facă succesiunea și a făcut ea .
Speța juridica:
Mătușa decedeaza in 2013 și nu are copii.Mostenitorii de drept sunt patru nepoți de frați.Dupa un an ,unul dintre nepoți deschide succesiunea după mătușa fără a-i chema la succesiune și pe ceilalți moștenitori,deși eram in legatura permanentă unii cu alții și această moștenitoare a mințit tot timpul ca nu a făcut succesiunea.Ea a ocupat și a încuiat casa și a folosit terenul,lucru la care nu ne-am opus, considerând că poate să folosească dar nu sa-si și însușească întreaga moștenire a mătușii decedate. Unul din cei patru nepoți moștenitori este o persoană cu handicap grav și nici ruterele acesteia de la acea vreme nu a fost chemat la succesiune deși locuiesc în același oraș.Intrebarea este,ce șanse reale sunt acum de a anula acea succesiune și a avea fiecare partea care i se cuvine?
Răspuns la discuția Recalculare pensie
Multumesc frumos pentru raspunsul explicit .