avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate sflorin_1316

Activitate sflorin_1316

Ca o completare: Nicaieri in Codul de procedura fiscala nu am gasit aceasta speta. Acolo se vorbeste doar despre ”tertul poprit” la singular.
Buna ziua!
Datorita unei amenzi pe care am primit-o si care figureaza a nu fi platita, cinci terti popriti au primit instiintare de poprire pentru 2000 de lei.
Unul dintre ei (o banca) a pus deja in aplicare pentru aceasta suma.
Al doilea (angajatorul meu) vrea sa faca acelasi lucru, desi i-am prezentat dovada ca banca deja a pus in aplicare poprirea.
Cum ma descurc eu cu situatia asta aberanta?
Cum poate fi prevenita situatia in care toti cinci tertii popriti imi retin cate 2000 de lei? Adica 10.000 de lei.
Doar ca informatie, amenda a fost platita, am dovada, dar nu stiu de ce, dupa trei ani apare ca neplatita. Am facut contestatie la executare, dar pana se da o hotarare judecatoreasca, am de luptat cu acesti terti popriti...
Buna seara!
In pandemie, Ionel a iesit dupa 0ra 22 sa-si ia mancare de la non-stop, desi n-avea voie (culmea, la non-stop chiar era deschis).
Ce sa vezi, gaborii la panda! L-au legitimat, dar Ionel a dat nume si adresa false, neavand c.i. la el.
Pe data de 08.07.2024, Ionel a primit de la ANAF o Adresa de instiintare privind poprirea pe conturile lui, pentru amenda de 2000 de lei, in dosarul de executare care are ca numar chiar CNP-ul lui.
Nici nu mai punem problema cum l-au gasit, desi datele erau false. Probabil pe camerele video stradale, recunoastere faciala, etc.
Anterior, Ionel platise 1000 de lei in termenul legal la Finantele locale sector 6, adica jumatate din amenda.
Se pare ca banii n-au ajuns unde trebuia, pentru ca reiese din aceasta adresa de poprire ca amenda n-ar fi fost platita.
In adresa scrie ca se poate contesta poprirea la instanta judecatoreasca competenta.
Intrebari:
Aceasta instanta este Judecatoria sector 6, probabil. Ionel are vreo sansa sa conteste poprirea si sa castige, in conditiile date?
Poate sa faca aceasta contestatie fara sa-si angajeze avocat? Exista vreun model?
Buna ziua! Daca dupa 6 zile nu exista niciun comentariu, se confirma ceea ce am constatat si eu: legislatia este, in unele aspecte, fie deficitara, fie neclara, astfel incat nu s-a hazardat nimeni in a da un raspuns cert. Interpretarile ar trebui probabil particularizate fiecarei situatii. Multumesc oricum!
Buna ziua! In urma unui accident auto usor, s-a incheiat amiabila (aceasta nu stabileste vinovatia, conform prevederilor legale). Celalalt sofer mi-a dat asigurarea RCA a lui, dar nu si copie dupa permis, C.I., talon. Exista vreo prevedere legala care sa-l oblige sa mi le dea? Daca nu mi le da, poate fi pedepsit/amendat in vreun fel? Multumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pardon! Atat timp cat are credit, locuinta ipotecata se poate vinde, cu acordul bancii. Din suma primita pe imobil, se achita restul ramas din creditul bancar. E o intreaga procedura, eu am trecut prin asa ceva.
Cu siguranta, atunci cand mintea vi se va mai coace, va va fi rusine pentru vorbele acestea. Peste vreo 15 ani, o sa le regretati. Intr-un fel, bravo mamei pentru curaj! In conditiile in care se va supune oprobriului celor din jur, fiind pusa in postura de a creste singura un copil (misiune foarte grea in vremurile astea)... Dar, mama tot mama e. Tatal isi da seama mai tarziu ca e tata...Ma indoiesc ca va veti razgandi. Incercati totusi sa stati prin preajma copilului. Sa cresti fara tata, lasa urme pentru toata viata si iti afecteaza negativ personalitatea, iremediabil.
In ceea ce priveste folosinta autoturismului, am trecut prin aceasta speta.
S-a intamplat la sect. 5, Bucuresti, ar trebui sa fie valabil peste tot. Dar, la noi e posibil orice...
Ideea este ca, dupa succesiune, autoturismul are 3 proprietari. Nu a fost nevoie ca doi dintre proprietari sa isi vanda partea celui de-al treilea.
La finantele locale, doar unul o poate inscrie, in functie de cum va intelegeti. In schimb, impozitul va reveni fiecaruia in parte in functie de cota de succesiune.
Proprietarul principal, cel in sarcina caruia este trecut autoturismul la finantele locale, poate face asigurare pe numele lui fara nicio problema. Am avut de-a lungul anilor asiguratori diferiti.
La vanzarea autoturismului, nu a fost nici macar nevoie sa vina toti 3 proprietarii la finantele locale, ci doar cel principal, despre care am scris mai sus. Adevarul este ca, in prima faza, au vrut sa-i vada pe toti 3, dar au renuntat cand am motivat intr-un anume fel ca nu pot fi prezenti. Adica nu a fost chiar un capat de tara.
Succes!
Răspuns la discuția Antecontract imobil
Sunt foarte curios daca va duce contractul la bun final. L-ar dezavantaja, avand in vedere situatia neprevazuta a materialelor de constructii, scumpite exagerat de mult... Va rog sa ne tineti la curent cu urmarea, cu totii invatam din intamplarile altora. Multumesc!
Răspuns la discuția Antecontract imobil
Este clar de ce tergiverseaza ducerea la final a contractului. In acest moment, casa care ar fi costat 76.000 (conform evaluarii initiale din 2020), la finalizarea ei va valora cu mult mai mult, probabil undeva peste 110.000 de euro (datorita cresterii imense a pretului materialelor de constructii de la inceputul anului pana acum). Daca studiati piata, va veti convinge. Presupun ca isi cauta deja alt cumparator sau asteapta sa solicitati dvs. renegocierea contractului. Ca sa v-o vanda la pretul stabilit initial, ar iesi in pierdere destul de mare. S-ar putea sa ii convina procesul, deoarece ar aduce dovezi din care sa rezulte titlul oneros al contractului, iar judecatorul ar putea sa dea o hotarare favorabila lui, iar dvs. sa iesiti in pierdere, adica sa va recuperati doar avansul, fara dauna de 10.000 de euro. Atentie, in acest caz si la cheltuielile de judecata...