Sunt convins ca, si in acest domeniu, al proceselor intentate asiguratorilor, exista specialisti.
As fi recunoscator daca si-ar face timp sa dea un raspuns. Multumesc!
Buna ziua!
In urma unui accident auto usor intre doua auto, eu, ca vinovat, dupa intocmirea ”amiabilei”, am dat pagubitului asigurarea RCA.
Pagubitul, in relatie cu Asiguratorul, a reparat masina la un service ales de el.
Ulterior, Asiguratorul nu a fost de acord cu suma rezultata din factura si a achitat doar o jumatate.
Pagubitul a cesionat creanta, iar Asiguratorul a fost dat in judecata pentru restul de bani.
Am primit si eu toate documentele legate de chemarea in judecata ca INTERVENIENT fortat.
Va rog sa-mi spuneti urmatoarele:
1. Eu trebuie sa fac intampinare?
2. Trebuie sa ma prezint la proces? (Langa documentele primite, nu e nicio citatie)...
3. Exista vreun risc care sa ma priveasca pe mine? Inteleg ca sunt un fel de martor.
Va multumesc!
Odata completata amiabila, nu se mai poate renunta la ea, decat daca depaseste nivelul unei contraventii. In acest caz, de infractiune, politia poate interveni la solicitarea unuia dintre cei implicati sau dupa autosesizare.
sflorin_1316
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Nici pe departe, nu de vreo instanta ar trebui sa-ti fie frica. Exista niste regulamente militare care precizeaza cam unde te incadrezi cu astfel de barfe, dar ar fi trebuit sa stii deja. Doar daca nu esti mai nou in sistem, dupa cum pare... Exista niste sanctiuni de ordine interioara, exista un Consiliu de Onoare. Daca ai fi vorbit in particular cu vreun coleg, nicio problema, era una, dar cand e vorba de un grup mai mare si de defaimare de natura militara, poate ca meriti o atentionare mai serioasa. Pana la urma, a face parte dintr-un sistem bazat pe disciplina si alte alea nu e acelasi lucru cu a fi angajat in grupul baietilor de la benzinarie.
Buna ziua!
Datorita unei amenzi pe care am primit-o si care figureaza a nu fi platita, cinci terti popriti au primit instiintare de poprire pentru 2000 de lei.
Unul dintre ei (o banca) a pus deja in aplicare pentru aceasta suma.
Al doilea (angajatorul meu) vrea sa faca acelasi lucru, desi i-am prezentat dovada ca banca deja a pus in aplicare poprirea.
Cum ma descurc eu cu situatia asta aberanta?
Cum poate fi prevenita situatia in care toti cinci tertii popriti imi retin cate 2000 de lei? Adica 10.000 de lei.
Doar ca informatie, amenda a fost platita, am dovada, dar nu stiu de ce, dupa trei ani apare ca neplatita. Am facut contestatie la executare, dar pana se da o hotarare judecatoreasca, am de luptat cu acesti terti popriti...
Buna seara!
In pandemie, Ionel a iesit dupa 0ra 22 sa-si ia mancare de la non-stop, desi n-avea voie (culmea, la non-stop chiar era deschis).
Ce sa vezi, gaborii la panda! L-au legitimat, dar Ionel a dat nume si adresa false, neavand c.i. la el.
Pe data de 08.07.2024, Ionel a primit de la ANAF o Adresa de instiintare privind poprirea pe conturile lui, pentru amenda de 2000 de lei, in dosarul de executare care are ca numar chiar CNP-ul lui.
Nici nu mai punem problema cum l-au gasit, desi datele erau false. Probabil pe camerele video stradale, recunoastere faciala, etc.
Anterior, Ionel platise 1000 de lei in termenul legal la Finantele locale sector 6, adica jumatate din amenda.
Se pare ca banii n-au ajuns unde trebuia, pentru ca reiese din aceasta adresa de poprire ca amenda n-ar fi fost platita.
In adresa scrie ca se poate contesta poprirea la instanta judecatoreasca competenta.
Intrebari:
Aceasta instanta este Judecatoria sector 6, probabil. Ionel are vreo sansa sa conteste poprirea si sa castige, in conditiile date?
Poate sa faca aceasta contestatie fara sa-si angajeze avocat? Exista vreun model?
Buna ziua! Daca dupa 6 zile nu exista niciun comentariu, se confirma ceea ce am constatat si eu: legislatia este, in unele aspecte, fie deficitara, fie neclara, astfel incat nu s-a hazardat nimeni in a da un raspuns cert. Interpretarile ar trebui probabil particularizate fiecarei situatii. Multumesc oricum!
Buna ziua! In urma unui accident auto usor, s-a incheiat amiabila (aceasta nu stabileste vinovatia, conform prevederilor legale). Celalalt sofer mi-a dat asigurarea RCA a lui, dar nu si copie dupa permis, C.I., talon. Exista vreo prevedere legala care sa-l oblige sa mi le dea? Daca nu mi le da, poate fi pedepsit/amendat in vreun fel? Multumesc!
sflorin_1316
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Pardon! Atat timp cat are credit, locuinta ipotecata se poate vinde, cu acordul bancii. Din suma primita pe imobil, se achita restul ramas din creditul bancar. E o intreaga procedura, eu am trecut prin asa ceva.