avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate LittleMermaid

Activitate LittleMermaid

Ne poate ajuta cineva cu un raspuns, va rog. Am sunat si la nr acela cu 0800.. si mi-au spus ca "vedem cand analizam dosarul". Totusi as vrea o parere.
Buna ziua,

Am nascut pe 10 august 2016. Pentru a primi stimuletul de insertie trebuie sa ma intorc la servici cu minim 60 zile inainte sa implineasca copilul 2 ani, sa zicem pe 8 iunie (ca sa fie zi lucratoare, 10 iunie cade duminica).
Urmeaza sa nasc bebe 2 in septembrie 2018.

Intrebarile mele sunt:
1. Stimuletul de insertie se acorda doar pentru lunile cat sunt la munca (mai exact iunie, iulie, august) sau se acorda oricum pana cand bebe1 implineste 3 ani, chiar daca intre timp voi intra in CCC2?

2. Pentru cazul in care renunt la stimulent si raman in CCC1 pana pe 10 iulie 2018 cand bebe1 implineste 1 an si 11 luni, sunt cam la limita cu cele 126 zile de concediu de maternitate, din care trebuie sa ramana minim 42 zile dupa nastere..
Daca ma introc la servici doar pt o luna de zile, cum se calculeaza indemnizatia pt bebe 2 ?

3. Intreb tot aici pt cumnata mea, ea naste bebe2 luna viitoare. La ea diferenta intre copii este de 1 an si 8 luni, deci intra direct din CCC1 in CCC2. Problema ei este ca firma la care lucra s-a inchis in timp ce ea este in CCC1.
Cum o sa i se calculeze indemnizatia pe bebe2? Va fi in continuare 85% din net pana la terminarea CCC2, sau de la intrarea in CCC2 va lua indemnizatia minima?

Multumesc!
Buna ziua,
Dupa modificarile intrate in vigoare la 1 iulie 2016, mai este valabil faptul ca se pot obtine venituri din chirii pe perioada cat mama primeste indemnizatia de crestere copil ?
Multumesc pentru raspunsuri.
In acest caz, vanzarea-cupararea intre tata si fiu se poate face la un pret mult mai mic decat valoarea reala a imobilului? (pentru a plati mai putin pe acte). Va multumesc.
Va multumesc pentru link.

Antecontractul a fost semnat acum mai bine de 3 sapt. Inca de pe atunci domnii proprietari stiau de certificatul medical. Timpul a cam trecut iar inca 30 de zile de acum incolo pentru obtinerea certificatului medico-legal este prea mult.
Data la care trebuie sa fim gata cu vanzarea-cumpararea este 21 octombrie (saptamana viitoare).
Ce se poate face in acest caz?
Urgent!!
Va rog daca se poate sa imi raspundeti, maine este programata intalnirea la notar in vederea semnarii actului de vanzare-cumparare. Astazi a avut loc un conflict intre mine si domnii proprietari, au spus ca nu vor aduce niciun certificat de la medic. Situatia este delicata, dansii au peste 70 ani. Doamna notar insasi a sugerat ca ar fi bine sa aduca un astfel de certificat medical, dar ca nu este obligatoriu, ci doar ca ar fi bine sa-l aibe..
Eu ma gandeam sa nu semnez actul de vanzare-cumparare, daca maine la notariat domnii proprietari nu se prezinta cu cerficatul medical ca sunt apti sa vanda.. Daca se ajunge in aceasta situatie, as putea sa ii acuz in instanta ca nu respecta promisiunea de vanzare si sa imi recuperez dublul avansului, asa cum am specificat in antecontract?
Răspuns la discuția drepturile copilullui
Puteti incerca sa faceti o cerere catre conducerea facultatii pe care ati absolvit-o in care precizati ca vi s-a furat originalul si cereti sa va elibereze un duplicat.
Saptamana aceasta am semnat antecontractul in vederea cumpararii unui apartament. Apartamentul are doi proprietari, sot si sotie, ambii pensionari. Problema care ma framanta este ca le-am cerut domnilor proprietari un certificat de la medic care sa ateste ca sunt in deplinatatea facultatilor mintale si ca pot vinde. Dansii s-au suparat si au spus ca nu imi vor aduce niciun certificat medical pentru ca nu imi trebuie. Sotul pare bine, dar sotia este bolnava (au spus ca a fost operata de diabet..).
Nu as vrea ca peste ani sa ma trezesc cu fiica dansilor sau altcineva din familie, spunand ca acestia, bolnavi si pensionari fiind, nu erau apti sa vanda.
V-ati mai confruntat cu astel de cazuri? Cum ar trebui procedat? Antecontractul a fost deja semnat. Va multumesc anticipat.