avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Activitate nlclaudia

Activitate nlclaudia

Răspuns la discuția Cum pot cauta o pesoana decedata
Înalta Curte a precizat că remediul unei acțiuni promovate împotriva pârâtului predecedat la data introducerii cererii de chemare în judecată constă în formularea de către reclamant a unei cereri modificatoare a cadrului procesual prin chemarea în judecată a moștenitorului, în limitele temporale permise de legea de procedură. (Decizia nr. 606 din 24 februarie 2015 pronunţată în recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect constatarea nulității absolute a contractului de vânzare-cumpărare teren)
Răspuns la discuția Mostenire in urma concubinajului
AVLIL, citez: "Cum poate fratele meu sa isi protejeze bunurile dobandite de-a lungul anilor?

1. In cazul in care fratelui meu i se intampla ceva cat timp copilul este minor (sa zicem in caz de deces), cui revine apartamentul ?

2. Daca imi vinde mie apartamentul poate mama copilului lui sa conteste acest act de vanzare-cumparare in instanta?

Tin sa mai precizez faptul ca absolut toate cheltuielile sunt suportate de catre fratele meu."

Se pare ca intelegem diferit problema. Cand spun vanzare-cumparare ma refer la vanzare imobil in schimbul unui pret. Raspunsul meu era la cele doua intrebari mai sus aratate. Ne contrazicem intre noi si initiatorul subiectului nu mai intelege nimic. Imi mentin raspunsul. Daca exista incredere intre frati, acest contract este indicat. Evacuarea femeii nu ridica probleme. Un avocat va poate ajuta in demersurile dvs, Maria-Criss.

Răspuns la discuția Dobanda IFN
Nu datorati decat dobanda aferenta primei luni.
Răspuns la discuția Mostenire in urma concubinajului
Contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager in favoarea fratelui dvs. Ne place sa despicam firul in 40 cand femeia explica in zeci de randuri o situatie simpla. Succes doamna!
Răspuns la discuția Constituire organizatie patronala
Multumesc, este un raspuns pertinent si bine argumentat. Asta este si opinia mea. Insa o noua si tanara judecatoare face un amestec de OG 26/200 si Legea 62/2011. Solicita documente din ambele acte normative. Multumesc.
O singura actiune la care anexati inscrisurile doveditoare, taxa judiciara de timbru-conform OUG 80/2013 si timbru judiciar aplicat pe cerere. Eu va recomand un avocat, macar pentru redactarea cererii. Succes!

Răspuns la discuția Constituire organizatie patronala
Va multumesc pentru raspuns. Insa, Legea 62/2011 prevede demersurile pentru infiintarea si dobandirea personalitatii juridice a unei organizatii patronale. De ce sa aplic OG 26/2000, cand pentru infiintarea organizatiei patronale, de exemplu, nu este necesara rezervare denumire de la Ministerul justitiei?
Pentru constituirea si dobandirea personalitatii juridice de catre o organizatie patronala, sunt aplicabile prevederile OG 26/2000 sau ale Legii nr. 62/2011? Am o cerere pe rol si actele depuse pe Legea nr 62/2011. Parerile sunt impartite si apreciez orice raspuns intemeiat.:vishenka:
1.Puteti avea oricate contracte doriti, legea permite acest lucru cat timp posturile ocupate nu intra in conflict prin prevederi speciale. Daca puteti duce doua contracte nu este nici o problema.
Atata timp cat legea nu prevede o durata maxima a muncii prestate in caz de cumul, durata care sa fie depasita prin cele doua norme intregi de munca, este legala angajarea unei persoane in baza a doua contracte individuale de munca cu norma intreaga la doua firme.
O opinie contrara ar incalca dreptul constitutional la munca si cel privind libertatea muncii.

2.Conform Codului fiscal, va trebui sa declarati functia de baza, pentru ca anumite beneficii se acorda numai pentru functia de baza.


Răspuns la discuția Prezentarea la proces
Nu sunteti obligat sa participati la recurs in sensul de a fi prezent.