Am atacat in instanță un certificat de atestarea proprietății pe motiv de nelegalitate datorată intabulării unei suprafețe ce nu a apartinut societății. Unul din motivele de aparare al societății este că terenul este inscris in cartea funciară in urma cu multi ani si depunerea cererii in instanța de contencios ar fi tardivă.Certificatul mi-a fost comunicat in instanța impreună cu incheierea de carte funciară.Eu am o expertiză care dovedeste ca intabularea societății nu s-a suprapus cu terenul ce -l avea in proprietate inainte de apariția Legii 18. Instanța va respinge cererea de cercetarea legalitătii certificatului pe motivul tardivitații cererii sau va admite cercetare in baza art 4 din L 554/2004? Pot suspenda actinuea in instanța de contencios si sa depun plangere impotriva inscrierii din cartea funciara pe motivul că intabularea a fost incorectă in baza unor masuratori gresite sau false?
Am primit sentinta. Actiunea este contestatie la executare si este data de judecatorie ,mi se respinge capatul al doilea peivind pretentiile si se anuleaza titlul executpriu.Motivatia pentru respingerea pretentiilor este faptul ca data documentelor depusa este ulterioara datei depunerii cererii, practic nu inteleg acest lucru .Cum puteam sa datez anterior documentele privind cheltuielile de judecata care la urma urmei sunt si ele pretentii? La apel pot solicita cheltuieli de judecata si pretentii in acelasi timp ,altele decat cele initiale ?
Am o portiune de teren pt care nu mi s-a reconstituit drept de proprietate.Terenul este in continuarea (se afla cam in mijlocul proprietatii) restului proprietatii,pentru restul proprietatii am titluri. O parte din teren a fost intabulat de o fosta regie dupa anul 2004,in anul 1991 regia detinea ocupata o portiune de teren mai mica decat are acum intabulat.Am cerut notificare la Legea 10 pt portiunea ocupata in anul 1991 dar mi-a fost respinsa , comisia locala nu mi-a eliberat nici un fel de documente nici pe terenul liber in 1991 nici pe cel ocupat. Mai mult ,am chemat-o in instanta si spune ca terenul meu este intabulat si nu poate sa imi dea titlu.Este acesta un motiv care sa imi refuse dreptu asupra terenului? Detin dovezi ale proprietati,terenul a fost cerut in cererea la legile fondului funciar ,sunt martori dar ma tem sa nu cheltuiesc si sa pierd vremea si sa nu castig nimic.Acesta este motivul pt care intreb.
Va multumesc pentru efort! situatia este urmatoarea: Inca nu am primit sentinta dar am citit-o pe portalul judecatoriei. 2) cererea am formulat-o cu doua capete de acuzare - anularea titlului executoriu avand ca parat administratia fiscala si al doilea capat - despagubiri constand in cheltuielile cu deplasarea si deranjul creeat de gresala CASJ indreptat impotriva administratiei fiscal si impotriva CASJ. In sentinta ,pentru primul capat se admite ca CASJ sa nu fie parte si se anuleaza titlul executoriu si mi se respinge capatul al doilea de acuzare cu drept de apel ,asa scrie in sentinta apel,sentinta fiind data de judecatorie cu termen de contestatie la judecatoria emitenta in 10 zile pt primul capat si 30 pentru al doilea.
Am fost sesizat de CASJ ca am de platit o suma de bani ,am contestat si s-a decis ca s-a anulat ordinal care ma oblige la plata. dupa cateva luni am fost somat de administratia fiscal cu titlu executoriu pentru plata sumei ce o calculase CASJ.Am contestat in instanta si am cerut anulara titlului executoriu si despagubiri constand in deplasarea mea la domiciliul stabil si la administratia fiscal de domiciliu .Pentru "capatul " de anulare titlului mi se da castig de cauza si anuleaza titlul imi respinge " capatul al doilea " .Doresc sa fac apel si nu stiu ce temei legal sa invoc.
Am avut un cproces cu RATB ,sunt din provincie si am castigat procesul ,este vorba de o anularea a unui proces verbal de calatorie fara bilet ,am castigat procesul ,amenda era de 50 lei .Am problem cu pimaria care nu imi ia in calcul sentinta pentru ca nu este definitive.Cum pot sa o fac definitive tinand cont ca deplasarea pana Bucuresti costa 100 lei si amenda este 50?
Cum pot trimite o scrisoare Primului Ministru pentru ca toate ce le-am trimis au fost deschise de Directai Relatii cu Publicul iar raspunsurile date nu au legatura cu intrebarile puse?
Multumesc pentru informatie ! Am inteles pozitia legii fata de cerinta mea .Daca aveti amabilitatea sa va precizati parerea despre urmatorul aspect: daca legea cere sa justific daunele provocate de neplata la termen a sumei compensatorii eu judec ca este aberant sa ceara asa ceva ,acestea pot fi mici sau mari ,dupa caz ,eu pot invoca 100 de motive si justifica la fel ,dar seriozitatea legea nu o pune in balanta ? Faptul ca cel obligat sa plateasca si nu plateste cum este sanctionat?Legea prin aceasta prevedere nu cumva lezeaza dreptul persoanei ,de a intra in proprietatea cuvenita ,in dreptul sau?.Sau altfel ....spus cine te crediteaza fara un comision? Sau si mai grav ...Lege apara excrocul in detrimentul pagubasului.
Multumesc anticipat ! Scuze pentru comentariul in afara subiectului !
pachet social =suma ce mi se da la disponibilizare,calculata in functie de vechime,de prevederile contactului colectiv si care a fost inscrisa in Decizia de disponibilizare.
Decizia de disponibilizare dateaza nov.2010 ,dar am fost bolnav ,am suferit o interventie chirurgicala si in martie 2011 am incheiat preavizul si m-am pensionat.Nu am primit suma nici pana azi si doresc sa ii actionez in judecata pentru ca am sunat de multe ori si ma poarta cu vorba.
Doresc sa-mi conserv valoarea sumei ce mi-o datoreaza fie prin transformarea in euro fie prin calcularea dobanzii de penalizare pentru neplata la termen sau in amandoua felurile daca este legal.