avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Activitate Ismail Derya

Activitate Ismail Derya

Buna ziua,
Referitor la declariile pe care o persoana fizica proprietar de cladire trebuie sa o depuna incepand cu acest an am si eu aceasta intrebare.
In anul 2010 am cumparat o casa in calitate de persoana fizica. Anul acesta am inchiriat o parte din aceasta casa unei firme pentru desfasurarea activitatii. Pana aici totul e clar. Am inteles ca trebuie sa-mi reevaluez portiunea din casa pe care am inchiriat-o acestei firme si sa depun declaratia la primarie la taxe si impozite pentru stabilirea diferentiata a impozitului pentru partea din imobil care are caracter rezidential ( de casa de locuit) si cea care are caracter nerezidential( inchiriata firmei sa-si desfasoare activitate economica.
Eu acum ma gandesc la altceva. Daca proprietarul anterior al imobilului a permis inregistrarea unor firme la adresa acestuia pentru sediu social eu ce fac daca nu am cunostinta despre acest fapt? Exista posibilitatea ca acest lucru sa fie stiut de cei de la taxe si impozite chiar daca eu nu il stiu si sa-mi vina de plata impozit mai mare decat trebuie iar in cazul in care asa ar fi cum fac eu , cumparator de buna credinta sa platesc pe ceea ce stiu eu ca am de plata?#-o
Răspuns la discuția expertiza in dosar civil
nu exista nici un document emis de vreunul din organele de stat abilitate. singura chestie cu "mot" este ca parata este notar public iar reclamantul este persoana de rand. instanta a dispus ca expertul sa scada din nota de calcul a pretinselor imbunatatiri efectuate de notara asupra imobilului detinut de reclamant pe acelea pentru efectuarea carora nu exista autorizatie de construire sau schimbare de destinatie si care in consecinta nu se afla in circuitul civil. experta intr-un final dramatic dupa 4 notificari de la instanta a scazut doar cheltuielile pentru schimbarea de destinatie ilegala a unei incaperi dar nici pe acestea in totalitate iar gardul efectuat de asemenea fara autorizatie si a carui valoare este fantastica nu a scazut-o. as fi vrut sa atatc cu apel încheierea de sedinta. dar instanta a ramas in pronuntare acesta de ieri fiind ultimul termen de judecata.
efectiv mi se face greata. inca odata se adevereste proverbul" corb la corb nu-si scoate ochii" .
daca esti om de rand mori cu dreptatea in mana
Este posibil ca intr-un dosar civil in care s-a dispus efectuarea unei expertize de evaluare sa se renunte de catre judecator la ceea a dispus sa se efectueze de catre expert? Mai exact s-a dispus efectuarea unei expertize. Una dintre parti a facut obiectiuni pe care instanta le-a admis in sensul ca a dispus ca expertul sa excluda din calcul 2 cheltuieli efectuate fara autorizare de construire , care nu s-ar afla astfel in circuitul civil. Expertul a raspuns dupa 3 notificari ale instantei si a indeplinit in parte ceea ii mai ceruse instanta, a exclus de la calcul cheltuiala cea mai mica. Partea care a ridicat initial obiectiunile a aratat intemeiat instantei faptul ca expertul, care desi a fost platit de ambele parti partineste pe una dintre ele, nu a raspuns la solicitarile instantei. In schimb presedintele instantei a respins obiectiunile ultime ale partii considerand ca expertiza este completa. Ce se poate face in acest caz.
Răspuns la discuția Inselaciune sau nu?
si trebuie sa ma prezint la instanta de apel sau este suficient sa trimit un inscris prin care sa precizez ca nu doresc sa ma judec? Multumesc pentru raspuns
Răspuns la discuția Inselaciune sau nu?
s-a pronuntat sentinta in dosarul de inselaciune. eu sunt multumit cu pedeapsa la care am fost condamnat dar angajatorul, care este celalalt coinculpat a declarat apel. nu am stiut acest lucru pana astazi când mi-a venit citatia de la curtea de apel. eu nu vreau sa ma judec mai departe . ce pot sa fac pentru a ramane sentinta asa cum a spus judecatoria in ceea ce ma priveste? Va multumesc
Răspuns la discuția Inselaciune sau nu?
Va mai intreb ceva! Banca a vandut datoria la o firma de recuperare iar plangerea penala impotriva mea a facut-o la cateva luni dupa vânzarea datoriei. Mai era in drept sa faca plangerea impotriva mea?
Angajatorul care mi-a emis adeverinta in baza careia am luat creditul a mai emis inca o adeverinta in aceleasi conditii si a fost condamnat la pedeapsa cu amenda. Ce pedeapsa ar mai obtine dupa terminarea procesului meu unde are tot calitatea de complice?
Va multumesc!
In urma cu cativa ani am incheiat un contract de credit negarantat pentru nevoi personale de la o banca nou lansata pe piata romaneasca si care era in cautare de clientela.
De ceva timp pentru ca din motive financiare am intarziat cu plata ratelor banca a intreprins cercetari asupra modului in care s-a obtinut creditul si a rezultat ca erau inadvertente intre situatia reala in ceea ce priveste salariul meu net lunar obtinut pe atunci si cel inscris in adeverinta de venit.
Drept urmare banca a facut plangere penala impotriva mea pentru savarsirea infractiunii de inselaciune.
Din declaratiile martorilor (angajati ai bancii) in momentul la care eu am contractat creditul rezulta in mod cert ca in cadrul normele de acordare a acestui tip de credit banca nu isi asuma obligatia de a verifica la ITM veridicitatea celor inscrise in adeverinta de venit.
Avand in vedere acest fapt putem considera banca instigator care a actionat cu intentie indirecta la savarsirea infractiunii de inselaciune? Daca banca a inteles sa nu verifice initial veridicitatea adeverintei de venit cum se poate adresa cu plangere penala ca a fost inselata când ea insasi a inlesnit aceasta inselaciune a carei savarsire putea sa o prevada. Mentionez ca intre timp am achitat in integralitate creditul.
Va multumesc anticipat pentru rspunsuri!
Răspuns la discuția Mobila si durere
Doamna avocat tin sa va precizez ca am incercat sa vorbesc cu patronul firmei prestatoare de nenumarate ori. Dar nu se poate ajunge la o solutionare pe cale amiabila. Pe el il intereseaza doar banii pe care ii mai am de dat uitând ca eu stau cu un morman de lemne in mijlocul bucatariei, ca din mobila mai lipsesc piese fara de care aceasta nu poate fi montata ca a gresit masurile date si ca mobila nu se incadreaza pe pozitie si cate si mai cate. Atitudinea acestuia vis-a -vis de mine m-a determinat sa apelez la OPC ca am crezut ca poate asa o sa se rezolve problema. Dar asa cum am precizat, acest organism de control nu a solutionat in nici un fel reclamatia depusa de mine nici pana in acest moment. Mai mult decat atat inspectoarea care m-a contactat zilele trecute oferindu-mi sfaturi juridice cred ca l-a consiliat si pe prestator in sensul de a ma actiona in instanta.
Eu vreau sa stiu daca OPC-ul trebuia sa-mi raspunda scris si/sau sa vina la fata locului si in cazul in care nu au facut-o eu ce fac mai departe dat fiind faptul ca am mai fost actionata si in judecata pe dreptatea mea?
Buna ziua,
In data de 10 iunie a acestui an am contactat o societate care se ocupa de confectionarea mobilei pentru a-mi face o mobila de bucatarie. Am platit avansul in baza contractului incheiat si le-am explicat cum ar trebui sa arate mobila pe care mi-o doresc. Am fost asigurat ca in maxim 10 zile mi se va onora comanda.
De aici incepe tevatura. Pe la sfarsitul lunii iulie dupa indelungate insistente din partea mea mi-a fost livrata mobila comandata. M-am trezit la usa cu vreo 4 "meseriasi" veniti la montaj. Dupa o zi intreaga petrecuta la asa zisul montaj meseriasii au constatat ca mai lipsesc parti componente si ca nu pot definitiva montatul. Au plecat lasandu-mi bucataria ocupata si au zis ca revin. Dar nu au mai revenit deloc asa ca m-am apucat sa telefonez patronului sa-l intreb despre ce este vorba. Dupa cateva zile de conversati telefonice acesta mi-a zis sa-i dau toti banii ca el mi-a dat mobila.
M-am adresat pe 06 .08 cu plangere la OPC si le-am trimis pozele cu stadiul in care era mobila si le-am cerut sa verifice situatia. Pana astazi nu am primit nici un raspuns. Astazi am mai scris un mail tot la OPC si am fost sunata e o d-na inspector care mi-a comunicat ca prestatorul ma daduse in judecata pe 03.09 deoarece nu ii platisem lucrarea si m-a indrumat sa-mi gasesc un expert evaluator care sa evalueze lucrarea , expertiza pe care sa o folosesc in fata instantei. Precizez ca in afara de contractul de comanda nu am semnat nici un alt act iar dovada ca mobila este la mine in casa este doar buna mea credinta ca as putea spune ca sunt nebuni si nu mi-au livrat nimic pana acum.

Intrebari:
1.Trebuia OPC-ul sa dea un raspuns la reclamatia mea si daca da in cat timp?
2. Unde pot sa ma adresez in continuare deoarece mobila nu este montata si nici completa ca sa nu mai zic ca nici utilizabila nu este si imi ocupa bucataria unui imobil pe care il am in proprietate dar in care nu locuieste nimeni?
3. Am verificat si este adevarat ca am fost data in judecata. Ce fac eu acum? Eu sunt de buna credinta si vreau sa platesc dar trebuie sa am si ce.
4. Era obligat prestatorul ca pentru introducerea actiunii sa faca dovada parcurgerii procedurii de informare cu privire la mediere?

Va multumesc
Răspuns la discuția Pensie intretinere copil
sa deschid actiune la tribunalul muncii sau actiune civila in pretentii? problema este ca daca apreciez cele intamplate ca un litigiu de munca nu timbrez si se termina mai repede. daca ma adresez instantei civile dureaza, trebuie sa mai dau si alti bani prin taxa de timbru si mor cu dreptatea in mana. unde mai pui ca desi nu este sentinta mi se opreste pensia in continuare din dispozitia seflui biroului de personal.