avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Activitate angelica36

Activitate angelica36

Răspuns la discuția Amenzi circulatie din afara tarii

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Fratele îl poate chema în instanta civila ca sa se facă actul de vânzare - cumpărare .
Din păcate, ar trebui sa conteste amenzile din străinătate dar este mult prea complicat si costisitor asa ceva.
În plus, ar trebui sa dovedească în instanță.

Sa aibă grija dacă sunt amenzi din Germania sau Austria ca sa nu ajungă la închisoare dacă întra în aceste state.
Și cu Ungaria exista probleme.

Sa fie foarte atent din ce state sunt amenzile.

Sa încerce sa mearga si la politie sa vada dacă l-ar putea ajuta desi slabe șanse...

Nici eu nu am în portofoliul meu astfel de cazuri ca sa va spun ce ar ieși dacă avocatul ar face demersuri la politie.
Nu vrea nimeni sa plătească pentru asa ceva si firma mea de avocat nu lucrează gratis.

Scris din București 2022

Amenzile sunt toate pe Italia! Mama e cu semiparalizie , dar tot trebuie sa dovedesti cine a fost la volan ?! Va multumesc mult pt raspuns!
Amenzi circulatie din afara tari!
Buna ziua!
Am si eu o intrebare: exista vreo solutie la urmatoarea problema:
Fratele meu vinde masina care se afla pe numele mamei, dar nu face nici un fel de act el in schimb da toate actele masini plus copie dupa buletinul mame( cica a mers pe incredere) Masina a fost vandut in 5 iulie 2022 iar in 20 octombrie mamei ii vin 42 de amenzi din afara tari ???? individul cu pricina nu vrea sa vina sa faca un contract sau cel putin sa declare ca el a condus masina!
Va multumesc!
Buna ziua! Am și eu o întrebare legată de un contract de închiriere a unui spațiu comercial! Este vorba despre garanție ...pana înainte de pandemie garantam cu scrisoare bancară in acest moment banca nu a mai vrea sa dea scrisoare (magazin închis/ vânzări mici) prin urmare trebuie sa dau Cash, dar având in vedere afectarea mare cauzată de pandemie nu am reușit sa dau decât o singura garanție restul de 2 îmi este imposibil!! Întrebarea mea este ce pot sa îmi facă ei sau de ce m-as putea lega încât sa nu fiu afectată (gen data afara sau in judecată) în ideea in care mai am 4 luni pana la expirarea contractului?
Discuție Ajutor de deces
Buna seara! Am și eu o dilema referitor la ajutorul de deces. Am depus actele in calitate de cel care sa ocupat de cheltuielile de înmormântare , dar am avut o surpriza in ideea in care din cei 5000 și ceva cât e ajutorul mi-au reținut cuantumul pensiei pe luna in care a decedat!! Și nu înțeleg de ce? Dacă ma puteți lumina!
Răspuns la discuția Modificare punct de lucru
Multumesc.
Buna ziua

Am si eu o intrebare, referitoare la punctul de lucru. Se afla intr-un centru comercial, fiind la etajul trei, iar daca ma mut va fi la etajul 1. Deci, practic la acest punct de lucru, singurul lucru ce se modifica e etajul. Tot va trebui sa modific punctul de lucru la Onrc?

Va multumesc
Răspuns la discuția Adaptare casa de marcat la bacsis
Tocmai de aceea am pus aceasta intrebare pt ca daca ati citit legea nicaieri nu scrie ca e obligatorie tasta bacsis ci e obligatoriu acel caiet pt banii personali la care e specificat si amenda .... deci eu una inteleg ca nu e obligatorie tasta cum nu e obligatoriu nici basisul.
Răspuns la discuția Adaptare casa de marcat la bacsis
va multumesc, dar nu mi-ati raspuns la intrebare e obligatorie sau nu???
Buna ziua

Am si eu o intrebare referitor la "BACSIS" daca este obligatorie acea tasta pe casa de marcat mentionez ca detin un magazin cu haine nu luam bacsis ba din contra clienti ne cer sa facem reduceri.... :( . Pe scurt scrie undeva in lege ca e obligatoriu sa iti faci acea tasta pe casa de marcat cu bacsis sau e obligatoriu sa iei bacsis??? Va multumesc
Răspuns la discuția Cumparare casa
in acest caz are rost sa angajeze un avocat?