Îmi cer scuze, am uitat să menținez acest lucru. Nu am primit eu adresa, ci persoana pentru care am făcut site-ul. Adresa este venită de la avocatul din România al firmei din România, NU al firmei din Germania. În contractul de muncă apare un Acord de Confidențialitate din care, din păcate, nu înțeleg mare lucru. Citesc în el și înțeleg că și dacă îmi dau numele cuiva risc să iau amendă.
Buna ziua,
În luna mai a anului 2019 am începutul munca la fosta firma, contractul încheindu-se definitiv în 21 februarie 2020. Firma se ocupa cu vanzarea de produse alimentare, în paralel ocupându-se și cu realizarea de site-uri web. Pe perioada angajării mele m-am ocupat doar de două site-uri principale: al firmei la care am lucrat și al firmei-mamă din Germania. În septembrie sau octombrie 2019 (nu mai rețin exact) am fost contactați de un amic al șefului în vederea implementării politicii GDPR pe 4 din site-urile sale. În acel moment am primit ca sarcină de serviciu să mă ocup de ele, existând și un mail în acest sens. Am rezolvat sarcina, neinteresându-mă de aspectul financiar, nefiind de competența mea acest lucru. Între noiembrie 2019 și februarie 2020 același amic s-a rugat de șeful meu să îl ajutăm cu toate site-urile. Am avut o discuție verbală cu acesta și nu a dorit să ne ocupăm pe motiv că ”este prea chițibușar, prea fițos, vrea să ne tragă în țeapă. Mai întâi ne pune pe noi să îl învățăm și apoi o să vezi că nu mai vrea să colaboreze cu noi” (acestea au fost cuvintele sale de atunci). L-am întrebat dacă îl pot lua eu, să mă ocup personal de el și a fost de acord, chiar bucurându-se că îl scap ”de o belea”. Aceste discutii au avut loc în birou, de față și cu ceilalți colegi. M-am ocupat personal de unul dintre site-uri, lucrând în timpul meu liber, la muncă intrând doar ocazional pe acest site.
În urma unor discuții mai aprinse și acuzații nefondate aduse mie într-o altă problemă, am hotărât să îmi dau demisia de la acel loc de muncă, demisia fiind înregistrată pe 21 ianuarie iar perioada de preaviz expirând pe data de 21 februarie, dată la care am și încheiat toate raporturile de muncă. În acea perioadă nu a fost nicio referire la site-ul de care m-am ocupat, deși s-a știut și de către șeful din România și de cel din Germania faptul că mă ocup de acel site. Ieri, persoana pentru care am făcut site-ul mi-a adus la cunoștință faptul că a primit o hârtie de la avocatul firmei prin care i se solicită date cu caracter confidențial (din punctul meu de vedere): ce servicii am prestat pentru acesta, ce sumă de bani am primit eu pentru acel site și care a fost modalitatea de plată. Eu am PFA, dar am lucrat în timpul meu liber, iar majoritatea lucrărilor au fost făcute între 21 si 27 februarie, dată la care i-am și facturat.
În acea adresă avocatul invocă legea 11/1991 și faptul că în contractul de muncă s-ar specifica faptul că nu am voie să folosesc calculatorul în alte scopuri decât cele ale firmei. Calculatorul nu a fost folosit pentru lucrul efectiv cu altcineva, ci doar de vizualizare a site-ului. Concurență neloială consider că nu am făcut din moment ce șeful meu de atunci a refuzat expres colaborarea cu acesta și mi-a permis să lucrez eu, în nume personal cu el, neexistând în niciun moment o delegare de sarcini, nici măcar verbală. De asemenea, nu a existat un contract de colaborare între fosta firmă și client pe care l-aș fi putut încălca. De asemenea, nu s-a încercat o discuție amiabilă între mine, șeful din România și șeful din Germania pentru a detensiona situația, ci au mers direct la avocat.
Ce sfaturi îmi puteți da și cum aș putea să rezolv această problemă?
Buna ziua,
Am o problema si sper sa pot gasi un raspuns cat mai clar.
Mama mea a decedat in urma cu doi ani, iar in urma ei au ramas de achitat cateva C.A.R.-uri. Unele le-am achitat in timp util, dar la doua dintre ele am ramas restant. Zilele acestea va incepe procedura de executare silita. In cazul in care reusesc sa platesc creditul integral pana la pronuntarea sentintei (din cate stiu nu se mai apeleaza la executor judecatoresc, ci la instanta de judecata), mai sunt nevoit sa platesc si cheltuielile de judecata? Din auzite, aceste cheltuieli nu ar mai fi suportate de catre mine, avand in vedere ca am achitat obligatiile de plata pana la momentul pronuntarii.
De asemenea, eu nu am fost girantul mamei, dupa decesul ei nu mi s-a cerut certificatul de deces si nici nu am semnat vreo declaratie prin care ma obligam sa il achit. Succesiunea nu este facuta. Cu toata acestea, nu era normal sa primesc o somatie scrisa pentru achitarea datoriilor pana in acest moment? Persoanele de la C.A.R.-uri s-au rezumat doar la telefoane.
Va multumesc anticipat!
Doresc sa imi infiintez un II cu profil service IT. Pot realiza contracte de service intre II si persoane fizice? De asemenea, daca nu am punct de lucru, doar sediu social si va interveni si vanzarea componentelor de calculator, este obligatoriu sa am certificat de lucrator comercial si casa de marcat?
Doresc sa imi infiintez un II pentru service IT. Activitatea mea se va desfasura pe raza judetului, implicit fiind nevoie de o masina. Eu momentan nu am carnet de sofer, dar as dori in momentul in care imi infiintez II-ul sa ma apuc si de ea. Cheltuiala cu scoala de soferi, poate fi trecuta ca si cheltuiala pentru II? Pot face achizitie de masina pe II prin programul "Rabla" sau este destinat doar persoanelor fizice?
De asemenea, in viitorul apropiat voi obtine si un loc de casa de la primarie. Cheltuielile cu ridicarea casei pot fi trecute pe II? Sediul II-ului poate fi schimbat pe noua casa, avand in vedere ca imi va fi dat terenul in proprietate dupa 1 an de zile, indiferent daca este terminata casa sau nu?
De asemenea, este obligatorie casa de marcat? Sau pot folosi doar chitantier si facturier?
In urma cu cateva zile,am primit mai multe conversatii intre persoana mea si o presupusa amanta.Precizez din start ca acele conversatii sunt fabulatii, nu au o baza reala. Persoanei respective i-a fost spart contul de e-mail si trimis mie arhiva respectiva de pe mail-ul presupusei amante. Mail-ul a fost trimis si la Politie sub forma de sesizare anonima. Intrebarea mea este ce se va intampla pe mai departe din partea Politiei si cum as putea da in judecata persoana care a spart e-mail-ul, avand in vedere ca nu este cunoscuta de niciunul dintre noi? Este in vigoare legea conform careia furnizorii de Internet si de telefonie mobila retin timp de 6 luni convorbirile de chat si mobile?